Coronavirus

Nyheder om coronavirus 10. juli

(Arkiv)

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der? Antallet af nye smittede i USA slår rekord dag for dag. Samtidig stiger smitten i flere lande uden for Europa.

Hvorfor? Flere steder i USA er der åbnet op efter nedlukning, og det har fået tallene til at stige. TV 2 fulgte situationen i USA og hele verden i livebloggen nedenfor.

Kina finder coronavirus i rejer

Kinas toldmyndighed siger fredag, at landet stopper for import af rejer fra en række fabrikker i Ecuador, efter man har fundet coronavirus i flere leveringer af rejer. I alt har man haft seks positive test, oplyser toldmyndighederne ifølge Reuters.  

Rekordhøjt antal smittede på verdensplan

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) oplyser ifølge Reuters, at der de seneste 24 timer er blevet registreret 228.102 nye smittetilfælde med coronavirus. Det er ifølge WHO det højeste antal smittede på et døgn. Den forrige rekord var 212.326 tilfælde på et døgn. Den blev sat 4. juli.

Medarbejder testede positiv: Ingen beboere på plejehjem smittet med coronavirus

I sidste uge blev en medarbejder på plejehjemmet Sofiegården i Aalborg testet positiv for coronavirus. Nu viser anden runde test, at ingen beboere er testet positiv. Det skriver TV 2 Nord.

Journalist syg med covid-19 efter pressemøde i Det Hvide Hus

Journalisterne bærer masker under pressemøderne i Det Hvide Hus, men det gør de ansatte fra Det Hvide Hus ikke.

En unavngiven journalist er blevet erklæret syg med covid-19, efter han deltog i to pressemøder i Det Hvide Hus med præsident Trumps talskvinde, Kayleigh McEnany. Det oplyser Foreningen for Korrespondenter i Det Hvide Hus, skriver Business Insider. 

Udenrigsministeriet anbefaler, at alle danskere på ferie tilmelder sig liste

Udenrigsministeriets Borgerservice skriver på Twitter, at de opfordrer alle danskere på ferie i udlandet til at tilmelde sig den såkaldte "danskerliste". En liste, der gør det muligt for myndighederne at kontakte danskere, såfremt der skulle opstå en tilspidset situation i det pågældende land.

33 procent testede i Florida er positive

Myndighederne i Florida oplyser ifølge CNN, at 33,5 procent af alle borgere, der er blevet testet for covid-19, er positive. Ifølge CNN er målet at tallet skal ligge på under 10 procent, men de seneste dage har det for landet ligget på hele 18 procent.

Eiffeltårnet åbner for festende gæster

Eiffeltårnet åbnede for gæster 25. juni.

Baren i toppen af Eiffeltårnet i Paris åbner nu for gæster, efter der har været lukket siden midten af marts. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Baren er kendt for at afholde dj-sets, der kan huse 300-350 gæster. Antallet af gæster bliver dog færre, og det vil være et krav, der bliver båret mundbind.

Eiffeltårnet åbnede for gæster 25. juni.

Norge åbner for flere lande

Norge vil fra 15. juli give grønt lys for rejser til og fra mere end 20 europæiske lande, inklusive Frankrig, Tyskland og Storbritannien samt enkelte regioner i Sverige. Det oplyser regeringen fredag ifølge NTB.

Italien forventes at forlænge undtagelsestilstand

Italien vil med al sandsynlighed forlænge den undtagelsestilstand, som landet har været i i flere måneder, når den udløber 31. juli. Det oplyser premierminister Giuseppe Conte fredag ifølge The Guardian.

Undtagelsestilstanden giver regeringen nogle flere muligheder, når der skal indføres restriktioner eller laves foranstaltninger. Undtagelsestilstanden blev indført i januar.

Coronavirus når amerikanske fængsler

Coronavirus når amerikanske fængsler.

