Coronavirus

LIVE: FĂ„ seneste nyt om coronavirussen her

Times Square i New York.

Hvad var status? Over 12 millioner mennesker var blevet testet positive med coronavirus på verdensplan.

I Danmark gjorde det sig gældende for 12.900 personer, mens 609 var døde med sygdommen. Få overblikket her.

Følg seneste nyt om coronavirussen herunder.

Borgmester aflyser alle store arrangementer i New Yorks byrum

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har aflyst alle store arrangementer i byrummet indtil 30. september. Det sker som led i en genåbningsproces, hvor de store pladser i New York prioriteres til offentlig brug for indbyggerne.

Det skriver CNN.

Udgangsforbud droppet i Serbien efter protester

Regeringen i Serbien opgiver at indføre et udgangsforbud efter to aftener med voldsomme protester i hovedstaden Beograd.

Det skriver BBC.

Som et alternativ har premierminister Brnabic meddelt, at der vil blive indført et forsamlingsforbud på ti personer på grund af et stigende antal smittede med coronavirus.

Coronapause skubber superligastart til september

Næste sæson af Superligaen skydes i gang i midten af september.

Divisionsforeningen oplyser torsdag aften i en pressemeddelelse, at landets bedste fodboldrække går i gang 13. september. Det er otte uger senere end planlagt.

Den sene sæsonstart skyldes, at den nuværende sæson er blevet forlænget som følge coronapandemien.

Storbritannien genÄbner yderligere

Den britiske regering har annonceret nye tiltag henimod en genåbning af samfundet.

Fitnesscentre, svømmehaller og fritidscentre kan besøges fra 25. juli med restriktioner, mens udendørs bassiner allerede kan åbne fra denne weekend.

Det skriver The Guardian.

Fauci hÄber pÄ vaccine i slutningen af Äret

Donald Trumps epidemichef, Anthony Fauci, siger, at han håber, at en vaccine mod covid-19 er klar i slutningen af i år eller i begyndelsen af 2021.

Det skriver Reuters.

Fauci sagde for halvanden uge siden, at han er villig til at sende en vaccine på markedet, selvom den kun måtte være 70 til 75 procent effektiv.

Danskerne mÄ nu rejse til SkÄne og tre andre svenske regioner

Udenrigsministeriet fraråder ikke længere rejser til Blekinge, Kronoberg, Skåne og Västerbotten, eftersom regionerne opfylder kriterierne. Det skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

Sverige registrerer yderligere 18 coronadĂždsfald

I Sverige er der registreret 18 dødsfald blandt coronapatienter det seneste døgn.

Det fremgår af en opgørelse fra den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten. Dermed er i alt 5500 personer døde med coronavirus i Sverige.

Siden onsdag er 475 personer testet positive for coronavirus i landet. Dermed er 74.333 personer bekræftet smittet.

1,3 millioner amerikanere har meldt sig ledige pÄ en uge

1,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge.

Det oplyser USA's beskæftigelsesministerium ifølge Reuters. Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg forventede eksperter og analytikere 1.375.000 nye ledige i den forgangne uge.

Forrige uge lå antallet af nytilmeldte ledige på lidt over 1,4 millioner.

Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i visse tilfĂŠlde

I særlige situationer anbefales borgere at bruge mundbind for at beskytte andre mod coronavirus, hedder det i opdaterede retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Det gælder blandt andet, når man skal til sygehuset for at blive testet, og at man derfor ikke kan holde sin isolation, skriver Sundhedsstyrelsen.

Yderligere 16 er blevet smittet med coronavirus i Danmark

Antal indlagte med coronavirus i Danmark er forsat 18, viser tal fra Statens Serum Institut. Der er ikke registreret dødsfald. Yderligere 16 er smittet.

WHO: Spredningen af covid-19 er stadig ude af kontrol

GeneralsekretÊr i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Coronavirus spreder sig stadig hurtigere, og de fleste lande har ikke formået at få virussen under kontrol. Det siger generalsekretær i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, under sit ugentlige informationsmøde.

Mere end 12 millioner mennesker er på verdensplan blevet smittet med covid-19. Halvdelen af smittetilfældene er blevet indrapporteret de seneste seks uger.

