Nyheder

Dagens nyheder 8. september

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker.

Du kan tippe TV 2s journalist her.

27-årig sigtet for drab efter knivangreb i Birmingham

En 27-årig mand er blevet sigtet for drab og syv drabsforsøg efter en række angreb i centrum af Birmingham natten til søndag. Det skriver BBC.

Sort mand døde i politiets varetægt - nu trækker politidirektøren sig

Der har været adskillige demonstrationer i Rochester efter den sorte amerikaner Daniel Prude døde.

Politidirektøren og vicepolitidirektøren i Rochester trækker sig efter kritik af håndteringen af Daniel Prudes anholdelse. Det oplyser byens borgmester. Den sorte amerikaner Daniel Prude døde, syv dage efter at han under en anholdelse fik en hvid stofpose eller såkaldt "spythætte" over hovedet - angiveligt for at betjentene, der stod for anholdelsen, kunne undgå at få coronavirus.

Fødevarestyrelsen tilbagekalder dåsefrugt

Fødevarestyrelsen tilbagekalder bananer i lage fra mærket Chef's Choice fra firmaet Østens Sol A/S. En analyse af produktet har vist forekomst af svovldioxid, der er udeklareret. 

Italien har flyttet over 2500 flygtninge fra overfyldt lejr

Tirsdag har Italien evakueret mere end 2500 flygtninge fra lejr på øen Lampedusa i det sydlige Middelhav. Nogle var inficeret med coronavirus, rapporterer det italienske nyhedsbureau AGI ifølge Reuters.

Politi massivt til stede - mand skudt i skulderen i Brønderslev

Nordjyllands Politi er i øjeblikket massivt til stede i Brønderslev, efter at en mand er blevet skudt i skulderen. Manden er uden for livsfare. 

Cykeltræner stukket ned af bilist

En mand er tirsdag blevet stukket ned i Vinderslev nær Silkeborg. Knivstikkeriet fandt sted under en træning for et cykelhold, hvor en af rytterne blev påkørt bagfra af en 26-årig bilist. Efterfølgende opstod der tumult, hvor bilisten trak en kniv og stak træneren i maven, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen til TV Midtvest

Kristen mand dømt til døden for blasfemi i Pakistan

Ved retten i Lahore er en kristen mand tirsdag blevet dømt til døden, efter i en sms at have beskrevet profeten Muhammed i nedladende vendinger. Det skriver Reuters.

Domstol: Kvindelig OL-guldvinder skal sænke niveau af testosteron

Caster Semenya skal dæmpe mængden af testosteron for at deltage i konkurrencer. Det slår CAS fast.

Den sydafrikanske atletikstjerne Caster Semenya har fået afvist sin appel af en afgørelse, der kræver, at kvinder med et højt niveau af mandlige kønshormoner - som Semenya - skal sænke det med medicin for at kunne deltage i visse konkurrencer. Den Internationale Domstol slog ganske vist fast, at sådanne regler er diskriminerende. Men man tillod reglen for at sikre fair konkurrence. Semenya har vundet guld ved både VM og OL i 800-meterløb. 

Flere end 80 efterladte migranter reddet fra Sahara-ørkenen

Redningsaktionen fandt sted i Dirkou i Niger.

Flere end 80 migranter er blevet reddet ud af Sahara-ørkenen, efter de blev udsat for røveri og efterladt uden mad og drikke af deres smuglere. Det skriver Reuters

Protestleder forsøgt tvunget ud af Hviderusland

Maria Kolesnikova følte sig tvunget til at rive sit pas i stykker, så hun ikke kunne tvinges ind i Ukraine.

Hviderussiske myndigheder har forsøgt at tvinge protestleder Maria Kolesnikova ud af landet. Ifølge en af protestlederens nærme siger ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP, at Kolesnikova rev sit pas i stykker, da mænd i neutralt tøj forsøgte at tvinge hende ind i nabolandet Ukraine.

Svampeforgiftede mænd udskrevet igen

To 54-årige mænd, der blev indlagt med nyresvigt mandag, er tirsdag blevet udskrevet igen. De skal dog fortsat i dialyse tre gange om ugen. Mændene fik kraftige skader på nyrerne efter at have spist hvælvet gift-slørhat. 

72-årig mand er i kritisk tilstand efter traktorulykke

En 72-årig mand er i kritisk tilstand, efter at en traktor væltede ned over ham, mens han var ved at slå græs i en grøftekant ved Kvong nord for Varde. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Superligaspiller tiltalt for at krænke mindreårige på Snapchat

En fodboldspiller på kontrakt i en superligaklub er blevet tiltalt for at have krænket blufærdigheden for to børn på 13 og 14 år gennem Snapchat. Det fremgår af et anklageskrift i sagen mod spilleren, der har fået nedlagt et navneforbud i sagen.

Motorvej genåbnet efter spærring

Der er ryddet op på E45 Motorring 3 ved Buddinge, efter en havareret bil tidligere spærrede et spor i nordgående retning. 

Motorvej delvist spærret

En havereret bil på E47 Motorring 3 i nordgående retning spærrer det venstre spor ca. 500 meter før afkørsel 19 Buddinge. Det meddeler Vejdirektoratet.

Tesla-aktie i dramatisk fald

Teslas markedsværdi står til at falde med 369 milliarder kroner.

Teslas markedsværdi ser ud til at få en ordentlig lussing, efter at elbilselskabets aktie ikke er blevet indlemmet i et af de største amerikanske aktieindeks. I tirsdagens amerikanske aktiehandel falder Tesla-aktien med cirka 15 procent. Hvis det holder, til handlen lukker igen, så vil Teslas markedsværdi være faldet med cirka 369 milliarder.

56-årig skal syv måneder i fængsel for at sætte ild til egen båd

En 56-årig mand blev mandag idømt syv måneders ubetinget fængsel for at have sat ild til sin egen båd i lystbådehavnen i Egense. Anklagemyndigheden mente, at manden selv havde påsat branden for at snyde sit forsikringsselskab, og den påstand bakkede Retten i Aalborg op. 

45-årig kvinde sigtet efter voldeligt hjemmerøveri i Skive

En kvinde er fængslet, efter hun begik røveri i et privat hjem i Skive søndag. Kvinden er sigtet for røveri af særlig grov beskaffenhed, da hun med vold stjal 900 kroner fra en 87-årig mand. Den ældre mand er blevet tilset på sygehuset, og har det godt igen. Det skriver TV MIDTVEST.

Burgerboller tilbagekaldes efter fund af mug

Burgerboller solgt under navnet Quickbury Mega Burger Buns fra mærket Nordthy tilbagekaldes. Der er konstateret mug på undersiden af bollerne. Det meddeler Fødevarestyrelsen.

Ulveskytte hædres af Ulvefrit Danmark

Onsdag aften overrækker foreningen Ulvefrit Danmark en medalje og en gavecheck til Mourits Troldtoft, der modtager den for at have skudt en ulv i foråret 2018. En handling han sidste år blev idømt 40 dages betinget fængsel for. Foreningen har 296 medlemmer, skriver TV MIDTVEST