Coronavirus

Få seneste nyt om coronavirussen her

Ambulance i Florida, USA:

Hvad er status? Over 13 millioner mennesker er blevet testet positive med coronavirus på verdensplan.

I Danmark gør det sig gældende for 13.037 personer, mens 610 er døde med sygdommen. Få overblikket her.

Denne liveblog opdateres ikke længere

351 nye dødsfald i USA

USA har registreret 58.858 nye tilfælde af coronavirus og 351 nye dødsfald. Det skriver The Guardian. Ifølge Johns Hopkins Universitetet er antallet af coronarelaterede dødsfald i USA nu oppe på 136.117, mens 3.397.069 er bekræftet smittet med virussen. 

I slutningen af juni blev der registreret 40.000 på et døgn. I starten af juli blev der registreret 55.000 smittede på et døgn. Og 10. juli var tallet 65.000.

Island fjerner krav for rejsende fra Danmark og tre andre lande

Island fjerner Danmark, Norge, Finland og Tyskland fra listen over højrisikolande i forbindelse med coronavirus. Det betyder, at rejsende fra de fire lande ikke længere skal i karantæne og vil være fritaget for Islands screeningkrav, når de ankommer til landet. Det oplyser Islands regering. 

Siden 14. juni har Island haft som regel, at man skulle i 14 dages karantæne, medmindre man tog en covid-19-test, inden man kom til landet.

Ifølge Johns Hopkins Universitetets optælling, har 10 mistet livet med covid-19 i Island. 

Feriecenter ramt af coronavirus

Søndag meddelte en familie på otte personer til feriecenteret Landal Seawest i Nørre Nebel i det sydvestlige Jylland, at tre familiemedlemmer var blevet smittet med corona.

Familien havde tilbragt en uges ferie på Landal Seawest, og da familien kom hjem lørdag og konstaterede, at der var smitte i familien, kontaktede de omgående feriecentret.

Seawest valgte hurtigt søndag at sende en mail ud til de familier og personer, der har været i feriecenteret samme tidsrum som familien. Det skriver TV Syd.

Familien er tilsyneladende blevet smittet på Sjælland, inden de kom til feriecenteret.

Nyfødt baby smittet med coronavirus

Læger i Frankrig har påvist, at en nyfødt baby var smittet med covid-19, mens han stadig lå i sin mors mave. Drengen fik symptomer kort efter fødslen, men er siden kommet sig. Det skriver The Guardian.

Det er første gang, at man har kunnet påvise, at et barn er blevet smittet, mens det stadig var inde i sin mors mave. Der er andre eksempler på nyfødte smittede, men det har ikke kunnet påvises, om de var smittet før fødslen.

Tyskland ophæver karantæne for rejsende fra Sverige

Personer, som rejser fra Sverige til Tyskland, skal ikke længere isoleres i 14 dage. Det oplyser det tyske indenrigsministerium ifølge Aftonbladet.

Det danske udenrigsministerium fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Sverige. Det sker, fordi Sverige ikke opfylder kriterierne for lave smittetal.

Rejsende fra Sverige til Danmark opfordres til at blive hjemme 14 dage. Rejsende fra Blekinge, Kronoberg, Skåne eller Västerbotten eller et ophold på en ødegård eller lignende er undtaget fra opfordringen.

Helsingør udskyder EM i halv ironman på grund af coronavirussen

Helsingør udskyder EM i halv ironman til 2021. Det skriver Ironman Group Denmark i en pressemeddelelse. Stævnet var først sat til 21. juni, men blev på grund af coronapandemien rykket til 6. september. Nu opgiver arrangørerne altså at afholde det i år.

Macron åben for at gøre ansigtsmaske obligatorisk

Emmanuel Macron.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er åben over for at gøre det obligatorisk at have ansigtsmaske på i lukkede offentlige rum for at sænke risikoen for, at coronavirussen bliver spredt yderligere. Det skriver CNN.

Sverige melder om fremgang trods ni nye coronadødsfald

Der er registreret yderligere ni dødsfald i Sverige relateret til coronavirus. Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, tirsdag. Det er på samme niveau som mandag, hvor der blev registreret ti nye dødsfald.

Alligevel vurderer Karin Tegmark Wisell, afdelingschef ved Folkhälsomyndigheten, at coronatallene i Sverige er "nedadgående".

Landet har i alt 5545 bekræftede dødsfald blandt coronapatienter. 76.001 personer er bekræftet smittet med coronavirus i Sverige.

Sundhedsstyrelsen: Små børn bør ikke bruge mundbind

Små børn kan have svært ved at bruge mundbind korrekt, og derfor bør de ikke bruge dem.

Det mener Sundhedsstyrelsen, der ikke anbefaler, at børn før skolealderen får maskerne på.

I sidste uge udsendte styrelsen en anbefaling om at bruge mundbind i bestemte situationer og kaldte det en god idé at have nogle af de beskyttende masker liggende i hjemmet. Men det gælder altså ikke for børn, skriver Styrelsen.

Yderligere 24 danskere er bekræftet smittet med covid-19

Antallet af indlagte med corona falder med 1 til 17, oplyser Statens Serum Institut. Yderligere 24 er bekræftet smittet. Der er ikke registreret nye dødsfald.

Udsendte soldater vender hjem

To coronasmittede danske soldater er blevet sendt hjem fra den danske mission i Afghanistan.

