Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der?  Ifølge Ruslands præsident, Vladimir Putin, er landet klar med en coronavaccine.

Hvad var status herhjemme? 14.959 er konstateret smittet, mens 621 er døde med coronavirus. Få overblikket her.

Hund død med covid-19 i USA

Ifølge sundhedsmyndighederne i den amerikanske delstat North Carolina er en hund død efter at have været smittet med coronavirus. Det oplyser CNN på baggrund af en pressemeddelelse fra myndighederne.

Det er første gang en hund er konstateret smittet i den stat.

Ejeren tog 3. august hunden til dyrlægen, da den havde vejrtrækningsproblemer, men hunden døde. Efterfølgende kom det frem, at et familiemedlem var konstateret smittet, hvilket hunden også viste sig at være. 

Ifølge myndighederne er der ingen indikationer på, at hunde kan overføre smitte til andre dyr.

Patienter og pårørende skal bære mundbind på sygehuse

Patienter og pårørende på Amager og Hvidovre Hospital skal allerede fra i dag bære mundbind på akutafdelingerne. Det oplyser vicedirektør Jakob Hendel i en pressemeddelelse.

Kravet gælder følgende afdelinger for begge hospitaler:

  • Akutmodtagelsen
  • Akutklinikkerne på Amager og Glostrup hospitaler
  • Børnemodtagelsen
  • Gynækologisk Akutklinik
  • Gastromodtagelsen

Årsagen er det høje antal smittede med coronavirus i Glostrup Kommune, som hører til Amager og Hvidovre Hospitales område.

Mundbind vil blive udleveret ved ankomst til patienter og pårørende. 

Spanien er igen hårdest ramt af smitte

Spanien er nu igen det land i Europa med den højeste stigning i antallet af smittetilfælde. Det sker syv uger efter den første bølge af smitte, der ramte Spanien hårdt, kom under kontrol, skriver det norske nyhedsbureau NTB ifølge det norske medie VG.

I alt blev der i sidste uge konstateret 4923 nye smittetilfælde - det er mere end Storbritannien, Frankrig, Italien og Tyskland til sammen. Det betyder, at landet for tiden har 95 tilfælde per indbyggere. 

Amerikansk college-fodbold aflyst i 2020

Hele sæsonen for amerikansk college-fodbold for en af de store divisioner er blevet udskudt resten af året. Det oplyser The Big Ten i en pressemeddelelse, skriver CNN.

- Den mentale og fysiske sundhed og velbefindende hos vores studie-atleter har været i centrum af enhver beslutning vi har foretaget, oplyser formanden Kevin Warren.

En anden stor division indenfor college-fodbold Pac 12 har også aflyst sæsonen resten af året.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har i tweets under hashtagget we want to play - vi vil spille - slået på tromme for, at de studerende skulle have lov til at spille:

- De studerende har arbejdet for hårdt til at deres sæson bliver aflyst, lød det mandag i et tweet.

Også flere af de studerende selv har skrevet tweets med samme hashtag.

Byråd i hovedstad vil stoppe druk på offentlige steder

Byrådet i Oslo har bedt politiet slå hårdt ned på druk på offentlige steder i byen på grund af fare for smitte med coronavirus.

Ifølge norske NRK har flere studenter alligevel forsamlet sig og drikker alkohol i parker i Oslo tirsdag aften.

Politiet har i øjeblikket ikke kapacitet til at gøre noget ved det, men vil håndtere situationen når man har det, lyder det ifølge NRK fra politiet i Oslo.

Facebook fjerner falsk information om coronavirus

Facebook Inc. oplyser tirsdag, at man i løbet af andet kvartal af 2020 har fjernet syv millioner opslag, som ifølge Facebook har delt falske informationer om coronavirus.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det drejer sig blandt andet om indhold, der har promoveret uvirksomme forebyggende midler mod coronavirus.

Rådmand vil aflyse festuge

Om godt to uger skydes Aarhus Festuge i gang. I hvert fald hvis alt går efter planen.

Grundet corona hænger dette års Aarhus Festuge dog i en tynd tråd på nuværende tidspunkt, og hvis det står til SF's politiske leder i Aarhus Kommune, Thomas Medom, skal den årlige festuge aflyses helt, skriver TV 2 Østjylland.

Det skriver Thomas Medom i et opslag på sin Facebook-side.

Aflys Aarhus Festuge Med det nuværende smittetryk i Aarhus virker det ikke som verdens bedste ide at samles til festuge...

Posted by Thomas Medom on Monday, August 10, 2020

SSI varsler partier om risiko i nattelivet

I notater fra Statens Serum Institut, der er sendt til partierne før forhandling om yderligere genåbning, varsles om risiko for smitte i nattelivet og ved større forsamlinger. Det skriver Ritzau.

Af notatet fremgår det, at der er et stigende antal rapporter, der dokumenterer et større antal smittede i forbindelse med særlige begivenheder, hvor mange samles.

- Sådanne supersmitteevents er beskrevet i forbindelse med en lang række arrangementer herunder kirkearrangementer, transport, tilskuere til fodboldkampe, natteliv og privatarrangementer, skriver Statens Serum Institut blandt andet.

Dødsfald i Florida sætter ny rekord

Den amerikanske delstat Florida melder igen om et rekordhøjt antal corona-relaterede dødsfald, skriver CNN.

Ifølge tal fra delstatens sundhedsmyndigheder har der på et døgn været 276 nye dødsfald, hvilket overstiger 31. juli, hvor der var 257 døde, hvilket var det hidtil højeste antal. 

Derudover er der konstateret 5831 nye smittetilfælde.

