Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

En 9. klasse er blevet sendt hjem i Holstebro Kommune.

Hvad er der sket? Regeringen indfører nu krav om mundbind i offentlig transport.

Hvad er status? I Danmark er 15.483 konstateret smittet, mens 621 er døde med coronavirus. Få hele overblikket her.

Denne liveblog opdateres ikke mere. 

Sygehuse har købt coronaudstyr for 2,3 milliarder kroner

Sygehuse har købt coronaudstyr for 2,3 milliarder kroner.

Det skriver Berlingske mandag.

Det har været nødvendigt at bruge så mange penge, fordi kernen i Danmarks velfærdssamfund har været i fare, lyder det fra Danske Regioner.
 

Studie: Brug af mundbind øger opmærksomhed på afstand

Der en tendens til, at når flere bruger mundbind, er der en skærpet opmærksomhed på at holde afstand og høj hygiejne.

Det viser et nyt dansk studie, skriver Politiken.

Studiet indikerer ifølge Michael Bang, en af professorerne bag, at der er en positiv sammenhæng mellem brugen af mundbind, og hvor opmærksomme folk er på afstand og hygiejne.

Krav om mundbind gælder også partybusser

I Aarhus skal man allerede nu have mundbind på i partybusser, fordi det er persontransport.

Det samme kommer til at gælde på landsplan næste uge, skriver Ekstra Bladet.

Hidtil har partybusserne ellers kunne køre lang tid, efter at barer lukker ved midnat, fordi der ikke er servering.

Men mundbind slipper passagerne altså ikke for, hvilket måske kan lægge en dæmper på festen.

Nattelivskoncern: Diskoteker bliver ikke omdannet til barer

Det er "helt usandsynligt", at nattelivet vil blive omdannet til restauranter eller barer for at kunne holde åbent i fase 4.

Sådan lyder det fra Lars Børsting, som er politisk chef i nattelivskoncernen Rekom, i en skriftlig kommentar.

– Det er helt usandsynligt, at vi kan omdanne natforretninger til aftenforretninger, som der gives mulighed for i den aftale, politikerne indgik i fredags.

– Så alle vores natforretninger vil fortsat være lukkede, skriver han.

Rekom Group driver flere end 90 barer og natklubber.

Jordan isolerer by for at bekæmpe virus

Fra mandag vil Jordan placere byen Ar-Ramtha i isolation. Det er den første gang siden juni, at myndighederne begrænser befolkningens bevægelsesfrihed siden juni.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ar-Ramtha ligger tæt ved grænsen til Syrien, og ifølge jordanske myndigheder er netop naboen mod nord skyld i, at Ramtha i disse oplever den største stigning i smittede i fire måneder. Jordans sundhedsmyndighederne mener, at lastbilschauffører fra Syrien spreder virus i byen.

Ifølge det jordanske sundhedsministerium er der blevet registreret 39 nye smittede i Ramtha i siden lørdag. Det bor omkring 150.00 mennesker i byen.

Allerede sidste onsdag lukkede Jordan for Jaber-grænseovergangen. Søndag sagde premierminister Omar al Razzaz, at flere begrænsninger kan blive indført.

- Vi vil ikke have, gud forbyde det, en anden bølge.

Jordan har et de laveste antal smittede i Mellemøsten. 1378 er blevet registreret smittet med coronavirus, mens 11 er døde af covid-19.

Syrien derimod har oplevet en kraftig stigning i spredningen af coronavirus, lyder det fra blandt andre WHO.

De unge driver smittespredningen i Danmark

Smitten breder sig nu især blandt de yngre aldersgrupper, viser nye tal fra Statens Serum Institut ifølge Jyllands–Posten.

De seneste to ugers smittetal viser, at det i dag især er de 20-29-årige, som smittes.

23 procent – eller knap hver fjerde nysmittede – er i 20’erne, mens de 30-39-årige følger efter og udgør 17 procent af de seneste to ugers smittetilfælde.

Samtidig viser tallene, at de 10-19-årige nu udgør 14 procent af de nysmittede. 

Island indfører skærpede regler for indrejse

Island indfører onsdag 19. august skærpede indrejseregler for alle nationaliteter.

Det betyder, at man som indrejsende fra onsdag skal testes to gange. Første gang ved ankomst og anden gang efter fem dage. Man skal selv betale den første.

I de første fem dage af sit ophold skal man forblive på sit bestemmelsessted og undgå kontakt med andre end dem, som man rejser sammen med.

Skoleelev testet positiv - hel årgang sendes hjem

Sønderlandsskolen i Holstebro har valgt at sende alle 60 elever i skolens 9. klasser og flere lærere hjem.

Årsagen er, at en elev på årgangen er testet positiv for coronavirus, skriver TV MIDTVEST.

I en pressemeddelelse oplyser Holstebro Kommune, at skolen er blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed angående den smittede elev.

