Nyheder

Dagens nyheder 18. juli 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Otte personer pĂĄ hospitalet efter voldsomt uheld

Otte personer er blevet bragt på hospitalet - herunder én med helikopter - efter en ulykke i Ryomgård på Djursland. Det oplyser Østjyllands Politi til flere medier, herunder avisen Aarhus Stiftstidende. Ulykken skete da en bil med fire unge med høj hastighed overhalede en anden bil og ramte denne. Politiet oplyser til avisen, at ingen personer er i livsfare.

Rekordhøjt antal coronasmittede på verdensplan

Antallet af nye bekræftede smittetilfælde, der er registreret i de seneste 24 timer på verdensplan, er rekordhøjt. Verdenssundhedsorganisationen WHO melder lørdag om 259.848 nye tilfælde i det seneste døgn. De største stigninger i antallet af smittetilfælde er registreret i USA, Brasilien, Indien og Sydafrika. Det skriver Reuters ifølge Ritzau.

Stormagter overvejer sanktioner for overtrædelse af våbenembargo mod Libyen

Tyskland, Frankrig og Italien vil overveje sanktioner mod enhver, der overtræder FN's våbenembargo mod Libyen og sender våben ind i det nordafrikanske land. Det siger regeringscheferne for de tre europæiske lande i en fælles udtalelse lørdag, skriver dpa ifølge Ritzau.

Sydmotorvejen ĂĄben i begge retninger efter uheld

Sydmotorvejen, der efter et uheld mellem afkørsel 41 Vordingborg og 40 Udby lørdag har været spærret i flere timer, er nu igen helt åben for trafik i begge retninger. Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Demonstranter kræver Thailands regering afsat

Demonstranter i Bangkok 18. juli 2020.

Omkring 2500 mennesker var lørdag aften samlet i Thailands hovedstad, Bangkok, til en af de største demonstrationer i landet siden militærkuppet i 2014. Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau. Demonstranterne kræver regeringens afgang, ligesom de vil have parlamentet opløst.

Et spor genĂĄbnet pĂĄ Sydmotorvejen

Sydmotorvejen, der lørdag har været spærret i begge retninger mellem afkørsel 41 Vordingborg og 40 Udby på grund af et trafikuheld, er delvist genåbnet. Det drejer sig om et spor mod Køge, der nu er åbnet, mens der fortsat er helt spærret mod Farø. Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Storebæltsbroen genåbnet i retning mod Sjælland

E20 Storebæltsbroen er nu genåbnet i retning mod Sjælland, skriver Vejdirektoratet på Twitter. Lørdag eftermiddag blev begge spor i østlig retning spærret på grund af et uheld. Der er fortsat kø, der skal afvikles.

Motorvej genĂĄbnet efter uheld

Hillerødmotorvejen er igen åben for trafik i nordgående retning, efter at et uheld tidligere lørdag betød en kortvarig spærring af vejen. Det oplyser Nordsjællands Politi.

To biler involveret i uheld på Hillerødmotorvejen

På Hillerødmotorvejen er der lørdag eftermiddag sket et uheld i nordgående retning ved Bistrupvej, skriver Nordsjællands Politi på Twitter. To biler var involveret i uheldet, der betyder, at motorvejen er spærret. Mens politi og redningsmandskab arbejder på stedet, forsøges trafikken ledt fra køen via frakørsel 10 og ned igen ad tilkørsel 10. Oprydningsarbejdet forventes ifølge Vejdirektoratet tidligst afsluttet kl. 17:30.

Motorcyklist omkommet i ulykke Nyborg

En motorcyklist har mistet livet efter at han blev påkørt af en bil på Storebæltsvej i Nyborg. Bilisten var kørt af afkørsel 45 på motorvejen og ville køre ned på motorvejen igen, da han overså motorcyklen og ramte den. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Al biltrafik på Storebæltsbroen lukket i retning mod Sjælland

Storebæltsbroen er lige nu spærret for al biltrafik i retning mod Sjælland. Det skriver Sund og Bælt på Twitter. Vejdirektoratet skriver desuden, at der er sket et uheld, der skaber kødannelse, og at der er politi og redningsmandskab på stedet. Vejen forventes genåbnet sidst på eftermiddagen.

Afkørsel spærret efter sammenstød mellem bil og motorcykel

En afkørsel på E20 Fynske Motorvej er spærret efter at en bil og en motorcykel lørdag eftermiddag kørte sammen ved afkørsel Nyborg Ø på strækningen fra Knudshoved mod Odense.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen oplyser Fyns Politi, at oprydningsarbejdet vil tage en time endnu.

Anholdelser af demonstranter skaber vrede i Portland

En føderal betjent, der er sendt på gaden i forbindelse med præsident Trumps nye ordre om at forsvare føderale monumenter, skyder peberspray ud i luften under en demonstration mod racisme i Portland, Oregon, USA.

Føderale betjente i civile køretøjer, der anholder demonstranter, vækker vrede i Portland, Oregon. Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau. Betjentene er blevet indsat som en del af den amerikanske præsident Donald Trumps tiltag for at beskytte statuer og monumenter mod hærværk.  Flere videoer viser, hvordan camouflageklædte personer uden tydelige identifikationsskilte anholder demonstranter og kører dem væk i civile køretøjer. Aktionerne kritiseres for at være magtmisbrug fra den føderale regerings side.
 

Motorvej spærret i begge retninger efter uheld

E47 Sydmotorvejen er nu spærret i begge retninger mellem afkørsel 41 Vordingborg og afkørsel 40 Udby på grund af et uheld involverende en lastbil. Det skriver politi og Vejdirektorat på Twitter. I første omgang lød det, at kun motorvejens nordgående retning var spærret. Vejdirektoratet forventer motorvejen genåbnet sidst på eftermiddagen og opfordrer bilister til at finde alternative ruter.

Ny bombetrussel i Norge

Et papir med en bombetrussel er fundet på et tog, der står vedd Dal Station i Eidsvoll. Det skriver VG. Det er anden dag i træk, at der er indløbet en bombetrussel i Norge på den måde. I går var truslen rettet mod et fly.

Myndighed tavs om stor aktion mod superbiler i Skagen

I løbet af denne uge har Motorstyrelsen gennemført løbende kontrol af flere såkaldte superbiler i og omkring Skagen. Det oplyser styrelsen til TV 2. De vil dog ikke sige noget om detaljerne i razziaen. 

Fransk politi undersøger om brand i katedral var påsat

Fransk politi har indledt en undersøgelse af, hvorvidt branden, som lørdag har hærget den historiske katedral i Nantes i det vestlige Frankrig, var påsat. Det oplyser anklagemyndigheden i Nantes. Branden brød tidligt lørdag morgen ud inde i den gotiske katedral.

Kæmpe razzia mod burgerkæde

Fødevarekontrollen har under en stor razzia i 15 Burger Shack-filialer afsløret omfattende fup, skidt og farlig håndtering af oksekød. Det skriver Ekstra Bladet.