Nyheder

Dagens nyheder 2. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Socialdemokratisk folketingsmedlem går imod partiets kurs

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Daniel Toft Jacobsen lægger afstand til partiets udlændingepolitik i en ny bog, som han er medforfatter til. Det skriver Berlingske. Han er blandt andet imod burkaforbud og forbud mod bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner.

Person overfaldet med baseballbat i København

En gruppe på ”flere personer” har onsdag aften overfaldet en person med baseballbat i Lemberggade på Amager. Det oplyser Københavns Politi til TV 2. Politiet har anholdt én person. Offeret er ikke i kritisk tilstand, og ønsker ikke at medvirke til politiets opklaring. Ingen af dem har banderelation.

Bilist blitzet med 179 km/t, hvor man må køre 80

Der venter en stor bøde, oplyser politiet.

En billist blev onsdag klokken 20.20 blitzet af en fotovogn i nærheden af Vejen med 179 kilometer i timen på en strækning, hvor man må køre 80. "Både tåbeligt og farligt", skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Bilisten får en ubetinget frakendelse af kørekortet og en "stor bøde".

Nye ejendomsvurderinger udskydes til 2021

De første nye ejendomsvurderinger udskydes til sommeren 2021, oplyser Skatteministeriet. De første vurderinger skulle være kommet i efteråret i år.

Spansk domstol tager diktators palads fra hans arvinger

Arvingerne til den tidligere spanske diktator Francisco Franco har mistet retten til hans sommerpalads, som i stedet skal overdrages til staten. Det har en spansk domstol afgjort, skriver Reuters. Francos familie har nu mulighed for at anke afgørelsen.

Nationalpark oplever usædvanligt gorilla-"babyboom"

Nationalparken Bwindi i det sydvestlige Uganda har oplevet et usædvanligt "babyboom" blandt parkens gorillaer, meddeler de statslige dyrelivsmyndigheder, UWA, ifølge Reuters, efter at der er født fem gorillaunger på seks uger. Der er nu født syv unger i år mod tre hele sidste år.

Berlusconi smittet med coronavirus

Den italienske politiker og tidligere premierminister Silvio Berlusconi er testet positiv for coronavirus. Det fremgår ifølge Reuters af en pressemeddelelse.

Merkel forventer forklaring fra Rusland

Angela Merkel gik onsdag på talerstolen og kaldte forgiftningen af Aleksej Navalnyj for et drabsforsøg.

Angela Merkel forventer en forklaring fra Rusland om Novichok-angrebet på Aleksej Navalnyj, som hun kalder et drabsforsøg. Det siger den tyske kansler ifølge Reuters.

Prins Harry og Meghan laver aftale med Netflix

Britiske Prins Harry og hans hustru Meghan har stiftet et produktionsselskab og underskrevet en "flerårig" kontrakt med Netflix om at lave blandt andet dokumentarer og børneprogrammer. Det skriver The New York Times.

Navalnyj fortsat i respirator

Aleksej Navalnyj er forsat i respirator på et tysk hospital. Hans tilstand er alvorlig, og langvarige mén kan ikke udelukkes. Det oplyser hospitalet, efter at der er fundet spor af Novichok i prøver fra den russiske Putin-kritiker.

Biden tager til Kenosha

Demokraternes kandidat til det amerikanske præsidentvalg, Joe Biden, vil torsdag besøge byen Kenosha i Wisconsin, der har været plaget af uroligheder, siden en sort mand blev skudt af politiet. Det oplyser Bidens kanpagnestab, efter at Donald Trump har været i byen.

Jeppe Kofod fordømmer forgiftning med Novichok

Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), skriver på Twitter, at Novichok-forgiftningen af Aleksej Navalnyj er "fuldkommen uacceptabel og skal fordømmes".

Coop tilbagekalder hakket oksekød

Virksomheden Hilton Foods A/S tilbagekalder produkterne Coop tatar og Coop hakkebøffer, der er solgt i blandt andet Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta, skriver Fødevarestyrelsen. Det skyldes risiko for salmonella.

To kvinder dræbt i højresvingsulykker

En ældre kvinde på cykel har mistet livet i en højresvingsulykke med en lastbil i Ballerup, oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter. I en anden højeresvingsulykke i Odense mistede en anden kvindelig cyklist også livet i en ulykke med en lastbil. I begge tilfælde er de pårørende underrettet.

Ny forskning: Hormoner kan redde coronapatienters liv

Dansk og internationalt studie fastslår, at binyrebarkhormon kan redde alvorligt syge covid-19-patienter. På den baggrund anbefaler WHO behandlingen globalt.

Cyklist død efter højresvingsulykke

En cyklist har mistet livet, efter at hun onsdag eftermiddag  blev påkørt af en højresvingende lastbil i krydset Munkerisvej/Blangstedgårdsvej i Odense. Det oplyser Fyns Politi på Twitter. De pårørende er underrettet.

Tysk hospital finder spor af Novichok i Putin-kritiker

En talsmand fra den tyske regering siger ifølge flere nyhedsbureauer, at der er fundet spor af nervegiften Novichok i en prøve fra den russiske aktivist og Putin-kritiker Aleksej Navalnyj, der er indlagt på et tysk hospital med forgiftning.

Alvorligt færdsuheld på Ballerup Boulevard

Der er sket et alvorligt færdselsuheld på Ballerup Boulevard i krydset med Bybjergvej, skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter. Stedet er delvist afspærret. Politiet har ikke yderligere oplysninger lige nu.