Hospital i Italiens corona-epicenter har ingen coronasmittede pÄ intensivafdelingen

Hospitalet i den norditalienske by Bergamo, Italiens epicenter for coronaepidemien, har haft sin første dag uden nogen covid-19-patienter på intensivafdelingen siden 23. februar. Det fortæller en talsmand for hospitalet ifølge CNN.

Iran slÄr kedelig coronarekord

Med 221 døde slår Iran en kedelig rekord med flest dødsfald på et døgn i landet. Det skriver AFP. 

Det første tilfælde af coronavirus i Iran blev bekræftet 19. februar. Siden da har der været 245.688 smittetilfælde, mens 11.931 er døde med sygdommen.

135 smittetilfĂŠlde undersĂžges i Australien

Den australske delstat Victoria har konstateret 165 nye smittetilfælde onsdag.

Af de nye sager er 30 blevet knyttet til kendte udbrud - mens 135 stadig er under efterforskning. Det meddelte statens sundhedsafdeling torsdag, skriver CNN.

Meddelelsen kom få timer efter, at Melbourne gik i lockdown. Statsgrænsen til New South Wales er også blevet lukket for at forhindre virussen i at sprede sig yderligere.

Tusindvis afvist ved grĂŠnsen til Norge

I Norge er mindst 3987 personer blevet afvist ved landets grænse, efter myndigherne har indført indrejserestriktioner. Det skriver VG

Samtidig er mindst 26 personer blevet smidt ud igen efter allerede at være kommet ind i landet. 

Størstedelen af de afviste kommer fra østeuropæiske lande og fra Sverige, skriver mediet. 

I dag er det kun personer fra de nordiske lande - med undtagelse af Sverige - som må rejse ind i Norge på ferie. 

Rusland har fjerdeflest coronasmittede

Rusland rapporterede torsdag 6.509 nye tilfælde af coronavirus. Således når smitteantallet op på 707.301, hvilket placerer dem som det land med fjerdeflest smittede. 

Det seneste døgn er 176 mennesker i Rusland døde med corona. I alt er det officielle virusdødstal dermed 10.843. Det skriver Reuters

Tokyo nÄr rekord for flest smittede pÄ ét dÞgn

I Tokyo er 224 mennesker det seneste døgn konstateret smittet med coronavirus. Det er det højeste antal siden 17. april i år.

Det er anden gang, at den japanske hovedstad har haft over 200 konstaterede smittetilfælde inden for 24 timer, siden virussen først blev konstateret i januar.

Den seneste uge har det daglige antal smittede i hovedstaden været støt voksende. Ifølge myndighederne skyldes det dog hovedsageligt, at flere mennesker nu bliver testet.

Rapport: 12.000 om dagen risikerer at dĂž af sult under coronakrisen

Op mod 12.000 om dagen risikerer at dø af sult i kølvandet på coronapandemien, når vi når udgangen af 2020. Det vurderer udviklingsorganisationen Oxfam Ibis i en ny rapport, der er lavet på baggrund af tal fra FN's World Food Programme.

Ifølge FN's tal vil 121 millioner mennesker presses ud i sult på kriseniveau - udelukkende på grund af de afledte effekter af coronakrisen. Ifølge rapporten fra Oxfam Ibis står verden over for en sultkrise, der i værste fald kan koste flere liv end selve coronapandemien.

NÊsten 25.000 nye smittetilfÊlde i Indien pÄ ét dÞgn

Myndighederne i Indien har registreret mere end 100.000 smittetilfælde med coronavirus de seneste fem dage. Det skriver CNN.

Landets sundhedsministerium meddelte torsdag, at der på et enkelt døgn var konstateret 24.879 nye smittede. Det er den højeste stigning i Indien, siden pandemien begyndte.

I alt er 767.296 personer testet positive med coronavirus i landet, mens 21.129 er døde med sygdommen.

Bob Marleys familie donerer hit til coronakamp

En genindspilning af Bob Marley-hittet 'One Love' kastes nu ind i Unicefs kampagne mod coronavirus. Pengene fra kampagnen går til eksempelvis sæbe, rent vand, masker, hygiejnepakker, mad, medicin og beskyttelsesudstyr til ”verdens mest sårbare børn”. 

Marley-familien og gæstekunstnere udkommer med genindspilningen af reggaestjernes hit 17. juli. Sangen er oprindeligt indspillet i 1977 af Bob Marley & the Wailers, og familien håber nu, at den kan blive soundtracket til kampen mod coronavirus.