Nyheder

Seneste nyt om coronavirus

Martin Geertsen (V).

Hvad er status? 14.073 er konstateret smittet, og 616 er døde med coronavirus i Danmark. 24 er indlagt på hospitalet.

Se de seneste coronatal her.

Madrid Masters aflyst

Den store spanske tennisturnering Madrid Masters aflyses som følge af coronavirus-epidemien i landet. Det skriver nyhedsbureauet afp. 

Venstre ønsker klarhed efter Mølbak-udmelding

Der er behov for klarhed over, om meldingen fra Mølbak står for egen regning eller gælder Sundhedsmyndighederne som helhed.

Det siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, og peger på, at Venstre vil genåbne Danmark - medmindre der er sundhedsfaglige grunde til at lade være.

- Under alle omstændigheder er der skabt så meget uklarhed, at vi bliver nødt til at bede regeringen komme med en plan for, hvad vi så gør nu, hvis det er en samlet anbefaling fra sundhedsmyndighederne, siger han ifølge Ritzau.

Enhedslisten vil udskyde næste fase af genåbningen

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund (tv).

Fase 4 af genåbningen af samfundet bør udskydes. Det siger Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund ifølge Ritzau.

Meldingen kommer, efter at Kåre Mølbak tirsdag har sagt til Ingeniøren, at han ikke kan anbefale yderligere genåbning.

Det skyldes det stigende antal af bekræftede smittetilfælde, der er set den seneste tid.

- Vi vil lytte meget til, hvad han siger, og det går jeg også ud fra, at regeringen vil. Det vil have som konsekvens, at vi ikke kan gennemføre genåbningens fjerde fase, siger Peder Hvelplund.

Den fjerde fase af genåbningen, der blandt andet omhandler nattelivet, står ifølge en politisk aftale til at ske "primo august".

Partilederne skal dog først mødes og forhandle 12. august, og det ser altså ikke ud til, at genåbning bliver først i august.

Besøg på plejehjem i Aarhus skal igen foregå udendørs

Stigende smittetal i Aarhus Kommune betyder, at der nu bliver genindført restriktioner på kommunens plejehjem og institutioner. 

Det skriver Jyllands Posten.

Ifølge avisen skal alle besøg nu foregå udendørs. Undtagen hvis der er tale om særlige tilfælde af kritisk sygdom. Alle kommunale medarbejdere i Aarhus skal desuden testes for covid-19 hver 14. dag.

Filippinerne gennemfører ny hård nedlukning af Manila

Manila.

På grund af tiltagende coronasmitte oprettede politiet i Filippinerne tirsdag vejspærringer i hovedstaden Manila for at gennemføre en ny hård nedlukning af storbyen.

Også de omliggende provinser lukkes ned. Restriktionerne vil i alt omfatte over 28 millioner mennesker.

Nedlukningen betyder, at indbyggerne på den største ø, Luzon, skal holde sig hjemme, medmindre de skal hente mad. En fjerdedel af den samlede befolkning bliver omfattet af nedlukningen.

Nedlukningen rammer hele det økonomiske centrum i det sydøstasiatiske land.

De nye restriktioner kommer efter daglige stigninger i antallet af coronatilfælde.

Myndighederne lempede i juni restriktioner på baggrund af faldende smittetilfælde.

Efter lempelserne blev antallet af smittetilfælde seksdoblet til 112.593.

Antallet af dødsfald med covid-19 steg blev mere end fordoblet til omkring 2.100. Det førte til massivt pres på landets sundhedssektor.

Sundhedsministeriet i Manila registrerede tirsdag yderligere 6352 nye smittetilfælde.
 

Kåre Mølbak: Kan ikke anbefale genåbning

Kåre Mølbak, der er epidemiolog og faglig direktør for Infektionsberedskab på Statens Serum Institut, anbefaler ikke, at Danmark går ind i fase fire, som skal forhandles 12. august. 

