GO'

De var fanget i udlandet i fem måneder - nu er de kommet hjem med en rask lille dreng

Andreas Sidenius’ søn blev født tre måneder for tidligt i Portugal. I en måned var de adskilt på grund af corona, men nu er familien landet i Danmark.

Bekymringer, stor lykke og masser af frustrationer.

Sådan kan den rejse, som Andreas Sidenius har været på sammen med sin familie i Portugal de seneste par måneder, kort beskrives.

Når man bliver adskilt fra sin egen krop, sin egen forlængelse, det man har skabt med kærlighed, så går man ned

Andreas Sidenius

For fem måneder siden strandede han og hans kæreste, Catarina Miranda Lopes Trinidade, i Villarreal i Portugal med en for tidligt født søn, da landet lukkede ned midt i coronakrisen.

Men nu er den lille familie tilbage i Danmark.

De er lykkelige for at være hjemme igen, men familiens rejse har været rigtig, rigtig hård. Undervejs blev Andreas Sidenius og sønnen nemlig adskilt på grund af corona-krisen, fortæller han i ‘Go’ morgen Danmark’.

- Når man bliver adskilt fra sin egen krop, sin egen forlængelse, det man har skabt med kærlighed, så går man ned, lyder det fra den nybagte far.

Andreas Sidenius var ude for sit livs krise i foråret, da han og kæresten, Catarina, grundet coronakrisen var fanget i Portugal med deres for tidligt fødte søn, Alban.

Blev efterladt på parkeringspladsen

Andreas Sidenius og hans portugisiske kæreste, Catarina Miranda Lopes Trinidade, var i Portugal i marts, da hun skulle på turné som sanger. Men efter én koncert lukkede landet ned, og de skyndte sig at købe en billet hjem.

Men så langt nåede de ikke.

Pludselig fik Catarina Miranda Lopes Trinidade veer, og mens Andreas Sidenius blev efterladt på hospitalets parkeringsplads, kom deres søn, Alban, til verden inde på en hospitalsstue.

Herefter startede en kamp for, at Andreas Sidenius kunne få lov til at se sin søn:

Andreas Sidenius var isoleret fra sin søn, Alban, i en måned, og måtte ikke besøge ham. "Du kan ikke se nogen grund til at spise. Der er ikke nogen grund til at vågne op om morgenen. Man kan heller ikke sove om natten." fortæller han.

- Jeg kunne få lov til at se Alban fire gange. Efter tre dage så jeg ham første gang, og så så jeg ham fire gange i løbet af den næste uge. Men så fik jeg at vide, at jeg ikke måtte komme ind på hospitalet længere på grund af corona, fortæller Andreas Sidenius.

I en måned måtte Andreas Sidenius følge med i lille Albans liv på via en mobiltelefon, da han ikke måtte komme ind på hospitalet:

- Den måned var meget, meget mørk, fortæller han.

Catarina Miranda Lopes Trinidade måtte først ikke holde sin søn, men da han blev flyttet til et andet hospital, fik hun lov, efter hun var blevet testet negativ for corona. Hun oplevede, at sønnen Albin efterfølgende fik det bedre.

Én dag ad gangen

I Danmark er den lille familie nu ved at falde på plads i en ny lejlighed på Østerbro i København, hvor den store udpakning er startet:

- Det kan være svært nogle gange ikke at tage for mange ting med hjem, når man har været på ferie bare en uge. Så forestil dig at have været i et land i fem måneder, og du også skal hjem med en baby og babyting, fortæller han.

Vi har lært at tage én dag ad gangen

Catarina Miranda Lopes Trinidade

De er dog lettede over at være hjemme med en rask lille dreng.

Familien har modtaget masser af støtte og hjælp fra Danmark, og det er de taknemmelige for.

Som studerende var det nemlig en økonomisk svær situation, det unge par havnede i. I begyndelsen af coronakrisen lukkede busruterne i byen, og de var tvunget til at køre i taxa hver dag for at komme til hospitalet og se til deres søn.

Nu kan familien slappe af og bearbejde hele oplevelsen hjemme i Danmark. Én god ting tager parret dog med sig hjem fra hospitalet i Villarreal:

- Vi har lært at tage én dag ad gangen, fortæller Catarina Miranda Lopes Trinidade i ‘Go’ morgen Danmark’.

Se hele interviewet med Andreas Sidenius og Catarina Miranda Lopes Trinidade på TV 2 PLAY.