Nyheder

Dagens nyheder 1. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker.

Du kan tippe TV 2s journalist her.

Sydafrika runder 500.000 smittetilfælde

Sydafrika har registreret over en halv million mennesker, der er eller har været smittet med covid-19. Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge Reuters.

Træner forlader Premier League-nedrykker

Eddie Howe

Bournemouth-manager Eddie Howe forlader PL-nedrykkerne. Det skriver klubben på sin hjemmeside. Dermed skal Philip Billing og resten af truppen have ny træner.
 

24-årig stjal slik i Føtex og truede personale

En 24-årig mand fra Herning bliver fremstillet i et grundlovsforhør søndag, efter et røveri lørdag aften. Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen til TV Midtvest. Manden stak lørdag af fra en Føtex med slik, han ikke havde betalt for. Butikkens personale slog alarm og fulgte efter manden. Det fik ham til at true dem, og det ændrer gerningen til røveri, siger vagtchefen. 

WHO: Sandsynligt at coronapandemien er langvarig

Flere lande har meldt om stigninger i antallet af smittede med coronavirus den seneste tid. Lørdag siger verdenssundhedsorganisationen, WHO, at det er sandsynligt, at den igangværende coronapandemi er langvarig.

Arsenal vinder FA Cup-finalen

Kampen blev spillet for tomme tribuner.

Arsenal udbyggede lørdag sin rekord for flest FA Cup-triumfer. Klubbens 14. titel i den prestigefyldte pokalturnering blev en realitet, da lokalrivalerne fra Chelsea på et tomt Wembley i finalen blev slået med 2-1. Det er anden gang på tre år og fjerde gang på seks år, at Arsenal vinder FA Cuppen, der er verdens ældste klubturnering.

Norsk kommune vil indsamle efterladte løbehjul og kræve betaling for at aflevere dem

Bystyret i den norske hovedstad, Oslo, er ved at få nok af de mange elløbehjul i byen. De 13.000 løbehjul er blevet en farlig affære for Oslos gående, og ofte bliver de smidt rundt i byen. Men nu skal det koste ifølge byrådet. Nu vil kommunen indsamle de mange elløbehjul, der ligger og flyder, og de selskaber, der ejer dem, skal betale for at få dem tilbage, skriver Dagbladet.

Belgier vinder Strade Bianche - Fuglsang femmer

Team Jumbo-Visma-rytteren Wout van Aert.

Den belgiske cykelrytter Wout van Aert (Jumbo-Visma) vinder endagsløbet Strade Bianche. Løbet er det første på World Touren efter coronapausen. Danske Jakob Fuglsang var længe med forrest, men blev sat af i finalen og fik en femteplads.
 

Politi: Lang kø ved grænsen

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer om lang kø ved grænsen i forbindelse med indrejse. Længst er ventetiden ved Frøslev, hvor der er op til en times ventetid.

Stigning i bilsalget

Danskerne ser ud til at have genfundet lysten til at købe bil, efter at bilsalget har været ramt under coronakrisen. I juli er der blevet solgt 13,4 procent flere nye personbiler, end det var tilfældet i samme måned sidste år. Det er første gang i år, at bilsalget er højere end den tilsvarende måned året før. Det oplyser brancheorganisationen De Danske Bilimportører.

Efterspørgslen på mundbind stiger eksplosivt

Efterspørgslen på mundbind er steget eksplosivt, siden Sundhedsstyrelsen fredag anbefalede, at man blandt andet bruger dem, hvis man skal med offentlig transport i myldretiden. Søgningen på PriceRunner efter de eftertragtede mundbind blev fredag fordoblet i forhold til torsdag. Det skriver tjenesten i en pressemeddelelse.

Helikopter flyver svært forbrændt mand til Rigshospitalet

En 62-årig mand er i kritisk tilstand efter en brand i Korsør. Han er blevet fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Branden blev opdaget af en politipatrulje, der lørdag aften klokken 23.27 kom forbi huset på Tårnborgvej. Politiet mener, at branden er startet i køkkenet. Den 62-årige boede alene, og ingen andre kom til skade ved branden.

33 ansatte på norsk færgerute smittet med coronavirus

Hurtigruten

33 ansatte på Hurtigruten i Norge er bekræftet smittet med coronavirus. 120 andre er blevet testet negativt. Det bekræfter Hurtigruten lørdag over for det norske nyhedsbureau NTB. Alle 154 besætningsmedlemmer, der stadig er om bord på skibet, er sat i karantæne. Det samme er omkring 60 gæster, der forlod skibet fredag. Skibet ligger nu i Tromsø uden gæster om bord.

Brand i båd på Refshaleøen

Der har været brand i en båd, der ligger på land i Lynettehavnen på Refshaleøen, oplyser Hovedstadens Beredskab på Twitter. Branden er kommet under kontrol, og flere personer er blevet tjekket for røgforgiftning.

19 boligsøgende skal vidne i stor svindelsag

En 40-årig mand skal i retten for at have lavet svindel med falsk boligudlejning siden 2018. Manden blev anholdt i maj og har været varetægtsfængslet siden. Hele 19 gange blev boligsøgende udsat for groft bedrageri, da de betalte husleje forud og i nogle tilfælde depositum for at bo i lejligheder på Frederiksberg samt i Valby, Kastrup og Glostrup. 

En person fløjet på hospitalet efter ulykke på motorvej

Lørdag morgen er politi og redningsmandskab i gang med en stor aktion ved Eskilstrup på Nordfalster, hvor en bil med fire unge mænd er kørt af vejen og brudt i brand ude på en mark. En person er fløjet på hospitalet. Sydmotorvejen har været spærret i forbindelse med ulykken, men ét spor er igen åbent.

- Det er en bil med fire unge mænd - en er sendt til Odense Universitetshospital - men hans tilstand kender vi ikke, oplyser politiet ifølg TV 2 ØST.

Mand død i soloulykke under jernbanebro

En 78-årig mand døde fredag aften i en soloulykke på Skælskørvej i Sorø. Det siger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til BT. Manden kolliderede med betonkonstruktionen under en jernbanebro. Politiet modtog anmeldelsen klokken 21.26 fredag aften. Det har ikke været muligt for TV 2 at få kontakt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sydkorea anholder sektleder bag landets største coronaudbrud

Sydkoreanske myndigheder har lørdag anholdt lederen af en religiøs sekt, der er skyld i landets største udbrud af coronavirus. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Der er tale om den 89-årige religiøse leder Lee Man-hee. Han står i spidsen for Shincheonji-kirken. Den kristne sekt forbindes til mere end 5200 smittetilfælde med coronavirus, hvilket svarer 36 procent af alle tilfælde i Sydkorea.
 

Donald Trump vil forbyde TikTok

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil forbyde den populære kinesiske videoapp TikTok. Det skriver nyhedsbureauet AP. Appen er blandt andet blevet kritiseret kraftigt for at stjæle og bruge oplysninger fra de brugere, der downloader appen. Derudover er Kina også blevet beskyldt for at benytte data til at overvåge brugere.