Nyheder

Dagens nyheder 21. juli

E45 spærret i begge retninger

Efter et frontalsammenstød mellem en spøgelsesbillist og en lastbil er Sønderjyske Motorvej E45 i øjeblikket helt spærret i begge retninger mellem Haderslev S og Aabenraa N. Der er i øjeblikket ingen tidshorisont for genåbning af motorvejen. Det oplyser Vejdirektoratet, som anbefaler at finde alternative ruter.

DF og EL: Forslag om gratis mundbind

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti foreslår nu, at folk i lavindkomstgrupper som pensionister, studerende og kontanthjælpsmodtagere skal have mundbind stillet gratis til rådighed. Det skriver Kristeligt Dagblad

Snapchat taber milliarder

Selv om antallet af brugere stiger med adskillige millioner, triller der fortsat milliarder ud af kassen hos det sociale medie Snapchat, der har et underskud på 4,2 milliarder kroner i første halvår af 2020. Det viser regnskabet fra Snapchat, der er offentliggjort tirsdag aften.

Spøgelsesbilist i sammenstød med lastbil på E45

En spøgelsesbilist er tirsdsg aften kørt frontalt ind i en lastbil på E45 i nordgående retning nord for afkørsel 70A. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter. Ifølge Vejdirektoratets trafikkort er vejen spærret i nordgående retning mellem rastepladsen Øster Løgum og Haderslev S.

Assads parti løber med flertal i Syrien

Syriens regerende Baath-parti og dets allierede har som ventet vundet flertal ved søndagens parlamentsvalg. Det står klart tirsdag aften, at Baath-partiet og dets allierede tog 177 ud 250 pladser, skriver nyhedsbureauet AFP. 

Gidsler befriet i Ukraine

Alle gidsler er tirsdag aften befriet i Ukraine, hvor en bevæbnet mand havde taget omkring 20 mennesker som gidsler i en bus. Gidseltageren er pågrebet, meddeler ukrainsk politi ifølge Interfax. Det skriver Reuters.

Bil i brand på motorvej

En bil brød tirsdag aften i brand på Køge Bugt Motorvejen. Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestsjælland Politi Sonny Bonde og uddyber, at føreren ikke er kommet noget til under branden. Bilen er uddbrændt og holder i nødsporet, men skulle ikke påvirke trafikken, siger vagtchefen. 

Nordmand svært forbrændt efter eksplosion

En mand er blevet svært forbrændt, efter en bil er eksploderet i Balsfjord i Norge. Manden tændte en cigeret, hvilket fik køretøjet til at antænde. Det skriver Troms politi på Twitter. Om manden sad i bilen eller stod udenfor den, ved politiet endnu ikke. 

Schulstad tilbagekalder rugbrød

Schulstad tilbagekalder produktet Levebrød Gulerodsbrød på grund af risiko for mug. Har man fået fingre i et sådant brød med udløbsdato 24. juli 2020, opfordrer firmaet til, at man kasserer det eller afleverer det tilbage til den butik, hvor man har købt det.

40-årig tiltalt for drab på to kvinder

To kvinder blev i midten af november sidste år stukket ihjel på deres bopæle i Ruds Vedby og Kundby. Tirsdag har anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tiltalt en 40-årig mand for drabet på de to. Det skriver sn.dk.

To personer fængslet for hæleri af 32 cykler

Tirsdag er to polske mænd i 20'erne af Retten i Sønderborg blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel for hæleri. Det sker, efter de i maj blev stoppet ved grænsen i Padborg i en latbil med 32 cykler - heraf kunne 15 bevises stjålet. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands i en pressemeddelelse

Fængslet for at sætte ild til forældres bolig

En 48-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet i 14 dage for at sætte ild til sine forældres hus i Smørum lidt uden for København. Det skriver TV 2 Lorry.

Surfere redder mand fra drukneulykke

Tirsdag bemærkede to surfere en livsløs mand i vandet ud for Hørve strand i Nordvestsjælland. Surferne trak straks den livsløse mand op på stranden og gav ham hjertelungeredning. En aktion, der endte med at redde mandens liv. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

17 danskere i uheld i Norge

Mellem 16 og 17 danske turister har været involveret i en trafikuheld i en tunnel i fjeldområdet Strynefjellet i Norge. Tre biler var involveret i uheldet, som skete lige før klokken 14 tirsdag, og alle de involverede er ved bevidsthed. Det skriver det norske TV 2

Tre fængsles for brutale overfald i København

Tre drenge er i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i to uger i en sag om to brutale overfald ved Islands Brygge natten til tirsdag. De nægter sig skyldige. Det skriver Ritzau.

22 fængslet for falske arbejdskontrakter

22 østeuropæiske mænd og kvinder er blevet varetægtsfængslet for dokumentfalsk eller forsøg på samme, fordi de ifølge politiet har forsøgt at krydse grænsen med falske arbejdskontrakter. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi ifølge Ritzau.

Plejehjemmet Kongsgården får flere påbud

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet flere påbud til Plejehjemmet Kongsgården, der har været i fokus efter skjulte optagelser afslørede uværdig behandling af en beboer. Det skriver Ekstra Bladet.
 

Coca-Cola har mistet en fjerdedel af sin omsætning

Corona-lukkede barer og restauranter har gjort ondt på Coca-Cola, der har mistet over en fjerdedel af sin omsætning, viser sodavandsgigantens regnskab for andet kvartal.