Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Michelle Bolsonaro.

Hvad er status? 13.725 er konstateret smittet, og 615 er døde med coronavirus i Danmark. 15 er indlagt på hospitalet.

Se de seneste coronatal her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Brasiliens førstedame smittet med covid-19

Michelle Bolsonaro.

Brasiliens førstedame, Michelle Bolsonaro, er blevet testet positiv for covid-19. Det sker fem dage efter, at hendes mand præsident Jair Bolosonaro sagde, at han var blevet erklæret rask for covid-19.

Det skriver Reuters.

Tidligere torsdag kom det frem, at Marcos Pontes, der er Brasiliens minister for videnskab, teknologi og innovation, er blevet testet positiv for coronavirus.

Dermed er han den femte minister i præsident Jair Bolsonaros regering, der er blevet smittet med virussen.

Formel 1-kører er testet positiv for covid-19

.

Formel 1-køreren Sergio Perez er testet positiv for coronavirus og misser dermed Storbritanniens grandprix.

Det skriver Formel 1 på sin hjemmeside.

Grandprixet på Silverstone fortsætter som planlagt. Alle kørere bliver coronatestet hver femte dag. Perez er den eneste ud af de 20 kørere, der ikke er meldt klar til Storbritanniens Grand Prix.

Politi opretter hotspot i festgade

Arkiv.

I den kommende weekend vil Nordjyllands Politi være til stede på et såkaldt hotspot i festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg, for at modvirke en sammenstimlen af mennesker, når gadens barer lukker klokken 24.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Med oprettelse af et midlertidigt hotspot sender vi et signal om at huske hinanden på fornuftig adfærd med afstand, håndhygiejne og at optræde hensynsfuldt, når vi er sammen i det offentlige rum, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Spiller testet positiv: Deltog i ishockeycamp med 160 deltagere

En tjekkisk ishockey-målmand, der i sidste uge var til ishockeycamp i Frederikshavn, er blevet testet positiv for covid-19. Det skriver Kanal Frederikshavn.

27 personer skal nu testes for coronavirus, fordi de har været i tæt kontakt med målmanden. Tre af dem er ligaspillere fra Frederikshavn White Hawks. 

- Den største kunst lige nu er at undgå unødig bekymring, og i den forbindelse vil jeg gerne understrege, at vi i afviklingen af campen og indkredsningen af de nære kontakter til den mulige smittebærer gør mange gange mere end anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Vi er i tæt dialog med myndighederne og får ros for vores hurtige og effektive håndtering, siger Søren Klyvø, der formand for Frederikshavn Ishockeyklub. 

Ialt 160 unge spillere deltog i ishockeycampen og deres forældre plus cirka 100 trænere, ledere og frivillige.

WHO-direktør: Corona-udbrud skyldes unge

De regionale udbrud af coronavirus, der er set i nogle lande, skyldes delvist at de unge er blevet mere afslappede i forhold til at overholde retningslinjerne.

Det siger Tedros Adhanom Ghebreyesus, direktør for verdenssundhedsorganisationen WHO, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Udtalelsen faldt på et pressemøde i Geneve torsdag.

Norsk regering fraråder unødvendige rejser til Belgien

Den norske regering har opdateret sin rejsevejledning og faråder med virkning fra på lørdag unødvendige rejser til Belgien, skriver blandt andet norske VG.

Beslutningen er taget på baggrund af det norske Folkehelseinsituts vurdering af smittesituationen i Belgien.

Tidligere amerikansk præsidentkandidat død med coronavirus

Herman Caine i 2012.

Herman Cain, der forsøgte at blive republikanernes præsidentkandidat i 2012, er død, efter at han har været indlagt med coronavirus.

Det fremgår af politikerens officielle Twitterkonto samt flere amerikanske medier. Han blev 74 år. 

Femte brasilianske minister testet positiv for covid-19

Marcos Pontes er blevet smittet med covid-19.

Marcos Pontes, der er Brasiliens minister for videnskab, teknologi og innovation, er blevet testet positiv for coronavirus. Dermed er han den femte minister i præsident Jair Bolsonaros regering, der er blevet smittet med covid-19.

Jair Bolonaro har også selv været testet positiv for virussen.

Ifølge CNN oplyser Marcos Pontes, at han har det fint med få symptomer.

Danmark åbner for rejser til og fra hele Sverige

Smittetrykket i hele Sverige er faldet så meget, at Udenrigsministeriet med de nyeste rejsevejledninger åbner for rejser til og fra alle landets regioner.

Det betyder, at hele Sverige ændrer farve fra orange til gul, hvilket betyder, at ikke-nødvendige rejser ikke længere frarådes.

De opdaterede rejsevejledninger gælder fra lørdag 1. august.

Der er gradvist blevet åbnet for rejser til og fra Sverige. Udenrigsministeriet har hidtil opdelt Sverige i regioner, som enten har været lukkede eller åbne. Men nu er rejsevejledningerne til de sidste lukkede regioner blevet lempet.

Superligaspillere skal testes ugentligt for coronasmitte

.

Fodboldspillerne i Superligaen og 1. division samt ansatte i klubberne skal testes for coronasmitte ugentligt resten af 2020.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Der bliver dog lavet enkelte tilpasninger, som øger fleksibiliteten omkring testninger.

Alle klubber skal testes inden første træningsdag, inden første træningskamp og inden sæsonstart, men modsat tidligere kommer klubberne selv til at aftale tidspunkt for testning, så det kan tilpasses træning og fridage bedst muligt, lyder det.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, pointerer, at det en nødvendighed at fortsætte med at teste.

- Test af alle spillere og øvrigt personale har været altafgørende for, at vi kunne genstarte og færdiggøre sæsonen 2019/20. Det eneste ansvarlige er at fortsætte med test den kommende sæson for at sikre spillere, klubber og fans.

