Coronavirus

Nyheder om coronavirus

Mundbind fotograferet i  Aalborg 31. juli 2020.

Hvad sker der? Udgangsforbud om natten og en stribe strenge regler skal standse den voldsomme smittespredning i den australske millionby Melbourne. Samtidig advares der i USA om, at 20.000 mennesker kan forventes at dø i de næste 21 dage.

Hvad er status? 13.789 er konstateret smittet, og 615 er døde med coronavirus i Danmark. 15 er indlagt på hospitalet.

Svenske eksperter: Mundbind ikke nødvendigt

Både den svenske statsepidemelog Anders Tegnell og en svensk professor i klinkisk bakteriologi afviser, at det er en god idé at anbelafe svenskerne at bruge mundbind.

- Det er meget bedre at holde afstand, siger Anders Tegnell ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

- Egentlig forhindrer det bare, at man spytter på andre, siger Åsa Melhus, professor i klinisk bakteriologi til Aftonbladet.

Cypern vil teste alle, der ankommer fra Grækenland

Cypern indfører nu obligatorisk test for coronavirus for alle, der ankommer fra Grækenland, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker efter en stigning i antallet af personer, der er smittet med coronavirus i Grækenland i løbet af den seneste uge. 

De nye regler gælder fra på torsdag, og rejsende fra Grækenland skal også kunne vise en negativ test senest tre døgn efter de er ankommet til Cypern.

Engelsk storby kalder stor stigning i smitte 'alvorlig hændelse'

Myndighederne i Manchester kalder nu situationen i Greater Manchester-området for en 'alvorlig hændelse' (major incident, red.), skriver Manchester Evening News.

Det sker efter antallet af smittede med coronavirus fortsat er steget i området, og i byen Oldham tæt på Manchester, er smittetallet steget kraftigt. 

I Manchester er antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere mere end forbdoblet i løbet af den seneste uge.

Politiet indleder undersøgelse af udbrud på skib

Politiet i Tromsø indleder mandag undersøgelser af et udbrud af coronavirus på det norske skib MS Roald Amundsen, skriver norske NRK.

I alt er 38 besætningsmedlemmer og fire passagerer er smittet, cirka 40 personer er i karantæne i Tromsø.

De norske sundhedsmyndigheder frygter et større udbrud, fordi de fleste passagerer har forladt skibet og er vendt hjem uden at blive testet.

Politiet skal nu undersøge, om der er sket noget strafbart, blandt andet brud på den norske smitteværnslov.

Norsk politiker vil have krav om mundbind i Norge

Jon Askeland, fylkesordfører i Vestland i Norge, beder den norske stat om at indføre et krav om mundbind i den offentlige transport. Det skriver Bergens Tidende.

Askeland siger, at han registrerer bekymring i befolkningen og blandt buschauffører.

En fylkesordfører svarer nogenlunde til en regionsrådsformand i Danmark.

Endnu en passager smittet på norsk skib

Yderligere én passager er konstateret smittet med coronavirus på det norske skib 'MS Roald Amundsen', oplyser det norske nyhedsbureau NTB.

Dermed er i alt fire passagerer og 38 besætningsmedlemmer på skibet konstateret smittet. Cirka 40 personer er i karantæne i Tromsø, hvor skibet ligger til kaj,

De norske sundhedsmyndigheder frygter et større udbrud af coronavirus, fordi de fleste passagerer, der var ombord på skibet, har forladt skibet og er rejst hjem.

Direktør afviser aflysninger af badmintonturneringer i Danmark

Tre store badmintonturneringer i Danmark bliver gennemført, selv om en række store turneringer i udlandet er aflyst. Thomas og Uber Cup i baminton samt Denmark Open kan blive rykket i den internationale kalender, men en aflysning er ikke på tale. Det skriver TV 2 Sport.

Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark slår fast, at afviklingen af badmintonturneringerne på dansk grund kun vil ske, hvis det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde for alle involverede set i lyset af coronavirussen.