Samtidig er et ukendt antal norske soldater, der også er smittet coronavirus, blevet evakueret fra Afghanistan. Det skriver det norske medie VG og Forsvaret.

De to smittede danskere er uden symptomer og ved godt mod, oplyser Forsvaret.

Der er ikke yderligere oplysninger om de norske udsendte.

Indisk millionby lukker ned

En politimand i Bangalore.

Den indiske storby Bangalore, der har otte millioner indbyggere, nedlukker i en uge efter nye coronaudbrud, skriver BBC.

Fra i dag vil offentlig tranport blive indstillet, kun essentielle forretninger vil have åbent, og alle religiøse helligdomme vil være lukket.

Bangalore har over 40.000 bekræftede smittetilfælde. Indien har samlet 870.000 bekræftede smittetilfælde og har dermed det tredjehøjeste smittetal efter USA og Brasilien.

Det ser dystert ud for Storbritanniens økonomi

Storbritanniens økonomi risikerer at skrumpe mere end 14 procent, hvis coronaepidemien fortsætter med at gøre skade.

Det scenarie vil videre betyde, at regeringen kan blive nødt til at låne op mod 400 milliarder pund, svarende til 3281 milliarder kroner.

Sådan lyder advarslen fra regeringens kontor for budgetansvarlighed tirsdag. Det skriver Reuters.

Lektor: Stejl smittekurve viser pandemi på fuld styrke

Der går kortere tid mellem, at der bliver rundet en million nye smittede på verdensplan, og det viser, at coronapandemien stadig kører for fuld kraft.

Det vurderer Christian Wejse, der er speciallæge i infektionssygdomme og lektor i global sundhed på Aarhus Universitet.

- Det fortæller os jo, at det er en global epidemi, der virkelig kører afsted med fuld kraft, og at det måske ikke har toppet endnu, siger han til Ritzau.

Det er blot fem dage siden, at tallet ramte 12 millioner smittede, og ti dage siden, at der var registreret 11 millioner smittede.

Skyland-deltagere testet negative for corona

Arkivfoto. Robinson-dyst på stranden under Skyland Beach Camp i Øster Hurup i Nordjylland, torsdag 2. juli 2020.

Ingen af de unge, der lod sig teste for covid-19 i forbindelse med ungdomscampen Skyland Beach Camp i Øster Hurup i uge 27, er konstateret smittede. Det fortæller Statens Serum Institut til DR Nordjylland.

Omkring 1.000 unge var samlet til fest og overnatning i campen. Ifølge Statens Serum Institut har 200 af dem ladet sig teste på stedet, og alle er altså påvist negative for smitte. Omkring 100 andre lokale borgere blev i samme periode testet på et testcenter i Øster Hurup by. Heller ikke her var der nogen smittede.

Fransk sundhedspersonale bliver hyldet med lønforhøjelser

Sundhedsmedarbejdere i Nice deltager i en national protest for at kræve højere løn til frontpersonale i sundhedssektoren.

Den franske regering har godkendt lønforhøjelser til landets sundhedspersonale for at hylde deres indsats under coronapandemien, skriver BBC.

Der er blevet afsat otte milliarder euro til lønforhøjelserne, hvilket betyder, at sundhedsmedarbejderne får en gennemsnitlig lønstigning på 183 euro om måneden.

Regeringens udmelding kommer i kølvandet på, at demonstranter i Frankrig har krævet lønforhøjelser til læger, sygeplejersker og andet frontpersonale.

Mere end 200.000 er blevet smittet med coronavirus i Frankrig, og 30.000 er døde, hvilket gør Frankrig til et af de værst ramte lande i Europa.

Hjælpepakker fører til rekordstort budgetunderskud i USA

Coronahjælpepakker til virksomheder og borgere har givet det hidtil største månedlige budgetunderskud i USA.

Det meddeler det amerikanske finansministerium mandag lokal tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Drevet af effekterne af covid-19-udbruddet og regeringens respons er budgetunderskuddet for 2020 på 864 milliarder dollar, står der i en meddelelse fra finansministeriet.

Det svarer til knap 5700 milliarder danske kroner.

Hongkong indfører strenge coronarestriktioner

Hongkong indfører nye strenge coronarestriktioner, der blandt andet indebærer påbud om mundbind i offentlig transport, og at restauranter vil være lukkede for spisende gæster. Det skriver Reuters.

Det er helt nye restriktioner, som ikke blev indført, da første coronabølge indtraf i Hongkong tidligere på året.

Hongkong oplever en stigning i smittetilfælde i øjeblikket. 1522 hongkongere har været smittet med coronavirus. Otte er døde.

Eksperter advarer om ny britisk smittebølge

Britiske eksperter advarer om, at smittespredningen i landet kan komme ”ud af kontrol”.

Eksperterne forudser, at der vil være op mod 120.000 coronarelaterede dødsfald i en ny smittebølge til vinter, hvis smitten ikke bringes i kontrol.

Det står i en rapport, der er bestilt af de britiske myndigheder, skriver Sky News.

57 sømænd smittet med corona til søs

57 argentinske sømænd er blevet smittet med coronavirus efter fem uger til søs, selvom de alle testede negative før afrejse. Det oplyser sundhedsmyndighederne i den argentinske provins Tierra del Fuego ifølge nyhedsbureauet AFP.