Coronavirus

Nyheder om coronavirus

Aarhus Universitetshospital

Hvad sker der? Mere end 18 millioner mennesker er blevet smittet med coronavirus, og 688.351 personer er døde med virussen.

Hvad er status? 13.996 er konstateret smittet, og 616 er døde med coronavirus i Danmark. 24 er indlagt på hospitalet.

En fjerdedel af nye smittede med coronavirus fra Aarhus Kommune

Siden fredag er der blevet konstateret 50 nye tilfælde af coronasmittede i Aarhus Kommune.

De nye tilfælde i Aarhus-området udgør dermed en fjerdedel af nye smittede på landsplan, der er på 207. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut ifølge Aarhus Stiftstidende.

Det er en usædvanlig stigning, bekræfter Christian Wejse, epidemiolog og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital.

Trods fald i antallet af smittede: Guvernør vil ikke droppe restriktioner i Californien

Coronaudbruddet i Californien er aftagende målt på antal nye smittetilfælde og hospitalsindlæggelser, men ikke nok til at overveje en ophævelse af restriktioner.

Det siger delstatens guvernør Gavin Newsom ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Californien, der med omkring 40 millioner indbyggere er USA's mest folkerige delstat, har registreret næsten 515.000 smittetilfælde og over 9300 dødsfald som følge af virusset.

Ny undersøgelse: 1,5 millioner italienere kan have været smittet

En ny undersøgelse i Italien tyder på, at næsten 1,5 millioner italienere kan have været smittet med coronavirus.

Det er omkring seks gange så mange, som er bekræftet smittet ifølge de officielle tal. Forskere har testet 65.000 italienere for antistoffer.

Hvis man breder dette studie ud på hele befolkningen, lyder konklusionen, at 2,5 procent af befolkningen - svarende til omkring 1,5 millioner - formentlig har været smittet.

Det skriver nyhdesbureauet Reuters.

Chef for norsk rederi indrømmer: Kendte til smitte med coronavirus onsdag

På et pressemøde indrømmer Daniel Skjeldam, chef for det norske rederi Hurtigruten, at rederiet allerede onsdag i sidste uge vidste, at der var udbrudt smitte med coronavirus på krydstogtskibet 'MS Roald Amundsen'.

Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Først fredag blev det bekræftet, at der var et udbrud med coronavirus ombord på skibet, hvor i alt 36 besætninsgmedlemmer og fem passagerer er konstateret smittet.

- Det er mit ansvar som øverste leder. Havde vi fulgt procedurerne, havde vi ikke haft smitte ombord, siger Daniel Skjeldam, der bekræfter at han personligt kendte situationen onsdag.

Lærere bekymrede i forhold til afstandskrav før skolestart

Det bekymrer medlemmer fra Danmarks Lærerforening, at eleverne på landets folkeskoler på mandag vender tilbage til en almindelig hverdag, hvor kravene om en meters afstand mellem hver person er ophævet.

Sådan lyder det fra Regitze Flannoz, medlem af Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse, i Information.

- Bekymringen går på at minimere risikoen for smitte inden for de gældende regler. Før sommerferien havde vi mindre hold og kortere dage, så nu melder spørgsmålene selvfølgelig, hvordan vi kan have en tryg skole under normale forhold, samtidig med at coronavirussen stadig er her, siger hun til avisen.
 

Finder coronavirus på halvanden time: Storbritannien bruger ny lyntest fra næste uge

Den britiske regering har bestlt millioner af to nye lyntest for coronavirus, som ikke kun kan opdage coronavirus, men også flere andre vira, oplyser Storbritanniens sundhedsstyrelse mandag.

Det skriver CNN.

De nye tests, der ifølge den britiske sundhedsminister Matt Hancock kan skaffe resultater på under halvanden time, vil blive rullet ud på hospitaler, plejehjem og laboratorier i Storbritannien næste uge.

- Det kan hjælpe os med at stoppe smittekæder hurtigt, siger Matt Hancock.

Rengøringsmedarbejder i Ringsted Kommune smittet

En rengøringsmedarbejder i Ringsted, der gør rent i Ringsted Kommunes bygninger, er blevet konstateret smittet med coronavirus, skriver TV 2 Øst. Det er kommunen blevet bekendt med mandag morgen, oplyser de i en pressemeddelelse.

Medarbejderen har været i bygningerne til Værestedet Bjælken, Vej og Park samt på de offentlige toiletter i Ringsted Kommune.

Ringsted er hårdt ramt af smitte med coronavirus. På Danish Crown-slagteriet i byen er i alt 79 ansatte nu konstateret smittet, og også et plejehjem i byen er ramt af smitten. Besøg på kommunens tre plejecentre er ikke tilladt de næste 14 dage.

Museum lukker: Gæst smittet med coronavirus

En museumsgæst, der søndag besøgte Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring, er testet positiv for covid-19, og det har betydet, at museet mandag holder lukket for gæster. Det skriver TV 2 NORD.

- Lige så snart, vi fik meldingen, så fik vi lukket museet og sendt gæsterne hjem, siger Anne Dorthe Holm, direktør for Vendsyssel Historiske Museum.

Personalet gør nu rent på museet, der åbner igen i morgen.

Norsk skib opfordret til ikke at lægge til kaj ved Longyearbyen

På grund af usikkerhed om smittesituaitonen ombord har myndighederne i Svalbard opfordret kaptjanen på skibet MS Spitsbergen til ikke at lægge til i Longyearbyen på den norske øgruppe tirsdag som ellers oplyst.

Fra skibet oplyses det ifølge norske NRK at man vil følge opfordingen og i stedet sætte kurs mod det norske fastland.