- Sammen med de udarbejdede protokoller kan det forhåbentlig være medvirkende til at give mulighed for endnu flere tilskuere på stadion, siger Claus Thomsen.
 

Ansat på plejecenter smittet med covid-19

En ansat på Plejecenter Ortved i Ringsted Kommune er konstateret syg og smittet med coronavirus.

Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse, skrivet TV 2 ØST.

Her oplyses det også, at der er tale om en ansat, der ikke normalt har direkte kontakt til borgerne på centeret.

- Vores ansatte, der nu er smittet, har en type job, der gør, at vedkommende normalt ikke har kontakt med borgerne, men vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og er i gang med test af ansatte og beboere og er i tæt dialog med de relevante myndigheder, siger Kasper Sonne, direktør for social- og sundhedsområdet i Ringsted Kommune, i pressemeddelelsen.

Ældre og ansatte på plejecenteret skal testes, og smittede skal isoleres fra andre.

Kommunen oplyser, at der endnu ikke er konstateret smitte blandt beboerne på plejecenteret – men at alle ansatte og borgere fra og med fredag vil blive testet.

Sverige passerer 80.000 smittede med coronavirus

Anders Tegnell.

Over 80.000 mennesker er samlet set blevet konstateret smittede med coronavirus i Sverige siden pandemiens begyndelse.

Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, torsdag.

Det seneste døgn er antallet af bekræftede smittetilfælde steget med 318. Dermed er i alt 80.100 bekræftet smittede i Sverige.

Siden onsdag er der desuden registreret yderligere ni døde med coronavirus i landet. Dermed er i alt 5739 registreret døde med corona i Sverige.

Der er torsdag 40 personer indlagt med covid-19 på intensivafdelinger på de svenske hospitaler.

I Sverige har antallet af nye smittede og døde med coronavirus været aftagende over de seneste uger.

Men torsdag har den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, forberedt svenskerne på fortsat at skulle arbejde hjemme i efteråret.

- Vi kommer fortsat til at anbefale, at man arbejder hjemme over efteråret, hvis det er muligt, sagde Tegnell.

91 nye coronatilfælde herhjemme

Der er det seneste døgn konstateret 91 nye smittede med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut.

Yderligere én person er død med covid-19, hvilket bringer det samlede dødstal herhjemme op på 615. Antallet af indlagte er faldet med 3 personer til 15.

Op mod 50 danske unge i corona-karantæne på Malta

Omkring 50 danskere i alderen fra 14 til 17 år er i øjeblikket strandet på Malta, hvor de er på et engelsk-kursus i feriebyen Sliema med EF Sprogrejser, erfarer TV 2.

Gruppens leder blev i går testet positiv for covid-19 og sat i karantæne, hvilket efterfølgende er sket for de unge kursusdeltagere. Der er ifølge de pårørende problemer med at få fløjet de unge danskere hjem, fordi de nu er i karantæne. Det er EF Sprogrejser dog ikke enig i.

Smitte stiger på dansk slagteri – 32 testet positive for coronavirus

Danish Crown slagteriet i Ringsted.

Yderligere 16 personer er blevet testet positive for coronavirus på Danish Crowns slagteri i Ringsted, der er ramt af et udbrud. Dermed er det samlede antal smittede fordoblet til 32, oplyser Danish Crowns pressechef, Jens Hansen.

Slagteriet i Ringsted har omkring 900 ansatte. Mere end 100 ansatte er hjemsendt, fordi de har været i tæt kontakt med en eller flere smittede.

Storbritannien: Reel fare for anden coronabølge

Ifølge de britiske myndighederne er der en reel fare for, at en anden bølge af coronavirus kan være på vej i løbet af de kommende uger. Derfor vil man heller ikke tøve med at lukke samfundet ned igen, lyder advarslen fra sundhedsminister Matt Hancock ifølge Reuters.

Der er de seneste uger en stigning i antallet af smittede med coronavirus i andre europæiske lande som Spanien, Tyskland og Frankrig.

Storbritannien forlænger karantæneperiode

I Storbritannien udvider myndighederne perioden for karantæne, hvis man oplever symptomer på eller bliver testet positiv for coronavirus, fra syv til ti dage. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ændringen træder i kraft med det samme.

Tysklands økonomi skrumper voldsomt - ikke set i 40 år

Tysklands økonomi oplevede et opsigtsvækkende andet kvartal, hvor landets samlede finanser skrumpede med 10,1 procent. Det viser tal fra Destatis, der er det tyske svar på Danmarks Statistik.

Faldet i bruttonationalproduktet skyldes blandt andet den delvise nedlukning af det tyske samfund i månederne, hvor coronavirussen ramte landet hårdt.

Der er tale om det største kvartalsfald siden 1970.

Smitte-app får 48 personer til at lade sig teste for coronavirus

Appen Smittestop.

Mindst 48 personer er blevet testet for corona, fordi de via appen Smittestop har fået besked om, at de har været i tæt kontakt med en smittet person.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Appen er et værktøj til at opspore smitte herhjemme. Den giver automatisk besked, hvis man har været i tæt kontakt med en person, der på et senere tidspunkt er konstateret smittet med coronavirus.

Smittestop er downloadet mere end 824.000 gange.

Indien sætter rekord - mere end 50.000 smittet på ét døgn

Coronatest i Indien.

Indien har registreret over 50.000 nye smittetilfælde med coronavirus det seneste døgn. Det er første gang, at så mange registreres smittede i Indien på 24 timer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

52.123 personer er blevet bekræftet smittede med virussen de seneste 24 timer. Det viser tal fra de indiske sundhedsmyndigheder.

Dermed stiger det samlede antal smittede i det asiatiske land til knap 1,6 millioner.