Nyheder

Dagens nyheder 4. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

200 mammutskeletter er fundet under lufthavnsbygggeri

Et par af de store knogler, der er fundet i Zumpango nær Mexico City.

På området, hvor en ny lufthavn i Mexico skal opføres, har man gravet resterne af 200 mammutskeletter op. Arkæologerne mener, at flokken af mammutter er blevet slået ihjel for mellem 10.000 og 20.000 år siden. Håbet er, at de mange skeletter kan være med til at forklare, hvorfor de store dyr uddøde.

21-årig kvinde er stadig savnet

Eftersøgningen på den 21-årige Sofie Hauge Kyneb, der har været forsvundet siden onsdag morgen, er indstillet for i dag, skriver Østjyllands Politi på Twitter. Den bliver genoptaget i morgen tidlig. 

Efter 12 timers nedbrud virker sundhedsportal stadig ikke

Den fælles offentlige sundhedsportal Sundhed.dk, som blandt andet er der, hvor danskere kan tjekke svaret på deres coronatest, er efter 12 timers nedbrud stadig ikke kommet til at fungere. Det oplyser Eva Tolstrup Ziegler, der er kommunikationschef til Ritzau. Hun håber, at siden kommer op at køre i løbet af aftenen eller i nat.

DF vil have dannebrog på nummerpladerne

Måske bliver fjerde gang lykkens gang for Dansk Folkeparti, der nu igen forsøger at få et lovforslag igennem, så danskerne kan vælge at få Dannebrog på nummerpladen. Avisen Danmark skriver, at partiet mener, at det nuværende EU-nummerplader med blå flag er reklame for et "politisk projekt."

Kæmpebyggeri bliver 600 millioner kroner dyrere end planlagt

Det nye hospital er et såkaldt supersygehus og fylder 170.000 m2 samlet. Det kommer til at indeholde 564 senge, 32 operationsstuer og 114 ambulatorier. Byggeriet var planlagt til at være færdigt i år, men er nu er datoen 2023.

Prisen for Nyt Aalborg Universitetshospital, det største byggeri i Nordjylland nogensinde, bliver meget højere end forventet, skriver Nordjyske. Hospitalet vil koste mindst 600 millioner kroner over de budgetterede 4,9 milliarder, og derfor er det nu sat under såkaldt skærpet tilsyn, ligesom Sundhedsministeriet vil følge byggeriet tæt. 

Stærkt beruset bilist kører ind i 20 biler i Oslo

En stærkt beruset person er i det centrale Oslo kørt ind i cirka 20 biler og ramt flere bygninger, skiver norsk politi på Twitter. NRK skriver, at der er føreren er en 50-årig mand, der nu er anholdt. En person er kommet til skade. 

Mulighed for flere end 500 tilskuere i idrætslivet

Idrætslivet må lukke tilskuere ind efter samme regler som Superligaen. Det giver mulighed for flere end 500 tilskuere. Det er et flertal i Folketinget enige om, skriver Ritzau. 

Genoptrykte Muhammed-tegninger får titusind demonstranter på gaden

Støtter af partiet Tehreek-e-Labbaik på gaden under en demonstration mod de genoptrykte tegninger.

Titusindvis af demonstranter er på gaden i Pakistan i kølvandet på, at det franske magasin Charlie Hebdo har genoptrykt tegninger af profeten Muhammed, skriver Reuters. Demonstranterne opfordrer til boycot af franske produkter. 

Israel: Kosovo vil åbne ambassade i Jerusalem

Ifølge Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, er Kosovo klar til at åbne en ambassade i Jerusalem. Det er opsigtsvækkende, da Kosovo har en klar majoritet af muslimer, og muslimske lande har tidligere nægtet at anerkende Israel i sympati med palæstinenserne.

Kørte 106 kilometer i timen i byzone

En bilist kørte fredag igennem Hillerød by med en hastighed på 106 kilometer i timen - over det dobbelte af det tilladte. Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter. Bilisten står til at få frakendt kørekortet ubetinget i en periode. Ialt 468 biler kørte forbi en fotovogn, og 59 blev målt med en hastighedsoverskridelse. 

Pesto tilbagekaldes: Kan give allergi

Fødevarestyrelsen skriver, at Løgismose Mejeri & Fødevarer tilbagekalder Pesto Rosso (Rød Pesto), grundet manglende deklarering af allergenet Sulfit. Personer med allergi over for sulfit kan få en allergisk reaktion ved at spise af produkterne, der er solgt i Netto. 

Tyrkiet blokerer kontroversiel film på Netflix

Den franske film 'Cuties' bliver blokeret på Netflix i Tyrkiet, fordi landets myndigheder mener, at filmen viser 'udnyttelse af børn', skriver Independent. Beslutningen blev ifølge Reuters taget på et enstemmigt grundlag. Filmen har tidligere været i vælten, fordi Netflix lavede en plakat til den, hvor de 11-årige hovedpersoner var iført små dragter. 

FN: Iran bryder to punkter i atomaftale

FN's atomvagthund, Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA), siger, at Iran opruster landets lager af beriget uran og dermed bryder atomaftalen, der blev lavet i 2015. Iran har samlet mere end ti gange så meget uran, som de må. Et hemmeligt dokument viser, at landet har brudt mindst to punkter i aftalen, skriver AP. 

Eks-politiker skal i igen i retten for at arrangere sexorgier

Den tidligere byrådspolitiker, Per Zeidler, der blev kendt som "gangbang-politikeren", da han blev dømt for rufferi sidste år, skal endnu en gang for retten, skriver Nordjyske. Avisen har fået aktindsigten.

Zeidler er tiltalt for at have arrangeret nye sexorgier med prostituerede i Nordjylland. Sagen skal for retten januar 2021. 

Roskilde har igen rent drikkevand

Vandet i Roskilde er igen rent og skal ikke længere koges, før det kan drikkes. Det oplyser Roskilde Kommune. Omkring 65.000 mennesker har været berørt af det forurenede vand. Årsagen til forureningen er endnu ikke fundet.

Hovedmand idømt 11 års fængsel for narkohandel

En 25-årig mand er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 11 års fængsel for sin rolle som hovedbagmand i organiseringen af salg af hash, kokain og amfetamin, der foregik på Sydsjælland sidste år. Det skriver TV 2 ØST. Manden er dømt for at have videreoverdraget i alt 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin, samt for besiddelse af våben og vold. 

Arbejdsløsheden falder i USA

I USA viser det såkaldte kongetal, at der blev skabt 1.371.000 job uden for landbruget i august. Det skriver AFP. Forventningen lå på 1.350.000 job.

EU vil ensrette rejsevejledninger

EU-Kommissionen foreslår nu, at reglerne for rejsevejledninger ensrettes og harmoniseres på tværs af de enkelte lande. Det fortæller EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, på en pressebriefing.

173 nye smittetilfælde i Danmark

Der er det seneste døgn registreret 173 nye smittetilfælde i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte er steget med én, og det samme er antallet af coronarelaterede dødsfald. Få overblikket her.

Slipper for straf for isbjørnedrab

En vagt, der i 2018 skød og dræbte en isbjørn på Svalbard, slipper for retsforfølgelse, efter at statsadvokater i Norge har besluttet at henlægge sagen, skriver NRK. Anklagemyndigheden har godtaget forklaringen om, at vagten skød isbjørnen for at redde liv. Episoden fandt sted, da isvagten var med en gruppe krydstogtturister i land på øen, og en mand blev angrebet af isbjørnen.