Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 5. august 2020

Hvad sker der? Antallet af personer, der er bekræftet døde med coronavirus, har passeret 700.000 på verdensplan. Samtidig stiger antallet af smittede i Danmark. 

Hvad er status? 14.185 er konstateret smittet, og 616 er døde med coronavirus i Danmark. 23 er indlagt på hospitalet med covid-19.

Se de seneste coronatal her.

Brasilien registrerer over 57.000 nye smittede

Brasilien har det seneste døgn registrerer 57.152 nye smittede. 1437 mennesker er døde med virussen. Det skriver The Guardian. Siden pandemien begyndte har Brasilien registreret 2.859.073 smittede, mens det officielle antal døde er steget til 97.256.

Passagerer på krydstogtskib tester negativ for coronavirus

Samtlige passagerer på krydstogtskibet "SeaDream1" er blevet testet negativ for coronavirus, skriver nyhedsbureauet NTB ifølge Ritzau. Siden natten til onsdag har passagererne været isoleret på skibet. Det blev de, fordi en dansk passager på det forrige krydstogt blev testet positiv for coronavirus ved hjemkomsten til Danmark.
 

Fauci forventer millioner af vacciner til USA

Den amerikanske regerings øverste sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, forventer, at USA har mindst ti millioner vacciner mod coronavirus klar i starten af næste år.

Det siger han i et interview med nyhedsbureauet Reuters sent onsdag aften dansk tid.

I interviewet fortæller Anthony Fauci desuden, at amerikanske medicinselskaber sandsynligvis vil kunne levere en milliard vacciner i slutningen af 2021.

USA's topsundhedsrådgiver under coronapandemien siger også, at han ikke har oplevet pres fra Det Hvide Hus om at have en vaccine klar inden præsidentvalget 3. november.

Han tilføjer, at USA's kontrolmyndigheder har lovet, at "de ikke vil lade politiske hensyn blande sig" i godkendelsen af en covid-19 vaccine.

Udmeldingen kommer, efter at USA's præsident, Donald Trump, for tre måneder siden lovede, at landet ville have en vaccine klar i slutningen af året.

Gambia indfører udgangsforbud

Gambia har onsdag indført et tre uger langt udgangsforbud, skriver Reuters.

Med det nye forbud skal gambianerne holde sig indendørs i tidsrummet 22:00 til 5:00. Samtidig er større offentlige forsamling blevet forbudt, og markeder skal alle lukke senest klokken 14:00.    

Udgangsforbuddet kommer efter, at antallet af coronatilfælde i landet over den seneste uge er steget med 60 procent, så antallet i dag er næsten 800. 16 personer er døde med coronavirus i Gambia.

Ifølge talsmanden for den gambianske regering, Ebrima Sankareh, vil myndighederne samtidig øge antallet af politi og militær langs grænsen til Senegal. Dette skyldes, at mange senegalesere, der bor i Gambia, har været i hjemlandet for at fejre Eid, skriver Reuters. Senegal har registreret mere end 10.500 tilfælde med coronavirus.

Tyskland advarer mod rejser til belgisk provins

De tyske sundhedsmyndigheder advarer onsdag mod alle ikke-nødvendige rejser til den belgiske provins Antwerpen. Det skriver The Guardian. Advarslen kommer efter, at antallet af coronasmittede i området er steget kraftigt.

Samtidig har de tyske sundhedsmyndigheder erklæret den belgiske provins for et højrisikoområde. Det betyder, at rejsende fra området risikerer 14 dages obligatorisk karantæne, når de ankommer til Tyskland.

Frankrig oplever største stigning siden maj

Med 1695 nye coronatilfælde har Frankrig det sidste døgn oplevet den største daglig stigning i smittede siden 30. maj, hvor der blev registreret 1,828 smittede. Det oplyser de franske sundhedsmyndigheder ifølge VG. 

Antallet af indlagte på de franske intensivafdelinger er på nuværende tidspunkt 384 patienter.

30,305 franskmænd er døde med coronavirus.

De Kanariske Øer vil yde coronastøtte til smittede turister

De Kanariske Øer, som er en del af Spanien, vil dække turisters udgifter, hvis de bliver smittet med coronavirus under deres besøg. Det skriver AFP ifølge Ritzau. Tidligere på dagen oplyste Schweiz, at alle rejsende fra den spanske fastland til Schweiz fra lørdag skal i ti dages karantæne, inden at de får lov til at komme ind i alpelandet. 

