Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Coronavirus lukker julemærkehjem

Tirsdag er en medarbejder blandt køkkenpersonalet på julemærkehjemmet i Hobro testet positiv for covid-19, og Julemærkefonden, der står bag driften af landets fem julemærkehjem, har reageret hurtigt og lukket stedet ned. Det skriver Nordjyske.

Smitteudbrud forhindret ved at undersøge afløb for covid-19

Det er lykkedes et amerikansk universitet i Arizona at opspore to smittede studerende ved at undersøge afløbsvand for coronavirus, skriver NBC News.

Under en rutinemæssig undersøgelse af afløb, fandt man covid-19. Efterfølgende blev alle studerende, der havde opholdt sig omkring området ved afløbet, coronatestet.

Her viste det sig, at to studerende uden symptomber var smittede med covid-19. De blev sendt hjem fra skole, og dermed undgik universitet formentlig et større smitteudbrud, skriver mediet.

Zoom løfter indtjening med 3.300 procent

Firmaet bag video-appen Zoom har formået at løfte indtjeningen med enorme 3.300 pct. i det seneste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Finans.

Firmaet forventer en omsætning i 2020 på mellem 2,37-2,39 mia. dollars.

Kinesisk kvinde sagsøger Wuhan

Den 39-årige kinesiske kvinde Zhao Lei har valgt at lægge sag an mod Wuhan.

Ifølge hende tilbageholdt byen oplysninger om spredningen af covid-19 tilbage i januar, hvilket betød, at kinesere i Wuhan fejrede nytår 25. januar. Det medførte, at hendes far blev smittet med coronavirus, siger hun ifølge Sky News.

Fordi hospitalerne var overfyldte kunne hendes far ikke få hjælp, og det medførte, at han efterfølgende døde, forklarer hun ifølge mediet.

Årsagen til at hun sagsøger Wuhan er, at hun ønsker, at Wuhan erkender at have begået fejl.

75 procent færre turister i Spanien

Stranden El Arenal pĂĄ Mallorca.

2,5 millioner turister rejste til Spanien i juli. Det er 75 procent færre end samme måned sidste år, skriver Instituto Nacional de Estadística (INE).

Coronavirus giver selskab bag Storebæltsbro milliontab

Der blev længere mellem bilerne på Storebæltsbroen i marts, da det danske samfund blev lukket ned for at bremse spredningen af coronavirus.

I midten af måneden faldt trafikken med 50-55 procent, og samlet forsvandt omkring en fjerdedel af trafikken i årets første seks måneder.

Det har givet et større indtægtstab for Sund & Bælt, som driver broen - og i sidste ende den danske stat, som er eneejer af selskabet. I perioden har udbruddet af coronavirus betydet tabte indtægter på 250 millioner kroner på broen. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Kommune på Fyn har fortsat flest smittetilfælde

Nordfyns Kommune er fortsat den kommune i landet med den forholdsmæssige største udbredelse af corona.

Status er, at der i løbet af den seneste uge er registreret coronasmitte hos otte borgere i kommunen med cirka 30.000 indbyggere. Det svarer til 27 per 100.000 indbyggere. Det fremgår af tal, Statens Serum Institut offentliggjorde tirsdag klokken 14. 

Besøgsrestriktioner ophæves i Region Midtjylland

De midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler ophæves fra onsdag 2. september. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse tirsdag. På sociale tilbud i Aarhus blev de generelle besøgsrestriktionerne ophævet med øjeblikkelig virkning 29. august. Det skriver Social- og Indenrigsministeriet tirsdag på Twitter.

WHO-leder: Europa kan leve med coronavirus uden en vaccine

Europa kan leve med covid-19 uden en vaccine. Det siger Hans Kluge, der er regional leder af WHO, til Sky News.

-Den dag vi udkonkurrerer pandemien, er ikke nødvendigvis med en vaccine. Det er når vi lærer at leve med pandemien – og det kan være i morgen, siger han.

Han siger ifølge det britiske medie, at han ikke forventer fuldstændig nedlukning af lande for at forhindre smittespredning fra en eventuel anden bølge.

-Jeg er optimist, mens vi kan ikke udelukke lokale nedlukninger, siger han.

99 personer smittet med coronavirus

Yderligere 99 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Det oplyser Statens Serum Institut tirsdag ifølge Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 

Antallet af indlagte falder med tre til i alt 20, og der er ét nyt coronarelateret dødsfald.

Det bringer det samlede antal døde med corona op på 625, siden virusset første gang blev påvist herhjemme i slutningen af februar.