Smitten stiger i flere delstater på tværs af USA, og i blandt andet Texas og Californien er virussen nået ind i flere fængsler. Senest er smittet nået ind i det store og kendte fængsle San Quentin. Det skriver CNN. Ifølge et studie har eller er mere end 41.100 smittet med covid-19, og 510 dødsfald kan relateres til coronavirus.

To danske soldater testet positive for coronavirus

To danske soldater i Afghanistan er testet positive for corona, men er uden symptomer, oplyser Forsvaret. Yderligere ni soldater er i karantæne i Kabul.

Testen af de danske soldater sker, efter at det tidligere er blevet konstateret, at soldater fra det internationale Nato-samarbejde i Afghanistan var smittet med coronavirus. Herefter blev fire danske soldater onsdag i denne uge sat i karantæne og testet. To af de fire test har vist sig at være positive. Alle fire forbliver dog i karantæne.

- De to, der er testet positive, er uden symptomer på sygdommen og er ved godt mod.

- De har kontaktet deres pårørende, og der er ikke umiddelbart nogen grund til at være urolig, siger oberst Klaus Brieghel, der er chef for de danske soldater i Afghanistan, i pressemeddelelsen.
 

745.000 har hentet smitteapp

For godt tre uger siden introducerede de danske myndigheder appen Smittestop i kampen mod coronavirus.

Siden har den ligget højt på downloadlisterne, og per 8. juli er appen blevet hentet 745.000 gange. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til TV 2.

Ministeriet kan ikke oplyse, hvor mange der er blevet informeret om, at de har været i rum med en smittet, men 112 gange har en dansker registreret, at vedkommende var smittet.

Filippinerne registrerer højeste antal døde i tre måneder

Filipinerne har med 42 døde registreret det højeste antal døde på 24 timer siden april. Det skriver nyhedsbureuat Reuters. Samtidig er 1233 registreret smittet. I alt er antallet af smittede 52.914.

Københavns Lufthavn mister 95 procent af passagererne

I juni er 151.085 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavns terminaler. Det er et fald på 94,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

I gennemsnit har lufthavnen i juni dagligt talt 4870 passagerer. Det er en klar forbedring i forhold til lavpunktet 9. april, hvor der blot var 427 rejsende.

Samlet for denne sommer forventer Københavns Lufthavn et fald i antallet af rejsende på omkring 85 procent sammenliget med sommeren sidste år. Det betyder ifølge lufthavnen, at Danmark vil miste op mod 1,5 millioner udenlandske turister og forretningsfolk i sommermånederne.

Tokyo slår rekord i antallet af nye smittede

Antallet af smittede i Japans hovedstad Tokyo slog fredag en kedelig rekord, da 243 blev konstaret smittet med covid-19. Det er det hidtil højeste antal nye smittede på én dag i byen. Det skriver Japan Times. Torsdag blev der registreret 224.

Myndighederne lettede en del af restriktionerne i slutningen af maj, og ifølge Japan Times er det endnu ikke på tegnebrættet igen at indføre dem.

Næsten ingen smittede i det offentlige rum i Norge

De norske sundhedsmyndigheder oplyser, at de fleste, som er smittet med covid-19 i Norge i løbet af de seneste måneder, er blevet smittet hjemme. Næsten ingen er blevet smittet i offentligheden - det drejer sig kun om fire personer. Det skriver avisen Aftenposten. Det vil sige, at de enten er blevet smittet hos familie og venner, studier eller jobbet.

Myndighederne oplyser, der fra 25. maj til 5. juli har været 313 smittede, hvoraf det har været muligt at spore smittekilden i 81 procent af tilfældene.

Bolsonaro "har det meget godt", siger han

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, der er testet positiv for coronavirus, siger, at han har det "meget godt" og promoverer igen det omstridte malariamiddel hydroxyklorokin. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.
 

Hongkong lukker alle skoler

Uddannelsesministeriet i Hongkong oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at alle skoler lukker fra mandag grundet lokale smitteudbrud af coronavirus.