Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Anthony Fauci har været leder af USA’s øverste organ for bekæmpelse af allergi og smitsomme sygdomme i 36 år. Arkivfoto.

Denne liveblog bliver ikke opdateret længere.

Hvad skete der? Danmark fraråder igen unødvendige rejser til Island, efter de strammer indrejserestriktioner. Her er det nyeste om coronavirus fra Danmark og verden.

Hvad var status? I Danmark er 15.740 konstateret smittet, mens 621 er døde med coronavirus. Få hele overblikket her.

Myndighed i USA forventer 189.000 døde inden 5. september

USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) anslår, at det amerikanske dødstal når 189.000 inden 5. september. CDC sender prognoser ud for det forventede dødstal i omkring en måned frem.

Tirsdag aften klokken 21.30 dansk tid har USA registreret lidt over 171.000 dødsfald, viser tal fra Johns Hopkins University.

Det gør USA til det ottendehårdest ramte land målt på dødstal per indbygger, hvis man fraregner småstater med under 100.000 indbyggere. Her ligger Belgien nummer et.

Island ændrer indrejserestriktioner

Island vil 19. august skærpe indrejserestriktionerne for alle nationaliteter, herunder rejsende fra Danmark. Det betyder, at alle indrejsende skal testes to gange; én gang ved ankomst og igen efter 5 dage. Efter test ved ankomst kan man rejse til sit bestemmelsessted og vente på svar.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddeelse, hvor de også fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Island på grund af landets indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Landets største gymnasium ramt af smitte

Silkeborg Gymnasium, der med omkring 1500 elever er landets største, sendte tirsdag 73 elever og 5 lærere hjem, da en elev i 3.g viste sig at være smittet med covid-19. Det skriver Midtjyllands Avis.

WHO advarer unge - "I er ikke udødelige"

I forbindelse med et spørgsmål festende kinesere i Wuhan kommer Verdenssundhedsorganisationen (WHO) tirsdag med en kraftig advarsel til unge over hele verden - I er ikke udødelige.

– Vi ser unge mennesker, der ender på intensivafdelinger. Unge mennesker dør af virusset, siger epidemiolog Maria Van Kerkhove tirsdag ifølge The Guardian.

Myndighederne retter: Gravide ikke undtaget krav om mundbind

Tidligere fremgik det af en pressemeddelse fra Sundhedsstyrelsen, at gravide var undtaget kravet om brug af mundbind i den kollektive trafik, men det er ikke tilfældet, bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet over for TV 2.

Sundhedsstyrelsen har ligeledes rettet i den pågældende pressemeddelse.

Her kan du læse mere om, hvor der skal bæres mundbind.

WHO: Over 400.000 er døde i Nord- og Sydamerika

Over 11,5 millioner er meldt smittede, og over 400.000 personer er døde med coronavirus i Nord– og Sydamerika.

Det oplyser Carissa Etienne, der er formand for Det Panamerikanske Sundhedsorganisationen (Paho) og regionsformand for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nord– og Sydamerika står for 64 procent af alle registrerede dødsfald i verden, på trods af at regionen kun indeholder 13 procent af verdens befolkning, oplyser Etienne.

USA og Brasilien står for flest dødsfald i regionen.

Fængsel skal tage coronasmittet mand til afsoning

Jyderup Fængsel har fået besked på at tage imod en mand, der har ventet et år på at skulle afsone sin dom. Det skal fængslet, selv om manden har oplyst, at han har dokumentation på, at han er smittet med coronavirus.

Det skriver Fængselsforbundet. Tillidsrepræsentanten i fængslet kalder det ærgerligt, at afsoning ikke må skubbes nogle uger, og mener, at det er en stor risiko at løbe.

Mere end hver fjerde dansker testet

Danmark har rundet to millioner test for coronavirus. De er foretaget på over 1.440.000 individuelle danskere, oplyser Danske Regioner.

Det betyder, at over hver fjerde dansker er blevet testet.
 

Skoleklasse sendt hjem efter elev bekræftes smittet

En elev, der går i 9. klasse på Houlkærskolen i Viborg, er bekræftet smittet med coronavirus, og hele den pågældende elevs klasse er derfor sendt hjem. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Også elevens søskende og syv skolelærere, der har haft tæt kontakt til den smittede, skal blive hjemme.

Flest indlagte i Nordjylland og Midtjylland

Siden 10. august har Danmark haft flere end 100 nye tilfælde af coronavirus om dagen. Der er nu 18 indlagte.

Nordjylland og Midtjylland er de regioner, som har flest indlagte med coronavirus i øjeblikket. I hver af regioner er der fem indlagt med virusset.