Obligatorisk at bære mundbind ved større demonstrationer

Det bliver obligatorisk at bære mundbind ved demonstrationer med flere end 100 deltagere i Berlin. Det har Berlins bystyre besluttet tirsdag, skriver nyhedsbureauet dpa. Indtil videre har det kun været obligatorisk at bære mundbind i den tyske hovedstad i offentlig transport og i butikker. Beslutningen er taget, efter at politi i Berlin lørdag opløste en demonstration med omkring 38.000 deltager.
 

Danish Crown vil teste alle ansatte

Danish Crown vil teste alle ansatte på sit slagteri i Horsens for coronavirus. Det sker, efter at det mandag kom frem, at en medarbejder på slagteriet var testet positiv for virusset. Det skriver branchemediet Agriwatch. Ifølge Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown, begynder man tirsdag med at teste 300 ansatte fra aftenholdet, som den smittede var en del af.

Særligt unge i alderen 20-29 år rammes

Region Hovedstaden og Region Midtjylland har den højeste forekomst af personer med covid-19, og det er særligt unge i alderen 20-29, der rammes. Det skriver Statens Serum Institut.

I den seneste uge har 27 procent af alle landets tilfælde været at finde i aldersgruppen 20-29 år på landsplan, selvom denne gruppe kun udgør 12 procent af befolkningen.

I Aarhus Kommune udgør aldersgruppen 33 procent af nye tilfælde, mens det gør sig gældende for 39 procent i Københavns Kommune.

Nyt testcenter i Aarhus

Da regeringen og de øvrige partier i Folketinget for et par uger siden indgik en aftale om næste fase af genåbningen af Danmark, blev det besluttet, at etablere yderligere et covid19-laboratorium i Vestdanmark. Og det skal altså ligge i Aarhus, oplyser TestCenter Danmark i en pressemeddelelse.

Analyselaboratoriummet får knap 40 medarbejdere og en testkapacitet på 30.000 daglige test.

Fjerde land runder en million smittede

Rusland har med 4729 nye tilfælde det seneste døgn rundet en million bekræftede smittede med coronavirus. Det oplyser myndigheder ifølge det russiske nyhedsbureau Tass ifølge Ritzau. 

Dermed bliver landet det fjerde land i verden, der runder en million. De tre øvrige er USA, Brasilien og Indien.

Ny rejsevejledning for Ungarn

Udenrigsministeriet har ændret rejsevejjledningen for Ungarn og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Ungarn, fordi der er indført indrejseforbud for rejsende uden anerkendelsesværdigt formål. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Stor stigning i smittede i Frankrig

Torsdag i sidste uge opdaterede Udenrigsministeriets Borgerservice rejsevejledningen for Frankrig, således at danskerne frarådes alle unødvendige rejser til landet. Og det var der nok god logik i.

I hvert fald har Frankrig oplevet en stigning på næsten 50 procent i antallet af nye smittede i august. Helt konkret er de gået fra 187.919 smittede i slutningen af juli til 281.025 smittede ved udgangen af august. Det skriver The Guardian.

J-dag aflyst

J-dag, dagen hvor Tuborgs juleøl frigives, er aflyst. Det oplyser Carlsberg over for Ekstra Bladet.

Normalt foregår det den første fredag i november klokken 20.59, hvor nissepiger og mænd kører rundt i landet med gratis smagsprøver.

Juleøllen vil stadig bliver lanceret første fredag i november, men der bliver ikke delt smagsprøver ud, og øllen vil være til salg hele dagen.

Lange udsigter til vaccine og liv uden mundbind

Tidligst i 2022 år vil forskerne være klar med en vaccine mod covid-19, og først der kan corona-restriktionerne blive rullet tilbage. Det vurderer professor i infektionsmedicin Jens Lundgren.

- I 2022 kan vi formentlig få vaccineret så mange i befolkningen, at vi kan løsne op for restriktionerne. Og det er under forudsætning af, at de vacciner, der afprøves, viser sig at være meget effektive uden store bivirkninger, siger han til A4.

Selv hvis vi står med en effektiv vaccine i hænderne til den tid, vil problemerne ikke forsvinde, da vi risikerer, at vaccinen har sjældne bivirkninger eller lignende, der gør, at vi ikke kan vaccinere hele befolkningen på en gang.

Indien konstaterer to millioner nye smittede i august

Alene i august har Indien konstateret næsten to millioner nye coronasmittede. Det skriver The Guardian. Det er den højeste stigning på en enkelt måned noget land i verden har set under pandemien.

I slutningen af juli havde Indien 1.64 millioner smittede, mens de ved udgangen af august havde 3.62 millioner smittede.

Samtidigt har landet med 28.859 dødsfald i august oplevet en dødsrate, der er 50 procent højere end juli.