USA køber mulig coronavaccine for en milliard dollar

Den amerikanske regering vil betale 1 milliard dollar for 100 millioner doser af en mulig coronavaccine. Det skriver Reuters.

Den mulige coronavaccine bliver produceret af Johnson & Johnson.

Ifølge Johnson & Johnson vil den amerikanske regering muligvis købe yderligere 200 millioner doser. Denne handler vil firmaet ikke kommentere på.

Handlen er den første, som Johnson & Johnson indgår med et land. Virksomheden forhandler ifølge Reuters også med EU, men her er et resultat endnu ikke nået.

På nuværende tidspunkt eksisterer ingen godkendte vacciner mod coronavirus.

Aarhusianske buschauffører sendt hjem efter smitteudbrud

Omkring 25 buschauffører sendt hjem efter smitteudbrud. 

På Facebook skriver Midttrafik, at "fire chauffører på Station Vest i Aarhus er konstateret smittet med covid-19".

Hjemsendelserne påvirker linjerne 14, 15, 3A og 4A, der vil køre uregelmæssigt onsdag aften.

- Embedslægen har på grund af smitteopsporing sendt cirka 25 chauffører til test og selvisolation, skriver Midttrafik.

Aarhus er for alvor kommet på kortet over coronasmitte.

Tirsdag kom det frem, at der er registreret mere end 20 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere på en uge.

Antallet af personer, der er testet positiv, er steget i løbet af ugen og alene henover weekenden blev 50 testet positive med coronavirus ud af 207 på landsplan.

Coronasmittet stammeleder død

En af Brasiliens ledende stammehøvdinger, den 71-årige Aritana Yawalapiti, afgik onsdag ved døden, efter han var blevet smittet med coronavorus. Det oplyser familien ifølge NRK. Aritana Yawalapiti var høvding for Yawalapiti-stammen, der bor i Brasiliens Amazonasområde. Gennem sit liv kæmpede han for bevaring af regnskoven og den indfødte befolknings rettigheder. 

Spanien oplever største stigning siden genåbning

Spanien registrerede onsdag 1772 nye coronasmittede, hvilket er den hidtil største stigning, efter at samfundet blev genåbnet i juni. Det skriver Reuters. Antallet af døde med coronavirus er nu på 28.499 i Spanien. Antallet af smittede, som også omfatter antistofprøver på personer, der er blevet raske, er steget til 305.767 fra 302.814, oplyser det spanske sundhedsministerium i en erklæring.

Coronavirus tvinger demokraterne til at rykke konvent

Demokraten Joe Biden rejser ikke til Milwaukee for at modtage sit partis nominering til præsidentkandidat. Det oplyser komiteen bag Demokraternes konvent til CNN.

At Biden ikke modtager nomineringen i Milwaukee skyldes, at det demokratiske konvent ikke kan afholdes i delstaten på grund af coronapandemien. I stedet vil Biden og hans vicepræsidentkandidat modtage nomineringen i Bidens hjemstat, Delaware. 

New York City opstiller kontrolposter ved indfaldsveje

New York City vil opsætte kontrolposter ved alle større indfaldsveje til byen. Det oplyser borgmester Bill de Blasio ifølge flere internationale medier. Kontrolposterne skal sikre, at rejsende bliver oplyst om byens regler for karantæne.

- De vil blive fortalt, at reglerne ikke er valgfrie. De er obligatoriske, siger de Blasio.

Bliver reglerne ikke overholdt, kan det resultere i bøder på op til 1000 dollar.

Kontrolposterne vil blive sat op onsdag amerikansk tid.

Brostrøm: Mundbind erstatter ikke andre tiltag mod trængsel

Anbefalingen om brug af mundbind, hvis der ikke kan holdes afstand i offentlig transport, er ikke en erstatning for andre tiltag, der kan begrænse trængslen i busser, tog og metro.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i en skriftlig kommentar til fagbladet Ingeniøren.

Meldingen kommer efter, at DSB har fjernet kravet om pladsbillet, når man rejser.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) bakker dog op om DSB.

