Coronavirus

Fraråder rejser til Malta og Belgien - rejseselskab henter gæster hjem lørdag

Opblusset smitte farver Malta og Belgien orange og får rejseselskab til at aflyse rejser. Det er rigtig ærgerligt, men forståeligt, lyder det.

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Malta og Belgien, efter coronasmitten er blusset mere op i de to lande.

Det fremgår af ministeriets opdaterede rejsevejledninger, som netop er blevet sendt ud.

Udenrigsministeriet fraråder i forvejen også rejser til Spanien, Andorra, Bulgarien, Luxembourg og Rumænien samt de fleste lande uden for EU. Også Irland er endnu på listen over lande, man ikke bør rejse til, på grund af landets karantæneregler.

Høje smittetal farver landene orange

De ændrede rejsevejledninger for Malta og Belgien skyldes, at smittetallet er steget til over 30 per 100.000 indbyggere i begge lande.

Det er grænsen i den model, der bestemmer, hvorvidt det ifølge Udenrigsministeriet er forsvarligt at rejse til et land eller ej.

For Belgien er smittetallet nu på 32,5 og for Malta på 31,5. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Ændringerne i rejsevejledningerne betyder også, at det fra 15. august ved midnat vil kræve et anerkendelsesværdigt formål for personer fra de to lande at rejse ind i Danmark.

Det samme gælder for personer fra de øvrige orange lande; Spanien, Andorra, Bulgarien, Luxembourg og Rumænien.

Rejseselskab aflyser rejser

Folkeferie.dk, som arrangerer rejser til Malta, er ærgerlige over, at der nu bliver lukket for rejser til landet.

- Det er vi frygteligt kede af. Men det er jo også forståeligt, for nu har Udenrigsministeriet i samarbejde med SSI lavet en model for, hvornår man kan åbne og lukke for et land, og så skal man selvfølgelig også lukke et land, når landet ikke længere opfylder kravet, og det retter vi os efter, siger administrerende direktør Knud Martens fra Folkeferie.dk.

Lige nu har rejseselskabet omkring 160 gæster på ferie på Malta. De flyver alle hjem lørdag, hvilket er som planlagt for størstedelen. Godt 20 af dem skulle have været på Malta en uge mere, men får altså afkortet deres ferie.

Derudover aflyser Folkeferie.dk foreløbigt de kommende to afgange til Malta, hvor flyet skulle have lettet 15. august og 22. august.

Rejseselskabet håber til gengæld at kunne gennemføre rejser til Malta igen senest i september.

- Vi har en forventning om, at det går relativt hurtigt med at kunne åbne igen. Fordi på Malta er både befolkningen og regeringen meget opmærksom på det stigende smittetryk, og de har indført en lang række foranstaltninger for at få bugt med det, siger Knud Martens.

Knud Martens oplyser, at alle gæster vil få refunderet deres planlagte rejse de kommende dage.