Nyheder

Dagens nyheder 5. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Redningsfolk opgiver af finde overlevende i Beiruts ruiner

Redningsarbejdere opgiver at finde overlevende i ruiner af Beirut. Det skriver blandt andet Reuters. Beirut blev for mere end en måned siden ramt af eksplosion, der ødelagde store dele af byen. Redningsfolk begyndte torsdag at lede efter overlevende igen, da der torsdag blev registreret varme og tænk på vejrtrækning i ruinerne.

To franske soldater dræbt i Mali

To franske soldater er blevet dræbt i Mali. Soldaterne mistede livet, da en hjemmelavet bombe ødelagde deres panserede køretøj. Det oplyser det franske præsidentkontor ifølge Reuters.

Donald Trump kræver journalist fyret

USA's præsident, Donald Trump, kræver, at Fox News, som er hans foretrukne tv-kanal, fyrer sin korrespondent, der har national sikkerhed som speciale. Hun har på Fox News bekræftet en historie om, at Trump har talt nedsættende om militæret og døde soldater, skriver AFP.
 

Tyrkiets præsident truer Grækenland med "smertefulde oplevelser"

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan truer Grækenland med ”smertefulde oplevelser”, hvis ikke Grækenland kommer til forhandlingsbordet i striden om territorialkrav i den østlige del af Middelhavet. Det skriver Reuters. Grækenland og Tyrkiet strides om rettighederne til at søge efter gas i området.  

Højreorienterede briter i klammeri med politi

Højreekstreme briter havnede lørdag i klammeri med politiet på havnen i Dover. Det skriver nyhedsbureauet AP. I protest mod immigranterne, der ankommer til England via Dover, blokerede de højreorienterede en hovedvej, mens de sang ’Rule Britannia’ – en sang, der hylder Storbritannien som et imperium og kolonimagt. Ifølge politiet blev ni personer anholdt.

Hviderussisk oppositionsleder dukker op i Polen

Den hviderussiske aktivist Olga Kovalkova, der er en del af ledelsen i oppositionen, dukkede lørdag op i Polen, efter hun er blevet tvunget af myndighederne i Hviderusland til at forlade landet, skriver Reuters. Samtidig meldes der om nye demonstrationer i hovedstaden Minsk mod præsident Aleksandr Lukasjenko.

Mexico afviser ekspræsident

Mexico har lørdag afvist, at landets tidligere præsident, Felipe Calderon, må registrere bevægelsen ’Free Mexico’ som et politisk parti. Det skriver Reuters. Afvisningen kommer fra Mexicos nationale valginstitut, der begrunder afvisningen med, at dele af økonomien bag ’Free Mexico’ er tvivlsom.

Engelsk politi afblæser bombealarm

Politiet i Manchester afblæser en mulig bombealarm på busstationen Manchester Piccadilly. Det skriver Reuters. Tidligere på dagen blev politiet alarmeret om en mistænkelig taske i en bus. Det fik politiet til at evakuere bussen og området omkring busstationen. 

Mistænkelig genstand fundet ved svensk politistation - bomberyddere på vej

En mistænkelig genstand er blevet fundet ved politistationen i den svenske by Kristinehamn. Det skriver Aftonbladet.

Politiet modtog klokken 14.42 en melding om, at en mistænkelig pose stod lænet op ad porten til stationen. Ifølge avisens oplysninger står der ”bombe” på posen.

To veje ved stationen er blevet afspærret, mens indbyggerne i to boligblokke er ved at blive evakueret.

De svenske bomberyddere er på vej.

Russerne protesterer fortsat mod Putin

De ugentlige protester mod det russiske styre fortsatte lørdag i den fjernøstlige region Khabarovsk. 10.000 var mødt op for at protestere mod fængslingen af en populær regional guvernør, og en del udtrykte deres vrede over, at oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj er blevet et offer for nervegift. Det skriver Reuters.

Engelsk politi undersøger mulig bombe

Politiet i Manchester undersøger netop nu en mistænkelig pakke, der er fundet i en bus på busstationen Manchester Piccadilly. Det skriver Reuters. Ifølge nyhedsbureauet har politiet lukket flere veje i området og evakueret bussen. 

Et år efter voldtægt er mistænkt blevet fængslet

En mand på 18 år er lørdag blevet varetægtsfængslet af Københavns Byret, fordi han sigtes for at have voldtaget en kvinde for mere end et år siden på Frederiksberg. Den påståede forbrydelse skal være sket en nat i juli sidste år. Ifølge sigtelsen blev offeret blandt andet tildelt lussinger. Først for nylig har hun henvendt sig til politiet, skriver Ekstra Bladet. Det skete angiveligt, da han opsøgte hende for at sige undskyld.

Det danske fodboldlandshold vil knæle ved landskamp lørdag

Spillere fra både Danmark og Belgien vil knæle forud for lørdagens kamp i Nations League for at sige fra over for racisme og diskrimination, oplyser DBU ifølge Ritzau.

Sudan erklærer tre måneders undtagelsestilstand

Sudan har lørdag erklæret tre måneders undtagelsestilstand. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Undtagelsestilstanden kommer, efter at oversvømmelser har kostet 99 personer livet. Landets indenrigsministerium kalder situationen for "en naturkatastrofe".

189 nye smittetilfælde i Danmark

Yderligere 189 personer er smittet med corona, viser tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte falder med 2 til 16. Der er ingen nye coronarelateret dødsfald.

Mette F. pĂĄ flagdag: Vi skal have en bedre veteranpolitik

På flagdag for Danmarks udsendte lørdag, siger statsminister Mette Frederiksen (S), at hun vil have gjort den danske veteranpolitik bedre. Det skal sikre de veteraner, som vender hjem fra missioner med psykiske og fysiske skader.

Hollænder fængslet for hashsmugling

En 41-årig hollænder er blevet varetægtsfængslet 26 dage, sigtet for at have smuglet et større kvantum hash til Danmark. Den 41-årige blev stoppet i grænsekontrollen fredag. Det oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tyfon pĂĄ vej til Japan

Myndighederne i Japan opfordrer japanerne til at udvise stor forsigtighed, når tyfonen Haishen rammer øen Økinawa lørdag. Det ventes, at tyfonen, som er den tiende, der rammer Japan i år, vil blive kraftigere søndag, skriver det tyske nyhedsbureau DPA. Der er varslet oversvømmelser og stærke vindstød.

Problemer med biogasanlæg: - Ser ud, som om det brænder

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at der er driftsforstyrrelser på Ribe Biogas på Koldingvej. Ifølge politiet medfører driftsforstyrrelserne, at det kan se ud, som om det brænder på stedet. Politiet oplyser, at alt er underkontrol, og at problemerne vil blive udbedret søndag.