Hver tredje dansker: Indfør påbud om mundbind

En tredjedel af danskerne mener, at regeringen bør indføre et påbud om at bære mundbind alle offentlige steder.

Det viser en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken. Du kan læse hele historien her.

1397 nye smittede på et døgn i Frankrig

Ifølge de franske sundhedsmyndigheder er der på 24 timer 1397 nye smittetilfælde. Det er næsten en fordobling af mandagens tal. 

Krav om mundbind på jysk togstrækning fra onsdag

Fra klokken 04.00 onsdag morgen er der krav om mundbind for passagerer på DSB's strækning Horsens-Hadsten i Østjylland. Det oplyser Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Togturen omfatter fire af de seks kommuner, hvor der fra onsdag er krav om mundbind i offentlig transport.

15 lærer og fire årgange sendt hjem på fynsk skole

En kvindelig lærer på Pontoppidanskolen i Sønder Broby på Fyn er blevet konstateret smittet med coronavirus, og som konsekvens er 15 lærere og fire årgange på skolen blevet sendt hjem.

Det drejer sig om i alt 100 elever.

Det skriver TV 2 Fyn.

Læreren blev sygemeldt inden skolestart, og hun har derfor ikke været i kontakt med nogle elever. Hun har dog været i kontakt med flere lærere, og fordi fire årgange derfor ikke kan blive undervist på skolen, vil de også blive sendt hjem og modtage undervisning hjemmefra.

WHO har ikke modtaget alt om russisk vaccine

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har ikke modtaget alle informationer om en mulig russisk vaccine mod covid-19 og kan ikke evaluere den endnu. Det siger vicedirektøren for Pan American Health Organization (PAHO), Jarbas Barbosa da Silva Jr., ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han oplyser samtidig, at den russiske vaccine ikke kan blive produceret af noget land, før forsøg i fase 2 og 3 er overstået.

Mere in 100.000 nye tilfælde i Nord- og Sydamerika

Mere end 100.000 nye smittetilfælde bliver konstateret i Amerika - det vil sige både Nord- og Sydamerika - hver dag. Over halvdelen af dem i USA, oplyser den regionale direktør for WHO, Carissa F. Etienne, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hun siger samtidig, at der er en bekymrende stigning i lande, som havde fået inddæmmet epidemien, herunder Colombia og Argentina.

I Sverige og Norge bliver flere i 20'erne smittet

Ligesom det er tilfældet i Sverige er meldingen fra Norge også, at stadigt flere unge mennesker i alderen 20 til 29 år bliver smittet med coronavirus.

Det oplyste Norges sundhedsminister, Bent Høie, på et pressemøde tirsdag. Det samme gjorde Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell på et pressemøde, der også blev afholdt tirsdag. 

- Stadig flere i denne aldersgruppe bliver smittet. Mange bliver smittet til fugtige fester med mange folk og lidt afstand, lød det fra den norske statsminister. 

Også afdelingsdirektøren ved Folkehelseinstituttet (FHI), Line Vold, er bekymret over de unges fester. Især skaber studiestart bekymring, og Line Vold beder de unge om at undgå store arrangementer og at begrænse indtaget af alkohol, skriver det norske medie NRK.

Offentlige personer kræver handling i Bosnien

I et åbent brev kræver mere end 500 offentlige personer i Bosnien - læger, journalister og andre - at regeringen straks handler i forhold til et stigende antal smittede og døde. Det skriver The Guardian.

I brevet fremgår det, at personerne er "bange på grund af en mangel på bare en minimal og nødvendig reaktion" på opblussen af epidemien med coronavirus i landet.

Fra mandag til tirsdag er der registreret yderligere 22 døde - det højeste daglige antal siden epidemien brød ud. Der er i alt 450 døde i Bosnien.

Politi indfører forbud i Dyrehaven

Dette billede er fra 2017.

Nordsjællands Politi indfører et tidsbegrænset forbud mod ophold i Dyrehaven i Klampenborg. Forbuddet gælder fredag 14. august fra klokken 14 til klokken 24.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at unge mennesker i adskillige år - primært nye elever fra gymnasier beliggende nord for København - samler sig til fest i området Ulvedalene i Dyrehaven på en af de første fredage i det nye skoleår. 

Forbuddet er derfor indført for at forhindre en gentagelse med risiko for spredning af coronavirus.

- Skulle bare en mindre del af sidste års antal deltagere tage til fest i Dyrehaven i år, vil det skabe en for stor risiko for spredning af coronavirus, og derfor har vi fundet det nødvendigt med et tidsbegrænset opholdsforbud, oplyser politiet.

På billedet kan man se, hvor mange der var forsamlet i eksempelvis 2017.

Krav om mundbind i seks kommuner fra i morgen

Krav om mundbind i offentlig transport i seks østjyske kommuner træder i kraft onsdag og varer til 1. september.

Det fremgår af en bekendtgørelse på lovtidende.dk, skriver Ritzau.

Kravet gælder i kommunerne Aarhus, Silkeborg, Favrskov, Skanderborg, Odder og Horsens. Man skal have mundbind på i bus, tog, letbane og på færger, og allerede når man venter på eksempelvis togperronen, skal man tage mundbindet på.

USA håber på vaccine til december

USA håber at have godkendt en vaccine til december. Det oplyser sundhedsminister Alex Azar ifølge avisen The Guardian. 

Udmeldingen kommer samtidig med, at Rusland har meldt ud, at landet er klar med en vaccine. Til det har Alex Azar også en kommentar:

- Pointen er ikke at være først. Pointen er at have en vaccine, der er sikker og effektiv for amerikanerne og alle mennesker i verden, siger han.