VM for mandlige og kvindelige landshold skulle efter den oprindelige plan have været afviklet i Aarhus i maj, men Thomas og Uber Cup blev på grund af coronapandemien udskudt i næsten fem måneder og er rykket til 3.-11. oktob

Præsident genindfører lukninger i Manila

Filippinerne genindførere strengere retningslinjer og genindfører lukninger i og omkring hovedstaden Manila i to uger fra midnat på tirsdag som følge af smitte med coronavirus. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det siger en talsmand for landets præsident Rodrigo Duterte ifølge nyhedsbureauet Reuters.103.185 mennesker er søndag bekræftet smittet i landet, og 2059 er døde med covid-19.

Skotsk bar ramt af udbrud

En bar i Aberdeen forbindes nu med et udbrud af coronavirus, hvor foreløbig 13 personer er konstateret smittet, skriver Sky News.

De 13 blev testet positive efter et besøg på The Adam Lounge & Hawthorn Bar i Aberdeen 26. juli.

Myndighederne efterforsker nu sagen og tør ikke udelukke, at der er flere smittede.

Kina sender testpersonale til Hongkong

Kina sender nu medicinsk personale til Hongkong for at indlede omfattende tests for coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Syv personer af en gruppe på i alt 60 sundhedsansatte fra Kina er ankommet. Hongkongs leder Carrie Lam oplyste lørdag, at Hongkong har bedt Kina om assistance på grund af en stigning i antallet af smittede.

I alt er 3500 registreret smittet med coronavirus og 34 er døde med covid-19 siden januar i Hongkong.

Norske myndigheder frygter stort smitteudbrud

36 besætningsmedlemmer og tre passagerer ombord på det norske skib 'MS Roald Amundsen' er foreløbig testet positive for coronavirus, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Cirka 40 pasagerer er i karantæne i Tromsø, hvor skibet ligger til kaj. Men det store fleretal af passagerer er rejst hjem, og derfor frygter de norske sundhedsmyndigheder en større spredning af smitten.

– Vi frygter et større udbrud, siger fagdirektør Karin Straume, det norske Helsedirektoratet til NTB.

Fly mellem Tyrkiet og Irak droppes på grund af coronavirus

Flytrafikken mellem Tyrkiet og Irak afbrydes nu på grund af et stigende antal personer smittet med coronavirus, oplyser luftfartsmyndighederne i Irak ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gymnastiklejr lukker - ramt af smitte med coronavirus

En lejr for to hold gymnaster i Solrød er blevet lukket efter et barn, der deltog i lejren, er blevet konstateret smittet med coronavirus.

- Det er virkelig ærgerligt. Vi har gjort alt hvad vi kan for at overholde retningslinjerne, men efter vi har fået beskeden, har vi lukket lejren, siger Pia Nyvang, formand for Solrød Gymnastikforening til TV 2.

Lejren startede lørdag, men først blev en af deltagernes forældre konstateret smittet, og søndag blev en af deltagerne også konstateret smittet.

45 børn og 11 voksne deltog i lejren. Myndighederne er orienteret, oplyser Pia Nyvang.

Efter udbrud: Forskere undersøger om mink kan smitte mennesker

Forskere undersøger nu om mink kan smitte mennesker med coronavirus. Det sker efter udbrud med coronavirus på minkfarme i Holland og Spanien, skriver blandt andet Sky News.

Det menes at udbrudene på minkfarmene startede med at ansatte på farmene smittede dyrene. Der har tidligere i år også været konstateret coronavirus på en dansk minkfarm.

Panamas borgmester brød coronaregler: - Undskyld

Borgmesteren i Panamas hovedstad, Panama, har skrevet en stor undskyldning på sociale medier, efter han blev fanget af politiet og fik en bøde for at bryde sin egen bys coronaregler.

Det skete, da han i weekenden kom hjem til sit strandhus uden for Panama, trods et forbud, der gør det ulovligt at forlade sit hjem i weekenden.

- Jeg undskylder for denne situation, skriver José Luis Fábrega ifølge CNN.

- Lad mig gøre det klart, at jeg mere end nogen anden forlanger, at man overholder de regler, der er lavet for at mindske spredningen af coronavirus.

