Mary om Prins Joachim: Han er ligeså snakkesalig, som han altid har været

Prins Joachim blev opereret for en blodprop i hjernen 25. juli.

Prins Joachim er den samme, som før han blev ramt af en blodprop i hjernen.

Det fortalte kronprinsesse Mary i forbindelse med et arrangement på Kattegatcenteret i Grenå onsdag.

Det var hendes første offentlige begivenhed siden prinsens blodprop, og her blev hun spurgt, om hun har været i kontakt med prins Joachim og prinsesse Marie.

- Naturligvis har vi været i løbende kontakt med dem. Min mand har været nede at besøge sin bror og kom hjem meget glad og lettet over, at det var den bror, han kender. Han var ligeså snakkesalig, som han altid har været, siger kronprinsesse Mary.

Prins Joachim blev natten til lørdag 25. juli 2020 opereret for en blodprop i hjernen på Universitetshospitalet i Toulouse i Frankrig. Sammen med sin familie var han på sommerferie på afdøde prins Henriks vinslot, Château de Cayx.

Kongehuset lagde dette billede op på Instagram i forbindelse med kronprins Frederiks besøg på Château de Cayx.

Kongehuset har tidligere oplyst, at den 51-årige prins ifølge lægernes vurdering ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen.

Blodproppen i hjernen skyldtes en pludselig dissektion af en arterie, og hospitalets lægefaglige team vurderer, at risikoen for tilbagefald er meget lille, når arterien først er helet.

Prins Joachim blev udskrevet 4. august.

Travl tid siden 2019

Der har været fart over feltet for prins Joachim, siden han i sommeren 2019 sammen med sin familie, hustruen Marie og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, flyttede til Paris for at videreuddanne sig.

I den franske hovedstad har prins Joachim taget en militær lederuddannelse på Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN).

Efter planen skulle prins Joachim tiltræde i stillingen som Danmarks forsvarsattaché i Paris 1. september.