Nyheder

Dagens nyheder 28. august 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

300 mennesker samlet i protest mod Stram Kurs i Malmø

Fredag aften er der opstået uroligheder ved et boligkvarter i Malmø i Sverige efter at et medlem fra Stram Kurs har brændt en koran af i området tidligere på dagen. Det skriver det svenske medie SVT. Omkring 300 mennesker er samlet i protest, og politiet er massivt til stede.

35-årig får forvaringsdom for voldtægt efter flugt fra psykiatrisk center

En 35-årig mand er idømt forvaring efter blandt andet at have voldtaget to kvinder med 11 dages mellemrum. Det skriver Statsadvokaten i København på twitter. Det skete, mens manden var på flugt fra Sankt Hans, som er et psykiatrisk center i Roskilde. 

Fynske Motorvej igen åben efter undersøgelse

E20 Fynske motorvej er genåbnet efter at have været spærret ved Odense mellem afkørsel 51 og 52. Strækningen var tidligere blevet spærret, fordi Fyns Politi skulle undersøge en anmeldelse.

E20 Fynske motorvej spærret

En mindre bid af E20 Fynske motorvej er i øjeblikket helt spærret ved Odense mellem afkørsel 51 og 52 i vestgående retning, oplyser vejdirektoratet. Det skyldes, at Fyns Politi undersøger en anmeldelse, som de modtog fredag klokken 12.45, om, at en genstand var blevet smidt ned fra en bro over strækningen. Der var ingen tilskadekomne. Politiet forventer genåbning af vejen klokken 21.

Politiet vil intensivere indsatsen mod piratfester

I weekenden og den kommende periode vil Københavns Politi intensivere deres indsats mod såkaldte piratfester, som er organiserede fester mod betaling. Arrangørerne kan risikere at få bøder samt miste musikanlæg og barbeholdning, skriver politienheden på Twitter. I forrige weekend kunne TV 2 berette, at hundredvis af festglade unge havde trodset forsamlingsforbuddet for at feste natten til søndag.

Afstemning om lovliggørelse af cannabis i USA

Repræsentanternes Hus i USA skal snart stemme om et lovforslag, der vil betyde, at cannabis-brug i USA bliver lovligt på føderalt plan. Det skriver en journalist fra det amerikanske medie Politico, der i et tweet viser et billede af lovforslaget. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, bliver det op til de enklelte delstater, om de vil tillade cannabis-brug.

Støjberg-kommission afgiver delberetning i december

Instrukskommissionen forventer at kunne afgive en delberetning om forløbet bag asylsagen allerede i december 2020, oplyser Instrukskommissionen i en pressemeddelelse. Kommissionen er nedsat for at gennemgå asylsagen fra 2016, hvor der ulovligt blev adskilt asylpar, hvor den ene var mindreårig. Det skete, da Inger Støjberg (V) var minister.

40-årig skyldig i manddrab på 39 vietnamesere

En 40-årig irsk vognmand erklærer sig skyldig i uagtsomt manddrab på 39 vietnamesiske mænd, kvinder og drenge, som blev fundet døde i en lastbilscontainer i Essex i oktober sidste år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Tidligere har også en nordirsk mand, som førte lastbilen, erklæret sig skyldig i uagtsomt manddrab.
 .

Uheld på Hillerødmotorvejen

Der er sket et uheld på Hillerødmotorvejen i nordgående retning ved frakørsel mod Klausdalsbrovej. Det skriver Vejdirektoratet. Her oplyses det, at politi og redningsmandskab er til stede. Begge spor er åbne, men der kan forventes kø.

Fire personer fra Trump-konvent er smittet med corona

To deltagere og to ansatte ved det republikanske konvent, hvor USA's præsident, Donald Trump, officielt modtog nomineringen som Republikanernes præsidentkandidat ved det kommende valg, er testet positive for coronavirus. Det skriver det amerikanske medie The Hill, der citerer lokale sundhedsmyndigheder ifølge Ritzau.

Fødevarestyrelsen tilbagekalder burgerbolle: Uegnet til at spise

Nordthy tilbagekalder burgerboller af mærket Quickbury efter der er konstateret mug på undersiden af bollerne. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside. Der er dermed risiko for skimmel på bollerne, hvilket gør produktet uegnet til at spise. Det er burgerboller af navnet 'Mega Burger Buns' med stregkodenummeret 4028491401065. 

45-årig anholdt og sigtes for voldtægt af mindreårig

En 45-årig mand fra Vejen-området er blevet anholdt og sigtet for at have voldtaget en mindreårig pige. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Manden blev fremstillet ved et grundlovsforhør fredag og fængsles foreløbig i fire uger. Han nægter sig skyldig i sigtelserne og har kæret varetægtsfængslingen.

Isbjørneoffer var fra Holland

Det var en 38-årig hollandsk mand, der natten til fredag blev dræbt af en isbørn på den norske øgruppe Svalbard. Det skriver Sysselmannen, som er den øverste myndighed på Svalbard. Angrebet skete på en campingplads, da den angrebne lå i sit telt. Bjørnen blev skudt af folk på stedet. Pårørende er underrettet.

To personer får knap tre års fængsel efter våbenfund

Østjyllands Politi modtog i marts et tip, som ledte politiet til et kælderrum i Risskov, hvor de fandt ti oversavede jagtgeværer, en revolver og ammunition. Fredag blev to mænd på 29 og 30 år dømt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Det oplyser politienheden i en pressemeddelelse. Mens den 29-årige blev idømt tre års fængsel, fik den 30-årige, der to år og ni måneders fængsel.

Tyskland varsler sanktioner mod Rusland

Det tyske udenrigministerium er klar med diplomatiske sanktioner mod Rusland, hvis det viser sig, at russerne stod bag Vladimir Putin-kritikers forgiftning. Det oplyser Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.
 

Komalagt Putin-kritiker ikke længere i livsfare

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj er ikke længere i livsfare, og hans tilstand er i bedring, oplyser hans talsmand fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Den 44-årige kritiker af den russiske præsident, Vladimir Putin, er indlagt på et hospital i Berlin, hvor han fortsat ligger i koma efter at være blevet dårlig under en flyvetur mellem den russiske by Tomsk og hovedstaden Moskva.

To svenskere får den hårdeste straf for dobbeltdrab i Herlev

To svenske drabsmænd på henholdsvis 18 og 19 år får idømt den hårdest mulige straf på 20 års fængsel for drabet på to mænd i Herlev. De to dømte var 17 år, da drabene skete. Tre andre mænd, der også er kendt skyldige i dobbeltdrabet, får livstid.

Ny ambassadør i Berlin

Susanne Hyldelund bliver fra september Danmarks ambassadør i Berlin. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Susanne Hyldelund erstatter dermed den nu hjemsendte Thomas Ahrenkiel, som skulle have haft titlen. Den nye ambassadør kommer fra en stilling som direktør for Trade Council og Global Bæredygtighed i Udenrigsministeriet og har tidligere også været generalkonsul i Shanghai.