Samfund

Dagens nyheder 27. august 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Forhandlinger om hjælpepakker er slut for i dag

Erhvervsministeriet oplyser til TV 2, at forhandlingerne om eventuelt kommende hjælpepakker i forbindelse med coronakrisen er slut for i dag. Partierne fortsætter forhandlingerne fredag. 

Luftforsvar opsnapper missil mod saudiarabisk by

Den saudiarabisk ledede koalition har opfanget en ballistisk missil med kurs mod byen Najran i det sydvestkuge Saudi-Arabien. Det oplyser det statslige nyhedsagentur ifølge Reuters.

LA forlader forhandlinger

 Liberal Alliance har forladt forhandlingerne om forlængelse af hjælpepakkerne til kulturen. Det skriver partiets leder, Alex Vanopslagh, på Facebook.
 - Desværre giver man ikke en bedre hjælp til dem, der har brug for det, men finder i stedet penge til nye puljer til pjat og pjank, skriver han blandt andet.
 Den nuværende ordning udløber lørdag.

Flere journalister tilbageholdt i Hviderusland

Hviderussisk politi har pågrebet cirka 20 journalister og taget mobiltelefoner og identifikationspapirer fra dem. Det oplyser en medarbejder fra nyhedsbureauet Reuters, der er på stedet. Journalisterne skulle dække en demonstration mod præsidenten i Hviderusland.

SAS øger antallet af flyvninger

I løbet af efteråret vil SAS øge antallet af flyvninger og tilføje 18 ruter til deres trafikprogram, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Forøgelsen skyldes efterspørgslen på forretningsrejser i Europa og sker dermed på trods af den verserende pandemi. 

Orkan degraderet til kategori 1

Orkanen 'Laura', som lige nu befinder sig over den amerikanske delstat Louisiana, er faldet i styrke og bliver derfor degraderet til en kategori 1-orkan. Det oplyser USA's Nationale Orkancenter (NHC). Orkanen fortsætter dog med at skabe store ødelæggelser med kraftig vind og regnskyld.

14-årig død efter orkan i USA

En 14-årig pige fra Leesburh i Louisiana er død efter at orkanen 'Laura', der lige nu hærger USA, væltede et træ over det hus, som hun boede i. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er indtil videre det første registrerede amerikanske dødsfald som følge af orkanen.

Lærervikar får fængselsdom for samleje med elever

En 37-årig tidligere lærervikar idømmes et års ubetinget fængsel for samleje med elever. Det er blevet afgjort i Vestre Landsret, oplyser mandens forsvarer, Helle Iversen, ifølge Ritzau. Dermed har Vestre Landsret nedsat byrettens dom fra et år og seks måneder.

Motorvejsforlængelse genåbnet efter ulykke

Hillerødmotorvejens forlængelse er genåbnet, efter en personbil og et bjærgningskøretøj kørte frontalt sammen torsdag middag. Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter. En person afgik ved døden i forbindelse med uheldet.

Rejser til Frankrig og Kroatien frarådes

Udenrigsministeriet fraråder nu i deres rejsevejledning alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig og Kroatien som følge af udviklingen af smitte med coronavirus i landene. Samtidigt opdaterer ministeriet vejledningen for Bulgarien, så danskerne igen kan rejse til landet, hvis der udvises ekstra forsigtighed.

63-årig får seks års fængsel for at have tæsket samlever til døde

En 63-årig mand er ved Retten i Aalborg kendt skyldig i vold med døden til følge mod sin samlever. Han idømmes seks års fængsel og udvises desuden fra Danmark med et indrejseforbud for bestandig. Det oplyser specialanklager Mette Bendix ifølge Ritzau.

21-årig anholdt og sigtet for knivdrab på rocker

En 21-årig mand er blevet anholdt og fremstilles torsdag i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han er sigtet for at have medvirket i knivdrabet på den 42-årige Mohammad Al-Zerjawi i Aarhus natten til 23. juli. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter. Offeret var en del af rockergruppen Satudarah. I forvejen er en 26-årig mand fængslet i samme sag.

En person er død ved uheld

En person er afgået ved døden i forbindelse med det uheld, der tidligere skete på Hillerødmotorvejens forlængelse. Den afdøde er føreren af personbilen, og familien er endnu ikke underrettet. Nordsjællands Politi oplyser, at føreren af bjærgningskøretøjet, der også var involveret, er lettere tilskadekommen. 

Politiet opfordrer desuden til, at de øvrige biler i området overholder færdselsreglerne. 

Coronapræget regnskab fra Grundfos

Udbruddet af coronavirus har sat sit præg på resultatet hos pumpevirksomheden Grundfos, som har fået halveret sit overskud. Det skriver erhvervsmediet finans.dk ifølge Ritzau. Koncernens omsætning er faldet med knap en milliard kroner til 12,3 milliarder kroner i første halvår.

Audi kørte 221 kilometer i timen

En Audi A6 fik tirsdag målt en gennemsnitshastighed på 221 kilometer i timen over ti kilometer, efter at den havde overhalet en civil politibil på motorvej E45 nord for Hobro. Det kostede bilisten førerretten på stedet, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hillerødmotorvejens forlængelse spærret

Hillerødmotorvejens forlængelse er spærret i begge retninger på grund af et alvorligt færdselsuheld, oplyser politiet.

Ophæver visitationszone i Vollsmose

Fyns Politi ophæver visitationszonen i Odense-bydelen Vollsmose, skriver politiet i en pressemeddelelse. Visitationszonen blev oprettet 18. juni og er blevet forlænget flere gange.

Dom for kokainsmugling skærpes

Landsretten skærper byrettens dom fra seks til otte år, som et brasiliansk kærestepar modtog, da de forsøgte at smugle 5,4 kilo kokain ind i landet gennem Københavns Lufthavn. Parret blev også udvist af Danmark. Det skriver Statsadvokaten i København på Twitter. 

Stigning i anmeldelser om overgreb mod børn i Grønland

I årets første seks måneder har Grønlands Politi modtaget 82 anmeldelser om kønslige forhold til børn under 15 år. Det er flere end det samlede antal anmeldelser for hele 2019, hvor der tikkede 80 anmeldelser ind. Det skriver mediet Sermitsiaq.ag på baggrund af en aktindsigt hos Grønlands Politi ifølge Ritzau. 

Oversvømmelse koster mindst 86 livet

En oversvømmelse i den afghanske provins Parwan har kostet minimum 86 personer livet og mindst 106 er såret. Det skriver CNN. En talsperson siger, at det egentlig tal kan være meget højere. Oversvømmelsen skyldes store regnfald i området.