Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

USA's præsident Donald Trump

Hvad var status i Danmark 23. august? 16.317 er konstateret smittet, mens 622 er døde med coronavirus. Få hele overblikket her.

Speciallæge er ikke vildt benovet over Trumps 'historiske gennembrud'

Pressemødet i Washington er slut. Speciallæge i infektionssygdomme Lars Østergaard, mener dog ikke der er tale om noget gennembrud. 
- Jeg er ikke vildt benovet over de data, der er fremlangt. Der er noget, der tyder på det kan have en effekt, men vi mangler flere resultater, siger han. 

Trumps sundhedsminister: Sænker dødeligheden med 35 procent

Ifølge den amerikanske sundhedsminister, Alex Azar, så sænkes dødeligheden med 35 procent ved brugen af blodplasma fra raskmeldte coronasmittede til syge covid-19 patienter.

Trumps annoncerede behandlingsform er allerede afprøvet på 70.000

Der er allerede 70.000 patienter i USA, der på forsøgsbasis er blevet behandlet med blodplasma. USA's lægemiddelstyrelse siger, at de foreløbige erfaringer tyder på, at blodplasma kan mindske dødeligheden blandt patienter med covid-19 og forbedre patienternes tilstand, hvis det gives inden for de første tre dages indlæggelse.
 

Trump kalder annonceret behandling mod coronavirus for 'et historisk gennembrud'

USA's lægemiddelstyrelse, Food and Drug Administration (FDA), har søndag givet tilladelse til at behandle coronapatienter med blodplasma fra personer, der er blevet raske efter at have haft virussen. Det har præsident Donald Trump netop bekendtgjort på et pressemøde. Ifølge præsidenten vil behandlingen 'redde utallige liv', og han kalder den et 'historisk gennembrud'.

Kommentator: Trump har behov for en god corona-nyhed

Donald Trump har fået kritik for sin håndtering af coronakrisen. Derfor har han brug for at præsentere en god nyhed og skabe en ny optimisme, der får amerikanerne til at tro på, at han er den rigtige til at tackle coronakrisen. Det siger USA-kommentator David Trads forud for Trumps pressemøde. 

Trump vil tillade brug af blodplasma til behandling

USA's øverste sundhedsmyndighed, Food and Drug Administration (FDA), har søndag givet tilladelse til brug af blodplasma fra patienter, der er blevet raske efter at have haft covid-19, som behandling for sygdommen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Meddelelsen fra FDA kommer kort inden, at præsident Donald Trump har varslet "meget gode nyheder" på en pressekonference, der efter planen skal begynde klokken 23.30 dansk tid.

Pressemøde med Trump 23.30 om coronavirus - har 'virkelige gode nyheder'

USA's præsident Donald Trump afholder et pressemøde 23.30 med 'virkelig gode nyheder' angående coronavirus. Pressemødet kan følges her på TV2.dk, på TV 2 News og på TV 2 Play. 

'Bekymrende' udbrud af corona på fransk naturist-hotel

Naturister ved Cap d'Agde, hvor omkring 100 er blevet smittet med coronavirus.

Omkring 100 personer er blevet testet positiv med coronavirus på et hotel populært blandt naturister i Cap d'Agde på den franske middelhavskyst. Lokale sundhedsmyndigheder kalder tallene 'bekymrende', skriver The Guardian. Smitteraten blandt de logerende på naturisthotellet var fire gange højere end blandt borgere i resten af Cap d'Agde.  

Politiets råd om lukkede vinduer ved fester møder kritik

Inden weekenden skrev Nordjyllands Politi på Twitter, at man skal lukke døre og vinduer, hvis man holder privatfest, for at vise hensyn til naboerne. Men det er et dårligt råd, siger professor i epidemiologi ved Københavns Universitet Thorkild I.A. Sørensen til Politiken. Lukkes vinduerne, er risikoen for coronasmitte større, og man risikerer også at blive mere alvorligt syg, siger han.

