Nyheder

Dagens nyheder 16. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Regeringen vil tirsdag præsentere plan for tidlig pension

Regeringen vil tirsdag præsentere plan for tidlig pension. Det skriver statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en kronik i Avisen Danmark. Ifølge de tre ministre har coronakrisen udskudt fremlæggelsen af planen.

Norske børn anholdt for voldelige angrebsplaner på skole

To norske drenge i alderen 14 til 16 år er blevet anholdt for voldelige angrebsplaner mod elever og ansatte på en skole i det vestlige Norge. Det skriver VG. Drengene blev afsløret af jævnaldrende dreng fra Manchester, der var bekendt med deres planer. Ifølge det norske politi afviser drengene, at planerne var reelle.

Person anholdt for vanvidssejlads og besiddelse af heroin

En person er søndag blevet anholdt for vanvidssejlads i Københavns Havn. Det oplyser Københavns Politi på Twitter. Personen er derudover blevet sigtet for blandt andet besiddelse af heroin og brugstyveri. 

Det Hvide Hus anerkender, at Kamala Harris er amerikansk statsborger

Mark Meadows, stabschef i Det Hvide Hus, anerkender, at den amerikanske politiker og vicepræsidentkandidat Kamala Harris er amerikansk statsborger og dermed opstillingsberettiget til valget 3. november. Det skriver CNN. Tidligere har den amerikanske præsident Donald Trump udtrykt tvivl om Harris’ statsborgerskab.

Mindst 15 personer dræbt i angreb på hotel i Somalia

Mindst 15 mennesker er blevet dræbt i et angreb på et luksushotel i Mogadishu, Somalia. Det skriver Ritzau. Blandt de dræbte er to ansatte i Somalias regering, tre af hotellets sikkerhedsvagter og fire civile. De militante menes desuden at have taget gidsler. Angrebet er søndag aften stadig i gang, oplyser politi i byen. Antallet af ofre kan derfor stige.

Kø på motorvej

E20 Vestmotorvejen i østgående retning er ramt af kødannelse mellem Slagelse Ø og Sorø, oplyser Vejdirektoratet. Kødannelsen skyldes en trafikulykke tidligere på aftenen. Vejdirektoratet forventer normal trafik i løbet af aftenen, indtil da må bilister forvente forlænget rejsetid på op til 30 minutter. 

Politi eftersøger mand

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter denne mand.

Syd- og Sønderjyllands Politi eftersøger en dement mand i Brørup og omegn, oplyser politiet på Twitter. Manden er 58 år gammel, 170 centimenter høj, og han er iført langærmet trøje og joggingbukser. Han er kørende på en sort SCO elcykel.

Tiårig dreng forsvundet

En tiårig dreng i en gummibåd bliver eftersøgt af helikopter mellem Hejlsminde og Brandsø i Lillebælt. Det oplyser Forsvaret på Twitter. Update klokken 18.30: Drengen er fundet i god behold.

Lars Krarup stopper som borgmester i Herning

Hernings borgmester Lars Krarup har besluttet at stoppe som borgmester. Genopstiller ikke ved næste valg. Det skriver TV MIDTVEST.

Eksplosion på strandhotel i Mogadishu

Bevæbnede mænd har stormet et strandhotel i Somalias hovedstad, Mogadishu, søndag. Forinden havde der lydt en kraftig eksplosion og skud, oplyser politi og øjenvidner ifølge nyhedsbureauet AFP.

Biljagt på Esbjergmotorvejen ender galt

En personbil er søndag eftermiddag kørt galt under en politijagt på Esbjergmotorvejen ved Bramming. Det skriver Ekstra Bladet. Undervejs påkørte den mandlige bilist to patruljevogne, inden han kørte i grøften.

16-årig fængslet for vold i Esbjerg

En 16-årig dreng og en 19-årig mand er blevet fængslet i knap fire uger for at have udøvet kvalificeret vold på Storegade i Esbjerg. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. 

Fynske motorvej genåbnet efter ulykke

Fynske Motorvej E20 i retning mod Jylland mellem afkørsel 54 Vissenbjerg og afkørsel 55 Aarup er blevet genåbnet i et enkelt spor. Det oplyser Vejdirektoratet. Tidligere var hele motorvejen spærret efter en ulykke. 

Fynske motorvej spærret

Fynske Motorvej E20 i retning mod Jylland er spærret mellem afkørsel 54 Vissenbjerg og afkørsel 55 Aarup. Det skyldes et trafikuheld, hvor en bil er brudt i brand, oplyser Vejdirektoratet. Trafikanter kan med fordel køre fra ved Vissenbjerg.

29-årig fængslet for vold mod kæreste

En 29-årig mand fra Vestfyn er søndag blevet fængslet for vold mod sin kæreste. Hændelsen fandt sted lørdag aften cirka klokken 21. Anholdelsen skete kort tid efter og forløb uden dramatik, oplyser Lars Hede, vagtchef ved Fyns Politi, til TV 2.

Lukasjenko nægter at afholde nyt præsidentvalg

Lukashenko under sin tale i Minsk søndag.

Hvideruslands præsident, Alexander Lukasjenko, siger under et vælgermøde i Minsk søndag, at han nægter at afholde et nyt præsidentvalg. Samtidig beskylder præsidenten NATO for at true landets vestlige grænse. Imens fortsætter protesterne i gaderne mod valget, som beskyldes for at være ugyldigt.

Putin er klar til at hjælpe Hviderusland militært mod demonstrationer

Demonstrationer i Minsk søndag.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har sagt til Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, at Rusland er klar til at hjælpe Hviderusland militært, hvis det bliver nødvendigt under udbredte demonstrationer, der er brudt ud i kølvandet på sidste uges valg. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Familie kom hjem til brændende gård i nat

En familie, der vendte hjem fra sommerferie, måtte natten til søndag se magtesløse til, mens stuehuset på deres gård i Højrup brændte ned, skriver Fredericia Dagblad. Gårdens dyr befandt sig i en udendørs indhegning og kom ikke noget til. Det er uvist, hvordan branden opstod.

100 naturbrande i løbet af én uge

Selvom der mange steder er knastørt, er der ikke umiddelbart afbrændingsforbud på vej. Det siger sekretariatsleder Bjarne Nigaard fra Danske Beredskaber. Den seneste uges tid har de kommunale beredskaber rykket ud til godt 100 natur- og markbrande. Det er lidt over gennemsnittet, men ikke noget, der ifølge Bjarne Nigaard berettiger til at indføre et forbud mod åben ild.