Dagens overblik: Coronakrisen tvinger Michelin-restaurant til at lukke

16x9
Efter at det er kommet frem, at Danske Bank har indkrævet for meget gæld hos 15.000 kunder, har en række erhvervsordførere været ude at kritisere banken i skarpe vendinger. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Ny aftale skal sikre fyringstruede danskere, Ewan vinder etape, og regeringen vil give lønforhøjelse til dronningen.

Det har været en smuk sidste officiel sommerdag med temperaturer, der toppede i Vindebæk med 21 grader.

Og vejret har faktisk overpræsteret den seneste måneds tid og har givet os den mest solrige august i 17 år. Det er da noget af et comeback fra den danske sommer, efter juli blev den koldeste i 22 år.

Velkommen til dagens overblik.

Regeringen vil afsætte 9,2 milliarder til corona

Finansminister Nicolai Wammen præsenterede regeringens forslag til finansloven for 2021.
Finansminister Nicolai Wammen præsenterede regeringens forslag til finansloven for 2021. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

En milliard her, en milliard dér.

Det kan være svært at forholde sig til de mange penge, som hvert år sættes af i finansloven.

I dag kom regeringen med sit bud på, hvordan en sådan bør se ud for 2021, og målt i milliarder af kroner har coronavirussen sat sit klare aftryk i udspillet.

Hele 9,2 milliarder vil regeringen afsætte på finansloven "til yderligere kommende stimulitiltag og håndtering af udfordringer", der er afledt af coronakrisen.

Derudover lægger regeringen op til at droppe de planlagte besparelser på DR, der skal flere penge til politi og anklagemyndighed, og så skal dronning Margrethe have mere i apanage.

Læs flere af regeringens forslag i gennemgangen her.

Danske Bank har i 28 år kendt til fejl i gældsinddrivelse

Danske Bank siger, at de fik kendskab til fejlene sidste ĂĄr, og at de tager sagen meget alvorligt.
Danske Bank siger, at de fik kendskab til fejlene sidste ĂĄr, og at de tager sagen meget alvorligt. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Søndag kunne TV 2 og Berlingske fortælle, at Danske Bank i årevis har opkrævet gæld ulovligt fra bankens mest gældsplagede kunder på grund af alvorlige system- og datafejl i bankens inkassosystem.

Nu kan TV 2 løfte sløret for en advokatundersøgelse, der afslører, at banken har kendt til en del af problemerne siden 1992.

Af advokatundersøgelsen fremgår det, at ledelsen i banken er blevet gjort opmærksomme på de gennemgribende problemer i inkassoafdelingen, og at banken allerede ved implementeringen af det nuværende digitale inkassosystem var bekendt med systemfejl.

Søndag sagde Danske Banks underdirektør, Rob de Ridder, til TV 2, at banken først blev opmærksomme på problemerne i foråret 2019.

Dansk Michelin-restaurant lukker

Restaurant 108 pĂĄ Christianshavn fik for tre ĂĄr siden en Michelin-stjerne.
Restaurant 108 pĂĄ Christianshavn fik for tre ĂĄr siden en Michelin-stjerne. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Danmark bliver en Michelin-restaurant fattigere, når Restaurant 108 i København lukker ved udgangen af september.

Det skriver ejerkredsen, der blandt andet tæller den verdensberømte restaurant Noma, i et opslag på Facebook.

På grund af konsekvenserne af coronapandemien, og ikke mindst den drastiske nedgang i antallet af udenlandske turister i København, er det ikke længere økonomisk holdbart at drive Michelin-restauranten videre i de nuværende lokaler i Strandgade 108 på Christianshavn, fremgår det af opslaget.

Aftale skal sikre fyringstruede danskere

Ifølge aftalen forhøjes dagpengesatsen til 143,5 kroner i timen eller 23.000 kroner for en fuldtidsledig. I dag er den maksimale sats for fuldtidsforsikrede 19.083 kroner før skat.
Ifølge aftalen forhøjes dagpengesatsen til 143,5 kroner i timen eller 23.000 kroner for en fuldtidsledig. I dag er den maksimale sats for fuldtidsforsikrede 19.083 kroner før skat. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev natten til mandag enige om en ny ordning, der skal hjælpe de virksomheder og lønmodtagere, der er presset af coronakrisen og som ikke længere kan få lønkompensation.

Der er tale om en såkaldt ”midlertidig arbejdsfordelingsordning”, der giver mulighed for, at lønmodtageren arbejder mindre i en periode, deler opgaver med kollegaerne og får en større portion dagpenge i den periode, hvor vedkommende holder fri.

Siden coronakrisen brød ud, er beskæftigelsen i Danmark faldet med 74.000 job.

Australsk sejr pĂĄ tredje etape

Australske Caleb Ewan vandt tredje etape i ĂĄrets Tour de France.
Australske Caleb Ewan vandt tredje etape i ĂĄrets Tour de France. Foto: Stuart Franklin / Ritzau Scanpix

Australieren Caleb Ewan (Lotto Soudal) var den stærkeste af sprinterne, da Tour de France-feltet på 3. etape kom samlet til mål efter mange kilometer i strid modvind.

Den australske kanonkugle kørte en fantastisk spurt, hvor han egentlig lå langt tilbage og så ud til at være lukket inde, men han fandt på imponerende vis vej frem.

Få meter før mål fik han presset cyklen foran Quick-Steps Sam Bennett, som ellers så ud til at skulle tage sejren. Giacomo Nizzolo (NTT) blev nummer tre.

Franske Julian Alaphilippe, som vandt søndagens etape, bevarede førertrøjen, da han kom med feltet hjem til mål.