- Anbefalingen om at bruge mundbind, når det ikke er muligt at overholde den anbefalede afstand, betyder selvsagt, at transportselskaberne har bedre mulighed for at håndtere flere passagerer, skriver han i et tweet.

Australsk delstat oplever dødeligste døgn i flere måneder

Med 15 dødsfald har den australske delstat Victoria onsdag registreret sit dødeligste døgn siden coronapandemiens begyndelse. Delstaten har desuden registreret 725 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn, hvilket ligeledes er det højeste i delstaten på en enkelt dag.

Det skriver Ritzau. 

Myndighederne i Victoria erklærede søndag katastrofetilstand i delstaten, hvor især millionbyen Melbourne er hårdt ramt af nye smitteudbrud. Det betyder blandt andet, at borgerne i byen har udgangsforbud fra klokken 20 til klokken 05 de næste seks uger.
 

Trods flere smittede vil Polen genåbne skoler

Trods flere smittede planlægger Polen at genåbne landets skoler 1. september, siger undervisningsminister Dariusz Piontkowski.

Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer efter, at Polen onsdag med 680 nye registrerede smittede for fjerde dag i træk oplevede en stigning i antallet af smittede.

Dariusz Piontkowski opfordrer bekymrede forældre til at sende deres børn i skole for ”en forælder er ikke en virolog”.

- Vi planlægger ikke begrænse antallet af elever i klasselokalerne. Hvis der er en sundhedsmæssig fare, kan skolelederen finde en løsning med begrænsning af elever, eller at nogle elever kommer i skole, mens andre modtager undervisning online, siger ministeren ifølge Reuters.

Samtidig planlægger de polske myndigheder ikke at gøre mundbind obligatoriske. Polen havde onsdag registreret 48.789 smittede og 1756 døde.

Trump forventer stort hop i jobtal

Den amerikanske præsident, Donald Trump, forventer et stort spring i de amerikanske jobtal. Det skriver CNN.

- De sidste to måneder har vi sat rekord i jobtallene. På fredag vil vi se endnu et stort tal, siger Trump med henvisning, at de officielle jobtal bliver offentliggjort fredag.  

USA har under coronakrisen oplevet stor arbejdsløshed. Tidligere onsdag meddelte udsendte den private organisation ADP sin beskæftigelsesrapport, hvor der stod, at USA i juli fik 167.000 nye job på det private arbejdsmarked. Ifølge Bloomberg havde økonomer forventet 1.200.000 nye jobs. I juni steg antallet af jobs med 4.314.000.

Golfspiller smidt ud af turnering - tog på den forkerte restaurant

John Catlin i aktion under China Open i 2019.

Det kommer til at koste deltagelsen i European Tour-turneringen English Championship for golfspilleren John Catlin, at han tirsdag gik på restaurant på det forkerte sted. 

Det skriver Ritzau. 

Tirsdag besøgte den 29-årige amerikaner sammen med sin caddie, Nathan Mulrooney, en restaurant, der ligger uden for det område, hvor de måtte opholde sig.

Spillerne skal holde sig inden for et specifikt område for at mindske risikoen for at blive smittet med covid-19.

- Jeg undskylder til mine spillerkolleger og alle, der er involveret i denne uges turnering, for min fejlagtige beslutning, siger John Catlin til European Tours hjemmeside.

- Jeg forstår European Tours beslutning og accepterer den, tilføjer han.

Amerikaneren ligger nummer 242 på verdensranglisten inden English Championship. Han har tidligere været oppe som nummer 108 på listen.

Sidste år vandt John Catlin Thailand Open på den asiatiske tour.

Amerikanerens plads ved English Championship bliver overtaget af sydafrikaneren Wilco Nienaber.

Thailands politi indkalder ledere af studenterprotester til forhør

Thailands politi har indkaldt fem ledere af studenterprotester mod landets regering til forhør. Det skriver Reuters. Ifølge politiet har de studerendes demonstrationer været i strid med landets regler om forbud mod store forsamlinger. 

Schweiz indfører restriktioner mod Spanien

Rejsende fra den spanske fastland til Schweiz skal nu i ti dages karantæne, inden at de får lov til at komme ind i alpelandet. Det skriver Reuters. Den nye regel træder i kraft lørdag, oplyser Patrick Mathys fra de schweiziske sundhedsmyndigheder onsdag.