Nyheder

Dagens nyheder 28. august 2020

Lige nu ikon

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

300 mennesker samlet i protest mod Stram Kurs i Malm√ł

Politiet er massivt til stede ved Roseng√•rden i Malm√ł.

Fredag aften er der opst√•et uroligheder ved et boligkvarter i Malm√ł i Sverige efter at et medlem fra Stram Kurs har br√¶ndt en koran af i omr√•det tidligere p√• dagen. Det skriver det svenske medie SVT. Omkring 300 mennesker er samlet i protest, og politiet er massivt til stede.

35-årig får forvaringsdom for voldtægt efter flugt fra psykiatrisk center

En 35-√•rig mand er id√łmt forvaring efter blandt andet at have voldtaget to kvinder med 11 dages mellemrum. Det skriver Statsadvokaten i K√łbenhavn p√• twitter. Det skete, mens manden var p√• flugt fra Sankt Hans, som er et psykiatrisk center i Roskilde. 

Fynske Motorvej igen √•ben efter unders√łgelse

E20 Fynske motorvej er gen√•bnet efter at have v√¶ret sp√¶rret ved Odense mellem afk√łrsel 51 og 52. Str√¶kningen var tidligere blevet sp√¶rret, fordi Fyns Politi skulle unders√łge en anmeldelse.

E20 Fynske motorvej spærret

En mindre bid af E20 Fynske motorvej er i √łjeblikket helt sp√¶rret ved Odense mellem afk√łrsel 51 og 52 i vestg√•ende retning, oplyser vejdirektoratet. Det skyldes, at Fyns Politi unders√łger en anmeldelse, som de modtog fredag klokken 12.45, om, at en genstand var blevet smidt ned fra en bro over str√¶kningen. Der var ingen tilskadekomne. Politiet forventer gen√•bning af vejen klokken 21.

Politiet vil intensivere indsatsen mod piratfester

Flere hundrede unge var natten til s√łndag samlet til en s√•kaldt piratfest p√• Refshale√łen i K√łbenhavn, kan TV 2 dokumentere.

I weekenden og den kommende periode vil K√łbenhavns Politi intensivere deres indsats mod s√•kaldte piratfester, som er organiserede fester mod betaling. Arrang√łrerne kan risikere at f√• b√łder samt miste musikanl√¶g og barbeholdning, skriver politienheden p√• Twitter. I forrige weekend kunne TV 2 berette, at hundredvis af festglade unge havde trodset forsamlingsforbuddet for at feste natten til s√łndag.

Afstemning om lovligg√łrelse af cannabis i USA

Repr√¶sentanternes Hus i USA skal snart stemme om et lovforslag, der vil betyde, at cannabis-brug i USA bliver lovligt p√• f√łderalt plan. Det skriver en journalist fra det amerikanske medie Politico, der i et tweet viser et billede af lovforslaget. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, bliver det op til de enklelte delstater, om de vil tillade cannabis-brug.

St√łjberg-kommission afgiver delberetning i december

Instrukskommissionen forventer at kunne afgive en delberetning om forl√łbet bag asylsagen allerede i december 2020, oplyser Instrukskommissionen i en pressemeddelelse. Kommissionen er nedsat for at gennemg√• asylsagen fra 2016, hvor der ulovligt blev adskilt asylpar, hvor den ene var mindre√•rig. Det skete, da Inger St√łjberg (V) var minister.

40-årig skyldig i manddrab på 39 vietnamesere

En 40-√•rig irsk vognmand erkl√¶rer sig skyldig i uagtsomt manddrab p√• 39 vietnamesiske m√¶nd, kvinder og drenge, som blev fundet d√łde i en lastbilscontainer i Essex i oktober sidste √•r. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Tidligere har ogs√• en nordirsk mand, som f√łrte lastbilen, erkl√¶ret sig skyldig i uagtsomt manddrab.
 .

Uheld p√• Hiller√łdmotorvejen

Der er sket et uheld p√• Hiller√łdmotorvejen i nordg√•ende retning ved frak√łrsel mod Klausdalsbrovej. Det skriver Vejdirektoratet. Her oplyses det, at politi og redningsmandskab er til stede. Begge spor er √•bne, men der kan forventes k√ł.