- Der er en stor risiko forbundet med det, og om man fra politisk side vil løbe den risiko, må man jo politisk tage stilling til, siger han til Ingeniøren.

På spørgsmålet om hvorvidt genåbningen skal standses, svarer han 'ja'. Han siger, at han ikke 'kan anbefale det sundhedsfagligt.'

Udtalelsen kommer på baggrund af de seneste dages stigende smittetal i Danmark.

Tre yderligere registreret døde med covid-19 i Sverige

Sverige har tirsdag registreret yderligere tre dødsfald med covid-19. Dermed stiger det samlede dødstal til 5747. Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

Kriseledelse samles i Aarhus

I Aarhus samles kommunens kriseledelse tirsdag aften for at drøfte initiativer som følge af de 50 tilfælde af coronavirus, der er konstateret fra fredag til mandag.

Det skriver Aarhus Stifts Tidende.

Det samme medie skriver, at to buschauffører er smittede med coronavirus.

Yderligere 77 er testet positive for coronavirus i Danmark

Det seneste døgn er der registreret 77 nye smittede med coronaviurs. Der er 0 nye nye indlæggelser og 0 nye dødsfald, viser tal fra Statens Serum Insititut.

Antallet af indlagte med coronavirus ligger stabilt på 24.

Tre af de indlagte patienter ligger på intensivafdeling, hvilket er en stigning på en siden mandag. To ligger i respirator.

Virksomhed skal reducere arbejdsstyrke på grund af corona

Virksomheden bag hjemmesiden Booking.com skal reducere sin arbejdsstyrke med 25 procent for at klare sig gennem coronakrisen.

Det svarer til, at cirka 4000 medarbejdere kommer til at miste deres arbejde. Det skriver det finansielle nyhedsbureau Bloomberg.

Pandemien satte gang i netdating for folk i parforhold

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at ni procent af mænd i faste parforhold har benyttet sig af datingapps og datinghjemmesider i løbet af coronapandemien.

- Hvis man har en fast partner, kan det gå flere veje, når man ryger i lockdown.

- Det kan være, man har fået øje på, at man i virkeligheden ikke er specielt gode sammen, siger Sara Skaarup, der er sexolog og klummeskribent for Politiken.

Syv procent af kvinder i faste parforhold har svaret det samme.

Stigende smittetal vækker bekymring i detailbranchen

Det stigende smittetal for coronavirus i Danmark vækker bekymring i detailbranchen, der frygter en anden bølge.

Det skriver Berlingske.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det vil se ud, hvis en ny anden bølge rammer. Hvis jeg kigger ind i, hvad det betyder rent økonomisk, får jeg dårlige nerver. Det vil være en katastrofe, siger Jens Birkeholm, der er administrerende direktør i Dansk Detail til Berlingske.

Ansatte på coronaafsnit var langt mere udsatte for smitte

Hospitalsansatte på covid-19-afdelinger i Region Hovedstaden blev i begyndelsen af epidemien oftere smittet med coronavirus end resten af befolkningen.

Det viser en undersøgelse af knap 29.000 hospitalsansatte i regionen, som er blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift The Lancet.

Det skriver DR Nyheder.

Skolelærere bekymrede før genåbning af skoler

Mens smittetallet i Danmark er i en opadgående kurve, skal eleverne og lærerne folkeskolerne snart tilbage til skolerne.

Det giver bekymring blandt lærerne. En bekymring der blandt andet kommer til udtryk på lærerens fagblad folkeskolen.dk.

En af de bekymrede lærere er Tobias Zimling. Han efterlyser nogle klare retningslinjer fra myndighederne, så folkeskolelærerne har fuldstændig styr på, hvordan de skal forholde sig, når skolerne genåbner mandag.

- Kombinationen af et stigende smittetryk og en normal skoledag, den gør mig utryg. Det er en meget, meget usikker situation, siger han.