Med over 66.000 er Panama det land i Mellemamerika, der har flest coronasmittede. Over halvdelen af dem er testet positive i hovedstaden Panama.

Derfor blev der for to uger siden lavet strikse regler for at mindske smitten i fire provinser med blandt andet en weekendkarantæne fra klokken 19 fredag aften til klokken 05 mandag morgen.

Indiens indenrigsminister på hospitalet med coronavirus

Indiens indenrigsminister, Amit Shah, er blevet testet positiv for coronavirus og efter lægens anvisning indlagt på hospitalet.

Shah skriver, at han har det okay, og beder alle dem, han har haft kontakt med, om at selvisolere. Det oplyser han selv i et tweet, skriver Reuters. 

Flere tusinde demonstrerer mod Netanyahu

Op mod 20.000 mennesker var lørdag aften på gaden i Jerusalem i Israel for at demonstrere deres utilfredshed med premierminister Benjamin Netanyahu. Det skriver CNN.

Demonstrationen i Jerusalem fandt sted på en plads i centrum tæt ved Netayanhus hjem. Der var også mindre demonstrationerne i byerne Tel Aviv, Caesarea og Haifa.

Utilfredse israelere er gået på gaden i ugevis, og aftenens fremmøde var det hidtil største.

Demonstranterne er utilfredse med Netanyahus tackling af coronakrisen og med at han fortsat er premierminister trods korruptionsanklagerne mod ham. Over de mange mennesker vajede israelske flag sammen med sorte flag, som er anti-kuptionsbevægelsens symbol.

Netanyahu afviser alle anklagerne mod ham.

Advarsel: 20.000 kan dø i USA i de næste uger

Mens coronaen raser som en steppebrand i USA, kommer sundhedsmyndigheden CDC med en dyster advarsel: 20.000 amerikanere kan dø i de kommende 21 dage.

CDC - der er USA's Center for Sygdomskontrol og -forebyggelse - har opdateret deres modeller til at passe med den seneste udvikling i USA og er derefter kommet frem til ovenstående resultat. Det skriver CNN.

USA er det land i verden, der har registreret flest dødsfald med 154.447 døde.

Det er specielt de unge, der er med til at sprede coronavirussen, lyder det fra lokale ledere og sundhedseksperter. Det er staterne i det sydlige USA og nu også i midtvesten, der er hårdest ramt.

Indien har registreret over 1.700.000 coronasmittede

Indien har nu registreret over 1,7 millioner smittede med coronavirus. Det tal rundede en af verdens mest folkerige lande efter 54.730 nye smittede blev registreret lørdag. Det skriver CNN.

I alt er 1.750.723 blevet konstateret smittet, hvoraf 37.364 er døde, viser tal fra fra ministeriet for sundhed og familievelfærd. Indien har nu 567.730 aktive smittede, mens over 1.145.000 vurderes at have kommet sig.

I Indien betragtes patienter med milde eller moderate symptomer som raske efter ti dage, mens der skal en negativ test til, før man kan blive udskrevet fra hospitalet og betragtet som rask.

Ingen coronasmittede efter Hajj i Saudi-Arabien

Ingen personer er blevet smittet med coronavirus under pilgrimsfærden Hajj i Saudi-Arabien. Det oplyser landets sundhedsministerium, skriver CNN.

Pilgrimsfærden, som er en af Islams fem søjler, har andre år lokket omtrent to milllioner muslimer til den hellige by Mekka, men på grund af coronapandemien blev der nedlagt forbud mod besøgende fra udlandet.

I stedet blev 1000 pilgrimme fra Saudi-Arabien valgt ud, og efter 14 dages karantæne samt undervisning i at holde afstand fik de lov at gå rundt om Kaabaen.

Saudi-Arabien er det land i den arabiske verden, der er hårdest ramt af coronapandemien. Lørdag registrerede kongedømmet 1573 nye smittede og 21 døde med coronavirus.

I alt er 277.478 personer blevet smittet med coronavirus ifølge sundhedsministeriets tal.