Knap 1000 smittet med coronavirus i Spanien i det seneste døgn

Spanien har i det seneste døgn registreret 968 nye tilfælde af personer, der er smittet med coronavirus, skriver nyhedsbureuaet Reuters.

Det totale antal af personer, der er smittet, er steget fra 288.522 fredag til 297.054 mandag.

Fodboldspiller konstateret smittet efter lejr

En fodboldspiller fra FC Skanderborg er konstateret smittet med COVID-19 efter at være kommet hjem fra en fodboldlejr i Tønder i sidste uge.

- I alt er to i klubben konstateret smittet (mandag eftermiddag, red.), siger formand i FC Skanderborg, Jens Weinkouff Højmark, til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere af klubbens trupper var med på træningslejren, hvor man spillede kampe mod både danske og udenlandske hold. Ifølge klubbens eget skøn deltog op mod 100 spillere i turneringen.- 

To danskere ombord på norsk skib, der er ramt af coronavirus

To danskere har været om bord på det norske krydstogtsskib "Roald Amundsen", hvor flere passagerer og besætningsmedlemmer er smittet med coronavirus.

Det er norsk TV2, der ifølge nyhedsbureauet NTB oplyser, at 386 passagerer er sat i karantæne. De fleste er nordmænd, men der er også turister fra 13 andre lande. Blandt dem er også to danskere.

Norske myndigheder har taget kontakt til sundhedsmyndigheder i Danmark, skriver Reuters.

Fem studerende smittet efter stort arrangement på universitet

Fem studerende på Aarhus Universitet er blevet smittet med coronavirus efter et stort arrangement forrige weekend for statskundskabsstuderende på universitetet.

Det bekræfter Peter Munk Christiansen, institutleder på Aarhus Universitet overfor Lokalavisen Aarhus.

I alt 80 studerernde deltog i arrangerementet, der var en forberdelse til den kommende studiestart. Syv af de studerende, der deltog, er endnu ikke blevet testet, oplyser Peter Munk Christiansen.

Mølbak: Stigning i smitte ikke alarmerende

De seneste dages stigning i antallet af coronasmittede i Danmark er ikke alarmerende.

Det vurderer Kåre Mølbak, direktør i Statens Serum Institut, i en pressemeddelelse på SSI's hjemmeside.

- Det er først nu, at vi rigtigt ser en stigning efter genåbningen, og for nuværende er stigningen ikke alarmerende. Der er ikke tegn på større smittekæder eller udbrud, som er ude af kontrol, siger han.

Der er registreret 207 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark hen over weekenden. Fredag blev der registreret 64 flere personer smittet med covid-19 i Danmark.Det oplyser Statens Serum Institut mandag.

Samtidig viser tallene, at antallet af indlæggelser med coronasmittede på landets sygehuse er steget med 6 til 24. Der er to indlagte på intensiv, som begge ligger i respirator.

Norsk regering strammer regler for landgang

Den norske regering begrænser nu midlertidigt muligheden for at gå i land fra krydstogtskibe i Norge, skriver norske NRK. 

Det oplyser den norske sundhedsminister Bent Høie på et pressemøde mandag. Mandskab og pasagerer på skibe med over 100 passagerer må nu ikke gå i land i norske havne.

Det sker efter et stort udbrud af smitte med coronavirus på skibet 'MS Roald Amundsen', hvor fem passagerer og 36 ansatte er bekræftet smittet med coronavirus. Det ligger nu til kaj i Tromsø

To medarbejdere på sygehus smittet

To medarbejdere på Vejle Sygehus er testet positive for covid-19. Det skriver Sygehus Lillebælt i en pressemeddelelse.

Den ene er testet positiv onsdag 29. juli, mens den anden er testet positiv i dag, mandag. Ingen af de to har haft direkte patientkontakt.

- Så snart den første medarbejder blev testet positiv, har vi sat gang i en systematisk smitteopsporing i henhold til de gældende retningslinjer, siger Christian Sauvr, der er direktør på Sygehus Lillebælt, i en kommentar.

Ekspert: Mundbind det eneste alternativ til nedlukninger

Det er uheldigt, hvis folk ikke følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at bære mundbind, når de rejser med offentlig transport i myldretiden.

 Det mener professor i virologi Allan Randrup Thomsen. 

- Det er det eneste alternativ, vi har, til egentlige nedlukninger, hvor folk for eksempel arbejder hjemmefra, siger han.

Måske ingen endelig kur mod coronapandemi

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarer mandag om, at det måske aldrig vil lykkes at finde frem til en endelig kur mod covid-19.

- Der er ingen mirakelkur i øjeblikket, og det er ikke sikkert, at der nogensinde bliver det, sagde WHO-chef Tedros Ghebreyesus på et videopressemøde.

Smitteudbrud vokser på dansk slagteri - nu er 79 smittet

Yderligere 17 er smittet på Danish Crowns slagteri i Ringsted, der er ramt af et coronaudbrud.

Det betyder, at i alt 79 er blevet ramt af virusset, siden den første medarbejder blev testet positiv i slutningen af juli.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse. Koncernen har omkring 850 ansatte på slagteriet.

207 smittede i weekenden

Der er registreret 207 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark hen over weekenden. Det oplyser Statens Serum Institut.

Samtidig viser tallene, at antallet af indlæggelser med coronasmittede på landets sygehuse er steget med 6 til 24. Der er to indlagte på intensiv, som begge ligger i respirator.

Det er ikke unormalt, at antallet af indlagte stiger i løbet af weekenden, da landets sygehuse i mindre grad udskriver patienter lørdag og søndag.

Tallene dækker alle positive prøver mellem fredag og mandag morgen. Tallet er højere, end man har set de seneste mange uger.

Der er derudover registreret et nyt dødsfald. Samlet er 616 døde i Danmark med virusset siden foråret.