Nyheder

Dagens nyheder 24. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Aktivist tæt på Navalnyj: Han vil overleve

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj vil overleve den mulige forgiftning, han har været udsat for. Men han vil ikke kunne arbejde politisk i flere måneder. Det siger aktivisten Jaka Bizilj, der har hjulpet med at få Navalnyj til behandling i Tyskland, til den tyske avis Bild.
 

Bayern München vinder Champions League

Bayern München vinder Champions League for sjette gang i fodboldklubbens historie. Det tyske hold vinder 1-0 i finalen over franske Paris Saint-Germain.

Mindst 17 døde i busulykke i Georgien

Mindst 17 mennesker er døde i en busulykke i Georgien, hvor en mindre bus søndag styrtede 80 meter ned i en kløft. Tre andre er kommet alvorligt til skade. Det oplyser det georgiske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet dpa.

302 danskere har ansøgt om at skifte juridisk køn

302 danskere har ansøgt om at skifte juridisk køn fra 1. september 2019 til 13. august 2020. Det skriver Kristeligt Dagblad, der har fået tal fra Social- og Indenrigsministeriet. Avisen kan berette om, at i alt 1549 danskere siden 2014, hvor juridisk kønsskifte blev lovligt for voksne, har ansøgt om at skifte juridisk køn.

Otte danskere udtaget til Tour de France

Otte ryttere med dansk pas er lørdag med, når dette års udgave af Tour de France skydes i gang i Nice. Der er tale om Søren Kragh Andersen (Sunweb), Casper Pedersen (Sunweb), Michael Valgren (NTT), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Mads Pedersen (Trek), Niklas Eg (Trek), Michael Mørkøv (Quick-Step) og nyslået danmarksmester Kasper Asgreen (Quick-Step).

Kirker giver rabat på gravsteder – men kun til medlemmer

De seneste år har stadig flere af landets sogne indført rabatordninger, der betyder, at når et medlem af folkekirken dør, får de pårørende rabat på prisen for gravstedet – eller endda får det helt gratis. Pårørende til ikkemedlemmer skal stadig betale fuld pris. Det skriver Jyllands-Posten.

35.000 lavede menneskekæde i solidaritet med Hviderusland

Søndag skabte litauerne end menneskekæde i solidaritet med det hviderussiske folk.

En kæde bestående af omkring 35.000 mennesker strakte sig søndag de 34 kilometer fra Litauens hovedstad, Vilnius, og til grænsen til Hviderusland. Det var et symbol på opbakning til oppositionen i Hviderusland og til oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaja, der er flygtet til Litauen.

Tropisk storm opgraderet til orkan i USA

Stormen Marco, der ventes at ramme den amerikanske golfkyst søndag eftermiddag har taget til i styrke og bliver nu kategoriseret som en orkan. Det skriver U.S. National Hurricane Center. Marco ventes at ramme delstaten Louisiana hårdest.

Iran: - Angreb på atomanlæg var sabotage

Her ses ødelæggelserne på atomanlægget, der brændte i juli.

En brand på det iranske Natanz-atomanlæg i sidste måned skyldtes sabotage. Det siger en talsmand for Irans atomenergiagentur søndag til statsligt tv i Iran, skriver Reuters.

Lukasjenko går rundt i præsidentpalads med skudsikker vest og riffel

Hvideruslands leder Aleksandr Lukasjenko er landet med sin helikopter i præsidentpaladset efter at have fløjet over hovedstaden Minsk søndag eftermiddag. Fra helikopteren har han betragtet menneskemasserne, hvor flere end 100.000 demonstrerer mod Lukasjenko. Videoen viser øjeblikket, hvor den pressede leder igen landet med sin helikopter iført skudsikker vest og automatvåben. Imens fortsætter protesterne i Minsks gader.

Knivstikkeri i Aarhus

Der har søndag eftermiddag været et knivstikkeri ved en tankstation i Rosenhøj i Aarhus-bydelen Viby. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter. En mand er såret, og så vidt politiet har fået oplyst, er hans tilstand er stabil.

Massevis af fisk er pludseligt døde i populær sø

Adskillige fisk er døde i Rebæk Sø.

Hundredevis af fisk ligger døde i Rebæk Sø i Hvidovre, der er et yndet udflugtsmål for lokale.

- Det handler om iltsvind i søen. Det har været meget varmt og ikke regnet meget, siger kommunikationschef Hanne Rasmussen til TV 2 Lorry.

Coronasmitten i Silkeborg krydser kritisk grænse igen

Det seneste døgn er tre testet positiv med coronavirus i Silkeborg. Det betyder, at Silkeborg Kommune har 22,3 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i den seneste uge. Dermed rykker Silkeborg over den såkaldte bekymringsgrænse, som myndighederne holder særligt øje med. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Trafik glider igen på Sønderjyske Motorvej

Begge spor er atter farbar i sydgående retning på Sønderjyske Motorvej efter en bilbrand tidligere søndag eftermiddag skabte kø. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Biden vil ikke udelukke at sidde i to perioder og gå af som 86-årig

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, vil ikke udelukke at blive siddende i to perioder såfremt, han vinder valget i november. Det siger han i et interview til ABC. 78-årige Biden vil i forvejen blive den ældste præsident nogensinde, hvis han slår Trump. Sidder Biden i to perioder, vil han være 86 år, når han trækker sig tilbage.

Bilbrand på motorvej giver forsinkelser

En bilbrand på Sønderjyske Motorvej skaber trafikale forsinkelser ved afkørsel 68. Et spor er spærret i sydgående retning. Vagthavende i Syd- og Sønderjyllands Politi meddeler, at der ikke er sket nogen personskade.

51-årig efterlyst kvinde er fundet

En 51-årig kvinde, der tidligere i dag blev efterlyst af Københavns Politi, er fundet i god behold efter henvendelse fra en borger. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Store demonstrationer fortsætter i Hviderusland - kræver Lukasjenkos afgang

Tusinder protesterer i Minsks gader.

Titusinder af mennesker bevæger sig søndag eftermiddag ud i gaderne i Hviderusland for at kræve præsident Aleksandr Lukasjenkos afgang. "Uchodi" - skrub af - lyder råbet på Uafhængighedspladsen i hovedstaden Minsk, skriver dpa.

Bil med familie kørte gennem autoværn og faldt ned af skrænt

I bilen befandt sig en familie.

I flere timer i dag var Aarhusvej lige uden for Viborg spærret i begge retninger. En personbil var kørt igennem autoværnet og faldet 15 meter ned ad en skrænt. Ifølge politiets vagtchef Jens Claumarch var føreren af bilen en 23-årig mand, og der befandt sig desuden en 38-årig kvinde, en 12-årig pige og et spædbarn. Ingen af de fire personers tilstand er alvorlig.