At hele årgangen bliver sendt hjem skyldes, at skolen kun kender klassetrinnet og ikke identiteten på eleven. Da alle eleverne har haft valgfag sammen, bliver alle på årgangen sendt hjem.

- Vi udviser den forsigtighed, som myndighederne anbefaler, følger retningslinjerne fra myndighederne slavisk og vi er i tæt kontakt med Styrelsen for patientsikkerhed. Vi har kun én interesse i denne her situation, og det er at være med til at inddæmme og opspore smitten, siger skole og rådgivningschef i Holstebro Kommune,  Peter Fogde Mikkelsen, til TV MIDTVEST.

Fra mandag morgen bliver eleverne undervist virtuelt. Når eleverne har fået en negativ coronatest, kan de vende tilbage til skolen.

Sammenstimlede spaniere uden mundbind protesterer i Madrid

Hundredvis af spanske borgere er søndag på gaden, hvor de protesterer mod regeringens tiltag for at inddæmme smittespredningen.

Ifølge den spanske avis El Mundo er hundredvis af borgere tæt stimlet sammen på gaden i Madrid, Spaniens hovedstad, og de fleste undgår at bruge mundbind.

Herunder ses en kvinde fra protesten med et skilt med teksten "nej til vaccine, nej til 5g, nej til mundbind".

Hver fjerde dansker er blevet testet for coronavirus

Hver fjerde dansker er blevet testet for coronavirus, siden myndighederne begyndte at teste i slutningen af februar.

Tal fra Statens Serum Institut viser søndag, at yderligere 21.563 personer er testet det seneste døgn.

Det skriver Ritzau.

Dermed er 1.400.577 personer blevet testet, hvilket svarer til cirka hver fjerde dansker.

Det samlede antal test er højere og nærmer sig to millioner. Helt nøjagtigt er der udført 1.938.033 coronatest.

Det skyldes, at nogle personer bliver testet flere gange.

I Lungeforeningen ser de positivt på de mange tests. 

– Det viser os, at folk er villige til at gøre noget for at stoppe sygdommen. For der er ingen tvivl om, at folk har været meget villige til at lade sig teste. Også selv om de ikke har symptomer, siger Lungeforeningens formand, Torben Mogensen, til Ritzau.

Frankrig registrerer flere smittede

Antallet af nye registrerede smittede i Frankrig ligger for anden dag i træk på over 3000 personer. Det oplyser det franske sundhedsministerium søndag ifølge Reuters.

I alt 3015 personer er blevet registreret smittet de seneste 24 timer. Lørdag meddelte sundhedsministeriet, at 3310 personer var blevet registreret smittet.

Stigningen har fået myndighederne i Paris og Marseille - landets to største byer - til at udvide de udendørs områder, hvor det på nuværende tidspunkt er obligatorisk at bære mundbind. Samtidig ser det ud til, at landets regering vil gøre det obligatorisk at bære mundbind indendørs, skriver Reuters.

På den anden side af Den Engelske Kanal har de engelske myndigheder på baggrund af stigningen i det franske besluttet, at alle rejsende fra Frankrig skal i 14 dages karantæne.

Smittet elev holder skoleklasse i Hjørring hjemme mandag

En elev på Højene Skole i Hjørring er blevet testet positiv for coronavirus.

Det betyder, at de øvrige elever i den pågældende klasse ikke skal møde i skole mandag. Det oplyser skoledistriktsleder Michael Harritslev til Nordjyske.

Alle forældre i elevens klasse for besked via AULA. Samtidig har skolen også valgt at ringe til samtlige forældre til elever i klassen.

- Da det er søndag aften, har vi valgt også at ringe rundt, så vi er sikre på, at der ikke er nogen fra klassen, der sender deres børn afsted i skole i morgen, siger Michael Harritslev til Nordjyske.

Italien lukker diskoteker og skærper maskeregler

Italien lukker diskoteker og indfører påbud om at have maske på i aften- og nattetimerne på steder, hvor flere mennesker samles.

Det fremgår af et dekret, som den italienske sundhedsminister, Roberto Speranza, har underskrevet.

Reglerne træder i kraft mandag, skriver nyhedsbureauet AFP. Tiltagene kommer, efter at Italien har registreret en stigning i antallet af nye coronatilfælde.

Det amerikanske postvæsen stopper med at fjerne postkasser

Det amerikanske postvæsen - United States Postal Service - stopper med at fjerne postkasser frem mod præsidentvalget i november. Det skriver flere amerikanske medier – herunder CNN.

United States Postal Service har været udsat for hård kritik, efter det kom frem, at virksomheden har fjernet postkasser.

Det er ventet, at amerikanerne på grund af den igangværende coronapandemi i højere grad end normalt, vil brevstemme ved præsidentvalget 3. november.

- På grund af den nuværende bekymring blandt vores kunder, vil postvæsenet udskyde at fjerne postkasser i en periode på 90 dage, mens vi evaluerer vores kunders bekymringer, siger Kim Frum, talsperson for United States Postal Service.