Tre personer fængslet for at bryde karantæne i Storbritannien

Tre personer hjemvendt fra ferie er fængslet på den britiske ø Isle of Man. De tre havde ikke overholdt et krav om to ugers selvisolation, og har fået domme på mellem en og halvanden måned. 

1200 nye smittede i Italien - en fordobling på fem dage

Italien har registreret 1210 nye coronasmittede de sidste 24 timer. Det er en fordobling i nysmittede siden onsdag. Trods den stigende smittekurve har Italiens sundhedsminister Roberto Speranza afvist, at man igen vil nedlukke landet.

Indien runder tre millioner coronasmittede

Indien rundede tre millioner smittede med coronavirus søndag, efter en stigning i antallet af nysmittede på 69.239. 912 er døde de sidste 24 timer med corona i landet med 1,353 milliarder indbyggere.

Mens smitten stiger - blot en ny død med corona i Frankrig

I Frankrig er der 4897 nye smittede med coronavirus. Det er en stigning i forhold til lørdag, hvor der var 3602 nysmittede. TIl gengæld er der blot en ny død med coronavirus de sidste 24 timer. 

Frankrig og Kroatien tæt på at krydse grænse, hvor rejser frarådes

De seneste to uger har der i Frankrig i gennemsnit været 29,9 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen. I Kroatien ligger tallet på 28,9. Dermed er begge lande tæt på grænsen for, hvor danske myndigheder fraråder danskere at rejse dertil. Rejser frarådes, hvis der er over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen. Udenrigsministeriets liste bliver opdateret hver torsdag.

To elever smittet med corona - hel klasse sendt hjem

En 6. klasse på Nyrupskolen i Nyrup nord for Kalundborg er sendt hjem, efter to elever er konstateret smittet med coronavirus. Det oplyser Kalundborg Kommune

Hele klassen skal nu testes henholdsvis 25. august og 27. august, lyder anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Eleverne må derefter komme tilbage til skolen, hvis de ikke testes positive.

Coronasmitten i Silkeborg krydser kritisk grænse igen

Det seneste døgn er tre testet positiv med coronavirus i Silkeborg. Det betyder, at Silkeborg Kommune har 22,3 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i den seneste uge. Dermed rykker Silkeborg over den såkaldte bekymringsgrænse, som myndighederne holder særligt øje med. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Tidligere premierminister smittet med corona - tilstanden er alvorlig

Julia Timosjenko er alvorligt syg med coronavirus.

Den tidligere ukrainske premierminister Julia Timosjenko er alvorligt syg med coronavirus og høj feber. Det meddeler hendes talsperson, skriver Reuters. Timosjenko var ukrainsk premierminister i 2005 og igen fra 2007 til 2010. 

Trump vil annoncere et stort gennembrud angående coronavirus

USA's præsident Donald Trump vil midnat dansk tid annoncere et stort gennembrud angående coronavirussen. Det skriver hans pressesekretær på Twitter.

England vil straffe arrangører bag piratfester med bøder på 80.000 kroner

I England indfører man bødestraf til arrangører bag piratfester med bøder på 10.000 pund, svarende til 82.000 kroner. Beslutningen kommer dagen efter, at politiet måtte bryde mere end 70 piratfester op i Birmingham. Også i Huddersfield var 300 samlet ulovligt til en fest og i West Midlands lukkede politiet 125 piratfester. Det skriver The Guardian.

47-årig kvinde anholdt for ikke at bære mundbind i toget

I Næstved måtte politiet søndag skride til anholdelse af en 47-årig kvinde, der ikke bar mundbind i et tog fra Vordingborg til Næstved. Kvinden efterkom ikke togpersonalets krav om at forlade toget og nægtede at identificere sig, og derfor blev hun anholdt af politiet. Hun kan se frem til en bøde på 4500 kroner. Det skriver Sjællandske.