Fire personer fra Trump-konvent er smittet med corona

To deltagere og to ansatte ved det republikanske konvent, hvor USA's pr√¶sident, Donald Trump, officielt modtog nomineringen som Republikanernes pr√¶sidentkandidat ved det kommende valg, er testet positive for coronavirus. Det skriver det amerikanske medie The Hill, der citerer lokale sundhedsmyndigheder if√łlge Ritzau.

F√łdevarestyrelsen tilbagekalder burgerbolle: Uegnet til at spise

Mega Burger Buns fra Quickbury bliver tilbagekaldt.

Nordthy tilbagekalder burgerboller af m√¶rket Quickbury efter der er konstateret mug p√• undersiden af bollerne. Det skriver F√łdevarestyrelsen p√• sin hjemmeside. Der er dermed risiko for skimmel p√• bollerne, hvilket g√łr produktet uegnet til at spise. Det er burgerboller af navnet 'Mega Burger Buns' med stregkodenummeret 4028491401065. 

45-årig anholdt og sigtes for voldtægt af mindreårig

En 45-√•rig mand fra Vejen-omr√•det er blevet anholdt og sigtet for at have voldtaget en mindre√•rig pige. Det skriver Syd- og S√łnderjyllands Politi p√• Twitter. Manden blev fremstillet ved et grundlovsforh√łr fredag og f√¶ngsles forel√łbig i fire uger. Han n√¶gter sig skyldig i sigtelserne og har k√¶ret varet√¶gtsf√¶ngslingen.

Isbj√łrneoffer var fra Holland

Campingpladsen, hvor hollænderen blev angrebet.

Det var en 38-√•rig hollandsk mand, der natten til fredag blev dr√¶bt af en isb√łrn p√• den norske √łgruppe Svalbard. Det skriver Sysselmannen, som er den √łverste myndighed p√• Svalbard. Angrebet skete p√• en campingplads, da den angrebne l√• i sit telt. Bj√łrnen blev skudt af folk p√• stedet. P√•r√łrende er underrettet.

To personer får knap tre års fængsel efter våbenfund

√ėstjyllands Politi modtog i marts et tip, som ledte politiet til et k√¶lderrum i Risskov, hvor de fandt ti oversavede jagtgev√¶rer, en revolver og ammunition. Fredag blev to m√¶nd p√• 29 og 30 √•r d√łmt for v√•benbesiddelse under s√¶rligt sk√¶rpende omst√¶ndigheder. Det oplyser politienheden i en pressemeddelelse. Mens den 29-√•rige blev id√łmt tre √•rs f√¶ngsel, fik den 30-√•rige, der to √•r og ni m√•neders f√¶ngsel.

Tyskland varsler sanktioner mod Rusland

(Arkivfoto) Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj taler ved en demonstration.

Det tyske udenrigministerium er klar med diplomatiske sanktioner mod Rusland, hvis det viser sig, at russerne stod bag Vladimir Putin-kritikers forgiftning. Det oplyser Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, fredag if√łlge nyhedsbureauet Reuters.
 

Komalagt Putin-kritiker ikke længere i livsfare

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj er ikke længere i livsfare, og hans tilstand er i bedring, oplyser hans talsmand fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Den 44-årige kritiker af den russiske præsident, Vladimir Putin, er indlagt på et hospital i Berlin, hvor han fortsat ligger i koma efter at være blevet dårlig under en flyvetur mellem den russiske by Tomsk og hovedstaden Moskva.

To svenskere får den hårdeste straf for dobbeltdrab i Herlev

To svenske drabsm√¶nd p√• henholdsvis 18 og 19 √•r f√•r id√łmt den h√•rdest mulige straf p√• 20 √•rs f√¶ngsel for drabet p√• to m√¶nd i Herlev. De to d√łmte var 17 √•r, da drabene skete. Tre andre m√¶nd, der ogs√• er kendt skyldige i dobbeltdrabet, f√•r livstid.

Ny ambassad√łr i Berlin

Susanne Hyldelund Susanne Hyldelund kommer selv fra en post i Udenrigsministeriet.

Susanne Hyldelund bliver fra september Danmarks ambassad√łr i Berlin. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Susanne Hyldelund erstatter dermed den nu hjemsendte Thomas Ahrenkiel, som skulle have haft titlen. Den nye ambassad√łr kommer fra en stilling som direkt√łr for Trade Council og Global B√¶redygtighed i Udenrigsministeriet og har tidligere ogs√• v√¶ret generalkonsul i Shanghai.