Nyheder

Dagens nyheder 7. september

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Forsvundet dreng fundet i god behold

Den 11-årige dreng er fundet i god behold tæt ved bopælen. Det oplyser Nordjyllands Politi efter politiet tidligere mandag aften eftersøgte med hunde, droner og helikopter. 

Politiet efterlyser 11-årig dreng - hundepatruljer, droner og helikopter leder

Nordjyllands Politi efterlyser en 11-årig dreng, der er gået fra en landejendom på Tolstrupvej nordøst for Hjallerup. Rico er spinkel af bygning, mellemblond kortklippet hår og bærer briller. Politiet har sendt hundepatruljer, en drone og en helikopter på vej til Hjallerup. 

Hvideruslands opposition: Tre af vores ledende medlemmer er blevet bortført

Maria Kolesnikova er en af oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaya tætteste politiske allierede.

Tre af de ledende medlemmer af den hviderussiske opposition er blevet bortført. Det siger oppositionens talerør, skriver CNN. Blandt de bortførte er Maria Kolesnikova, som er en af de mest vokale kritikere af styret. Hun blev ifølge oppositionen bortført mandag morgen fra hovedstaden Minsk. 

Prins Harry tilbagebetaler 2,4 millioner pund

Prins Harry har tilbagebetalt 2,4 millioner pund af de britiske skatteyderes penge. Pengene var blevet brugt på at renovere kongeslottet Windsor Castle, hvor han bor sammen med sin kone, Meghan Markle. Det oplyser en talsmand for prinsen. Prins Harry bruger indtjening fra en nyligt indgået aftale med streamingtjenesten Netflix til at betale pengene tilbage.

Politiet advarer om grå Skoda

Sydjyllands Politi advarer om en grålig Skoda Fabia, hvor føreren udgiver sig for at være politiet. Bilen har et blåt blink i forruden og kører rundt i Aabenraa og standser knallerter. 

Mand anholdt for omfattende mishandling af heste i Frankrig

Fransk politi har arresteret en mand mistænkt for omfattende mishandling af heste. Det skriver The Guardian. Ifølge Frankrigs landbrugsminister, Julien Denormandie, har der været op mod 30 anmeldelser om mishandlinger af heste i Frankrig på det seneste. Læs mere om de mystiske dyremishandlinger her.

Khashoggis forlovede kalder omstødte dødsstraffe for farce

Det er en "farce" og en hån mod retfærdighed, at en saudiarabisk domstol mandag har omstødt fem dødsstraffe i sagen om drabet på journalist Jamal Khashoggi. Det siger Khashoggis forlovede, Hatice Cengiz, i en erklæring. Ifølge nyhedsbureauet AFP er dommen blevet nedsat, fordi Khashoggis sønner i maj "tilgav" de dømte.

WHO-chef: Verdenssamfundet skal være klar til den næste pandemi

Verdenssamfundet skal være klar til at håndtere den næste pandemi. Det siger Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalsekretær for verdenssundhedsorganisationen WHO iføge nyhedsbureauet Reuters.

IS tager ansvar for knivdrab i by populær blandt turister

Gerningsstedet, hvor en vagt fra Tunesiens nationalgarde blev dræbt.

I Tunesien blev en person fra nationalgarden dræbt, og en blev såret i den populære turistby Sousse, da en gruppe gerningsmænd angreb dem med knive. Efterfølgende blev tre af gerningsmændene skuddræbt og syv anholdt. En af de dræbte gerningsmænd bar en t-shirt, der sværgede troskab til terrororganisationen Islamisk Stat, der også har taget ansvaret for angrebet.

Mand anholdt efter mistanke om bevidst påkørsel

Mandag eftermiddag har adskillige patruljer og politibetjente været til stede på Viby Torv, efter Østjyllands Politi klokken 14 mandag fik en anmeldelse om, at en bil var blevet påkørt bevidst. Ifølge politiet er der ingen tilskadekomne i episoden, men efterforskningen er stadig i gang. En mand er indtil videre anholdt i sagen. 

August var den fjerdevarmeste nogensinde

August 2020 blev den fjerdevarmeste siden man begyndte at måle globale temperaturer med en stigning på 0,9 over den gennemsnitlige temperatur for måneden. Det fremgår af en ny rapport fra Europas Copernicus Climate Change Service

Politi efterlyser bil efter 79 tyverier på to uger

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser nu en Audi A6 Allroad fra 2006 efter 79 tyverier fra varebiler i Jylland - herunder er 43 af dem sket i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Politiet forbinder bilen til i hvert fald fem af tyverierne, og vil derfor gerne have offentlighedens hjælp. 

Otte personer dømt op til 20 års fængsel i sag om drab på journalist

Otte personer er blevet idømt op til 20 års fængsel i sagen om drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi. Det skriver Reuters.

Aleksej Navalnyj er i bedring efter mulig forgiftning

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj blev forgiftet med nervegiften novichok, oplyser en talsmand for den tyske regering ifølge Reuters.

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj er i bedring og kan blive taget ud af kunstig koma efter mulig forgiftning, oplyser hospital ifølge Reuters.

Barer skal lukke tidligere og færre må samles i Odense og hovedstaden

Den stigende smitte med coronavirus i Odense Kommune, Københavns Kommune og kommuner omkring hovedstaden får sundhedsmyndighederne til at indføre lokale restriktioner. Det betyder, at forsamlingsforbuddet sænkes til 50 fra 100 personer i 18 kommuner. Barer og restauranter, som ellers havde fået lov at udvide åbningstiden i genåbningens fase 4, skal igen lukke klokken 24 i de 18 kommuner. Tiltagene gælder foreløbigt frem til 22. september.

Opblusset coronapandemi udsætter tilskuerudvidelse

Odense og hovedstadsområdet undtages i 14 dage fra planlagt udvidelse af tilskuerordning til andre idrætsarrangementer end fodbold, oplyser Sundhedsministeriet. Det sker som konsekvens af den øgede coronasmitte.

Fødselsdagsfest kilde til 30 nye coronasmittede

En enkelt fødselsdagsfest har været kilde til 30 nye coronatilfælde.Det siger Anette Lykke Petri, der er direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, mandag på et pressemøde

Tre unge piger forbrændt på skole

Tre unge piger på otte-ni år er blevet forbrændt ved et uheld på Allingåbroskolen i Østjylland. Ulykken skete i forbindelse med madlavning, hvor der gik ild i en spritflaske. En af pigerne er fløjet til Rigshospitalet. De pårørende er underettet.

230 nye smittede

230 er blevet registreret som smittede det seneste døgn i Danmark. En er død. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Assange afviser at blive udleveret til USA

WikiLeaks-stifteren Julian Assange afviste ved et længe udsat retsmøde i London mandag at blive udleveret til USA, hvor han er anklaget for en række ulovlige aktiviteter. Genoptagelsen af sagen sker efter flere måneders udsættelse som følge af coronakrisen. Det skriver Reuters.