Han mener, at myndighederne skal melde klart ud.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kom nogle meget klare og tydelige retningslinjer, som man ikke skal tolke alt for meget på, siger han.

Claus Hjortdal, der er formand for skolelederforeningen, deler bekymringen over de stigende smittetal. Han mener dog ikke, at der er grund til at ændre på de nuværende retningslinjer for folkeskolerne.

- Jeg synes, at vi i den læring vi havde i foråret, har en masse gode eksempler og retningslinjer på, hvordan vi sikrer, at der ikke kommer spredning.

542 nye dødsfald i USA

USA konstaterede mandag 45.858 nye smittetilfælde af covid-19 og 542 nye dødsfald. Det viser Johns Hopkins-universitetets opgørelse.

Dermed er det samlede antal bekræftede smittetilfælde i landet 4.713.540. Der er ialt registreret 155.403 dødsfald. 

Det skriver CNN.

Nabokommuner vil hjælpe Ringsted med isolationspladser

Ringsteds nabokommuner melder sig klar til at hjælpe med isolationspladser til coronasmittede.

Fra både Sorø og Faxe Kommune lyder det, at de gerne hjælper Ringsted med at komme problemerne til livs.

- Vi er vant til herude på Sydøstsjælland at hjælpe hinanden, når det gælder, så det er en henvendelse, vi ser positivt på, siger borgmester i Faxe Kommune Ole Vive (V).

I forvejen har Lejre Kommune taget imod flere coronasmittede fra Ringsted, hvor der aktuelt ikke er nok isolationspladser.

Mindst 79 ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted er konstateret smittet med coronavirus.

Stigende smitte i Aarhus vækker bekymring

Udviklingen i antallet af coronasmittede i Aarhus vækker bekymring blandt eksperter og sundhedsmyndigheder. Det skriver flere medier.

Hen over weekenden er 50 personer konstateret smittet i Aarhus ud af 207 på landsplan.

Det er en usædvanlig stigning, lyder det fra Christian Wejse, epidemiolog og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital til Århus Stiftstidende.

- Mig bekendt har vi ikke ligget så højt i Aarhus, siden vi begyndte at få tallene differentieret per kommune, siger Christian Wejse til Århus Stiftstidende.

Han tilføjer, at han ikke har set noget, der tyder på, at det er, fordi flere i Aarhus bliver testet.

Lærere i USA går på gaden mod undervisning under pandemi

.

Lærere fra en række skoler i USA demonstrerer mandag i deres biler mod planer om at genoptage undervisningen.

De mener ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er for risikabelt at genoptage undervisningen, mens coronavirus fortsat hærger USA. 

I lange rækker kører lærerne i biler, hvorpå der er skrevet opdfordringer til myndighederne om at anvende online-undervisning, indtil det igen er sikkert at komme i klasseværelset.
 

Dobbelt lungetransplantation redder kvinde

En amerikansk kvinde måtte i juni gennemgå en dobbelt lungetransplantation for at overleve, efter at hun blev syg med covid-19.

Det skriver CNN.

Kvinden ved navn Mayra Ramirez blev indlagt på Northwestern Memorial Hospital i Chicago 26. april med symptomer på coronavirus.

Trump kritiserer ledende rådgiver

Efter en af Donald Trumps ledende medicinske rådgivere, Deborah Birx, advarede om, at coronavirussen er ”ekstraordinært udbredt”, kritiserede den amerikanske præsident hende for første gang.

- Vanvittige Nancy Pelosi har sagt forfærdelige ting om doktor Deborah Birx, gået efter hende, fordi hun var for positiv over for det gode arbejde, vi laver for at bekæmpe Kina-virussen, inklusive vacciner og behandling. I et forsøg på at modsige Nancy (Pelosi, red.), faldt Deborah lige i fælden og gik til angreb på os. Ynkeligt!, skriver Trump på Twitter.