Den amerikanske præsident Donald Trump har tidligere udtrykt uvilje mod brevstemmer, som han mener, vil kunne føre til valgsvindel.

Valgsvindel er ellers ikke noget udbredt problem i USA. Ifølge en opgørelse har der kun været 491 sigtelser for valgsvindel på både føderalt og lokalt niveau mellem 2000-2012 ud af mere end én milliard afgivne stemmer. Det svarer til 0,0000491 procent.

Det samme konkluderede præsident Trumps valgsvindelkommission i 2018. Den blev lukket ned, efter den ikke kunne dokumentere, hvad præsidenten ellers har påstået i årevis: At han fik flere stemmer end Hillary Clinton på landsplan ved præsidentvalget i 2016, havde det ikke havde været for 3-5 millioner angivelige og ulovlige stemmeafgivelser fra illegale immigranter.

Delstat oplever fald i nye smittede - har ikke være lavere i flere måneder

107 personer døde med coronavirus i Florida lørdag. Det oplyser sundhedsmyndighederne i den amerikanske stat ifølge CNN.

Samtidig er 3779 personer blevet testet positiv for coronavirus.

Lørdag er dermed den første dag siden 18. juni, hvor Florida kan rapportere mindre en 4000 nye coronatilfælde på en enkelt dag.

Ifølge data fra Floridas sundhedsmyndigheder er 9452 personer døde med coronavirus i staten. 573.416 er blevet testet positiv for coronavirus.

WHO registrerer ny rekord for smittede

Antallet af nye smittetilfælde med coronavirus ramte lørdag et hidtil uset niveau på verdensplan. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO ifølge Ritzau..

WHO meddeler, at der i løbet af 24 itmer lørdag blev registreret 294.237 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal smittede på et døgn, siden coronapandemiens begyndelse.

Det tidligere rekord lød på 292.000 bekræftet smittede i løbet af et døgn, hvilket blev registreret 31. juli.

Det samlede antal bekræftede virustilfælde på verdensplan er næsten 21,5 millioner, mens 771.600 coronapatienter har mistet livet. Det viste tal fra Johns Hopkins University søndag eftermiddag dans

Smittetal falder på Danish Crown-slagteri

Smittetallet er faldet markant i løbet af den seneste uge på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Mandag testes omkring 400 medarbejdere for anden gang, og når resultatet foreligger, afgøres det, om arbejdet genoptages fredag.

– Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge, siger produktionsdirektør Per Laursen.

Over 100 medarbejdere er i løbet af de seneste uger konstateret smittet.

Siden 9. august er 21 medarbejdere konstateret smittet.

Belgiere protesterer over regeringens smittetiltag

Demonstranterne mener, at Belgiens regering med sine tiltag har startet et coronacirkus.

Søndag i Bruxelles, Belgiens hovedstad, bliver der afholdt en demonstration imod regeringens tiltag for at inddæmme coronasmitten.

Kritikken går blandt andet på kravet om brug af masker i en række henseender, ligesom at demonstranter kræver, at en af regeringens øverste virusrådgivere går af.

Irak registrerer højeste antal smittede, siden pandemiens begyndelse

Irak har søndag registreret det højeste antal smittede, siden pandemiens begyndelse.

Det skriver CNN på baggrund af tal det irakiske sundhedsministerium.

Ifølge ministeriet har Irak registreret 4348 nye tilfælde, hvilket bringer det samlede antal smittede op på 176.931 personer.

Søndag registrerede ministeriet samtidig 75 nye døde med coronavirus, hvilket bringer det samlede dødstal op 5860 personer.  

Ansat i canadisk stripklub kan have smittet 550 kunder

Sundhedsmyndighederne i Toronto har advaret om, at op til 550 personer er blevet udsat for coronasmitte på en stripklubben Brass Rail Tavern.

Det skriver The Guardian.

Risikoen for coronasmitten er opstået efter, at en af de ansatte på klubben er testet positiv for coronasmitte. Den ansatte skulle have arbejdet fire dage i begyndelsen af august – kort efter at stripklubben fik lov at genåbne, oplyser byens sundhedsmyndigheder. Hvilken arbejdsfunktion den ansatte havde er ikke oplyst.

For at forhindre smitten i at spredes har sundhedsmyndighederne kontaktet alle kunder, der har efterladt kontaktoplysninger i stripklubbens it-systemer.

- Ved du, hvor lang tid det vil tage at opspore 550 mænd, hvoraf halvdelen sikkert har vist falsk id og opgivet falske personoplysninger?, siger Andrew Morris, professor i infektionssygdomme ved University og Toronto, til nyhedsbureauet AP.

Undersøgelser viser ifølge sundhedsmyndighederne fra Toronto, at stripklubben ikke har overholdt reglerne om afstand mellem personale og kunder.