Region Sjælland har næstflest med fire, dernæst kommer Region Hovedstaden med tre. Region Syddanmark har kun en indlagt med coronavirus. 

En person er indlagt på intensiv og er i respirator. Vedkommende befinder sig i Region Nordjylland.

Frankrig gør mundbind obligatoriske på arbejdspladser

I forsøget på at begrænse spredningen af coronavirus gør Frankrig det nu obligatorisk at bære mundbind på arbejdspladser, dog med undtagelse af enkeltmandskontorer.

Det oplyser det franske beskæftigelsesministerium i en en pressemeddelelse, skriver Reuters.

Ministeriet anbefaler fortsat, at man arbejder hjemme, hvis det er muligt.

Regering advarer mod elefantmøg som coronakur

Namibias regering har været ude at advare sine borgere mod påstande på sociale medier, om at elefantmøg kan kurere covid-19. Det skriver Reuters.

Det sydvestafrikanske land oplever en stigende udbredelse af coronavirus, og imens bliver elefantmøg forsøgt solgt på nettet som kur mod sygdommen.

- Vi har set på sociale medier, at folk sælger elefantmøg til ublu priser. Der er en hel hype omkring det, siger Romeo Muyunda, der er talsmand for miljø-, skov- og turismeministeriet, til Reuters.

WHO-chef: Vi skal forhindre vaccine-nationalisme

For mange lande sætter egne interesser over andres, når de forsøger at sikre leveringer af mulige coronavacciner. 

Og det gør pandemien værre, lyder det på et pressemøde fra Tedros Adhanom Ghebreyesus, der er generaldirektør i Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

- At handle strategisk og globalt er faktisk i alle landes nationale interesse. Ingen er sikre, før alle er sikre, siger han.

Han opfordrer alle lande til at stoppe "vaccinenationalisme".

WHO-chefen har sendt et brev til alle medlemmer af WHO, hvor han opfordrer dem til at deltage i en multilateral vaccineindsats.

Ansat på plejecenter testet positiv for coronavirus

En medarbejder på plejecentret Beringshaven i Holstebro er testet positiv for coronavirus, skriver TV Midtvest.

Af den grund skal alle 112 beboere og 135 ansatte testes, og samtidig lukker plejecentret for besøg ud af et sikkerhedsprincip.

Kulturnatten aflyst i Købehavn

Kulturnatten, der har været et fast årligt indslag i København siden 1993, bliver i år aflyst.

Det oplyser arrangøren i en pressemeddelelse.

Arrangementet, der ifølge arrangøreren er Københavns største årlige endagsbegivenhed, skulle have fundet sted 9. oktober.

Coronakrisen har ramt salget af stomiposer

Under corona-pandemien har der været udført færre ikke-akutte operationer. Og det koster for den danske medicovirksomhed Coloplast.

Det skyldes, at selskabet sælger produkter inden for sundhedspleje. Blandt andet bandager, plastre, stomiposer og katetre.

Særligt i USA er området for urologi, som er sygdomme inden for urinvejene, blevet ramt for Coloplast. Det fremgår af selskabets regnskab.

I april, maj og juni, der er tredje kvartal i selskabets forskudte regnskabsår, er salget faldet fire procent til 4,4 milliarder kroner.

Norge indfører krav om bordservering af alkohol

I et forsøg på at begrænse spredningen af coronavirus indfører den norske regering nu et krav om bordservering af alkohol til arrangementer på offentlige steder. Samme krav gælder allerede for serveringssteder.

- Formålet med reglen er blandt andet at undgå trengsel og kø i baren eller lignende, siger sundhedsminister Bent Høie til nyhedsbureuaet NTB.

Arrangementer med op til 200 deltagere er tilladt på offentlige steder i Norge. Det nye krav gælder for arrangementer med spiritusbevilling, oplyser ministeren. 

Aalborg Lufthavn forventer at fyre over 100 ansatte

Udbruddet af coronavirus har givet færre flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn.

For at tilpasse sig den lavere aktivitet påtænker lufthavnen at afskedige op mod 110 medarbejdere. Det oplyser Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

I dag har lufthavnen 282 medarbejdere.

Flere skoler sender klasser hjem

Syddansk Erhvervsskole i Odense har sendt to hold elever og deres lærere hjem, efter at en elev er testet positiv for coronavirus. Det bekræfter kommunikationschef Lars Havelund over for TV 2 Fyn.

Mandag morgen blev en klasse på teknisk skole på Frederiksberg sendt hjem, efter at en elev blev testet positiv. Det oplyser skolen, TEC, til Ekstra Bladet.