Nyheder

Dagens nyheder 26. august 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Opdateres ikke længere. 

Mere end hver tredje ansat i dagtilbud har ingen uddannelse

Mere end hver tredje medarbejder i de kommunale dagtilbud har ingen pædagogisk uddannelse. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), skriver Politiken. Og det er en uheldig situation, mener Elisa Rimpler, som er formand for pædagogernes fagforening Bupl.

Trækker sig arbejdsgruppe om omskæring

Børnelæger trækker sig fra arbejdsgruppe, der skulle lave vejledning for ikke-medicinsk omskæring af børn. Det oplyser Klaus Birkelund Johansen, der er formand for Dansk Pædiatrisk Selskab til Ritzau. Flere andre sundhedsfaglige organisationer har allerede trukket sig fra arbejdsgruppen, der er nedsat af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Socialdemokrat skifter parti i protest

Byrådsmedlem Mahad Yussuf skifter fra Socialdemokratiet til Radikale Venstre. Han giver partiets værdipolitik skylden for sit partiskifte. Det skriver TV 2 Østjylland

Håndgranat sprængt i Køge

Forsvaret har onsdag middag sprængt en håndgranat, der blev fundet af en forbipasserende på en gåtur i vandkanten ud for krydset ved Billesborgvej og Strandvejen i Køge. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi. Politiet ved endnu ikke, hvor granaten stammer fra.

Twitter suspenderer konti for manipulation

Twitter har suspenderet flere konti på det sociale medie for at dele en viral besked, der hævder at være en Black Lives Matter-demonstrant, der nu planlægger at stemme på Donald Trump. Det skriver BBC. En talsperson siger til mediet, at kontiene overtrådte platformes regler for ”manipulation og spam”.

Orkanen Laura kaldes nu "ekstremt farlig"

Orkanen Laura er taget til i styrke og klassificeres nu som en kategori 4 og kaldes "ekstremt farlig". Det skriver CBS News. Over en halv million mennesker er blevet evakueret i forbindelse med orkanen.

Varsel om skybrud for dele af Sjælland

DMI varsler om kraftig regn og lokale skybrud for dele af Sjælland i aften, nat og morgen formiddag. Det skriver de på Twitter

EU-kommissær trækker sig

Den irske EU-kommissær, Phil Hogan, vil trække sig fra posten, efter han er blevet kritiseret for at have deltaget i en golfmiddag med 82 gæster, der fandt sted, dagen efter en udmelding fra regeringen om nye coronarestriktioner, der var indført for at bremse smittespredningen. Det oplyser Phil Hogans talsmand ifølge det irske medie RTE.

Salling Group vil nu bringe varer ud

Supermarkedsvirksomheden Salling Group vil til at satse stort på onlinesalg. Børsen skriver, at Salling Group er klar til at bruge "flere hundrede millioner kroner" på satsningen, hvor man vil bringe varer direkte ud til kunderne.

Anholdt for skud i Kenosha

Politiet i delstaten Illinois har anholdt og sigtet en person for mord i forbindelse med at tre personer tidligere på dagen onsdag blev skudt under uroligheder ved demonstrationer imod politivold i byen Kenosha, Wisconsin. Det skriver AP

Trump vil sende politistyrker til Kenosha

USA's præsident, Donald Trump, vil sende føderale politibetjente og nationalgarden ind i byen Kenosha, der har været ramt af uroligheder, efter en sort mand er blevet skudt af en politibetjent. Det skriver han på Twitter.
 

Norge fraråder alle unødvendige rejser til Tyskland

Norge fraråder alle unødvendige rejser til Tyskland. Det skriver det norske udenrigsministerium onsdag aften i en pressemeddelelse. Samtidig frarådes også alle ikke-nødvendige rejser til til Liechtenstein og de svenske regioner Kalmar og Västerbotten. Det skyldes udviklingen af coronavirus i de pågældende lande og regioner, skriver ministeriet.

To fængsles for grov vold mod vidne

Yderligere to mænd fængsles i en sag om grov vold mod et vidne i Odense-bydelen Vollsmose. Dermed sidder tre mænd nu fængslet. Det skriver fyens.dk. Sagen drejer sig om et drabsforsøg 29. juli, hvor en 26-årig pædagog - der skulle vidne i en sag mod en af de tre - blev overfaldet.

Alle spor igen farbare på Køge Bugt Motorvejen

Der er nu ryddet op efter uheldet på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Greve N. Det betyder, at alle spor igen er farbare, skriver P4 Trafik. 

Claus Hjort Frederiksen trækker sig fra spion-udvalg

(Arkivfoto)

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) trækker sig som formand for Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne. Det siger han til Ekstra Bladet

Ugandas ambassadør i Danmark sendt hjem

Ugandas ambassadør, Nimisha Madhvani, hendes næstkommanderende og to andre ansatte på ambassaden i Danmark er blevet kaldt hjem til Uganda. Det sker, efter der er blevet rejst mistanke om, at de har forsøgt at svindle med statslige midler, skriver DR

Uheld på Køge Bugt Motorvejen

Der er onsdag sket et uheld på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Greve N. Der er et enkelt farbart spor forbi uheldet, skriver P4 Trafik

SF-ordfører går på barsel

SF's finans-, erhvervs-, og it-ordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, går på barsel omkring juleferien, oplyser hun til Ritzau. Lisbeth Bech-Nielsen kom tilbage fra barsel 1. august. Som ved den seneste barsel vikarierer Theresa Berg Andersen for Lisbeth Bech-Nielsen i perioden.

Politi advarer om tyverier af GPS-udstyr

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer om bølge af tyverier af GPS-udstyr fra landmænd og maskinstationer i deres område. I løbet af august har kriminelle stjålet GPS-udstyr fra i alt 23 traktorer, og tyverierne løber op i flere millioner kroner. 

Sigtet for ophavsretskrænkelser for 60 millioner

Fire mænd blev tirsdag anholdt i Danmark som led i en større, international sag om mulig ulovligt distribution af film og tv-serier, som kan have medført et tab for branchen på mere end 60 millioner kroner. De er sigtet for ophavsretskrænkelser af særligt grov karakter, skriver Anklagemyndigheden.