Samfund

Dagens nyheder 9. juli

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Tusindvis af grækere protesterer mod lov, der skal begrænse demonstrationer

Tusindvis af demonstranter gik torsdag aften gennem Athen for at vise deres modstand mod en ny lov, der skal begrænse netop demonstrationer. Udenfor parlamentet kastede enkelte demonstranter benzinbomber mod politiet, der svarede igen med tåregas, skriver Reuters.

Ansat i den tyske regering mistænkt for at være egyptisk spion

En ansat i den tyske regerings pressekontor er mistænkt for i årevis at have spioneret for en egyptisk efterretningstjeneste. Det fremgår af en tysk efterretningsrapport offentliggjort torsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Pentagon kan ikke finde bevis for russisk dusør på USA's soldater

De amerikanske efterretningstjenester har ikke været i stand til at underbygge beretninger om en russisk dusør til Taliban-krigere i Afghanistan på amerikanske soldaters liv. Det har den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, og forsvarschef, Mark Milley, torsdag fortalt et udvalg i Kongressen.

FC Midtjylland er dansk mester

FC Midtjylland er dansk mester i fodbold, efter at holdet på hjemmebane slår FC København 3-1 på tre mål efter pausen. Det er tredje gang, at FCM vinder guld.

Radikale vil stoppe stigende pensionsalder ved 70 år

Den stigende pensionsalder bør stoppe ved 70 år, siger De Radikales leder, Morten Østergaard, til Jyllands-Posten. Han vil sætte en grænse for den mekanisme, der betyder, at pensionsalderen stiger, i takt med at danskerne lever længere.

Trumps tidligere advokat er tilbage i fængsel

Donald Trumps tidligere advokat Michael Coen er igen i fængsel, efter han i foråret - på grund af coronanedlukningen - blev sendt hjem for at afsone sin dom på tre år. Det skriver Reuters.

Person mistænkt for at stå bag nedskydning af fly over Ukraine er anholdt

En person er anholdt og mistænkt for at have stået bag nedskydningen af Malaysia Airlines-flyet MH17, der i 2014 styrtede ned over Donbas i Ukraine. 298 mennesker blev dræbt. Det skriver den ukrainske avis Kyiv Post

Irsk finansminister bliver ny formand for Eurogruppen

Den irske finansminister, Paschal Donohoe, bliver den næste formand for Eurogruppen, der er en samling af de lande, der har euroen som valuta. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Mindst 35 soldater dræbt i baghold i Nigeria

Mindst 35 soldater er blevet dræbt af jihandister i et baghold i det nordlige Nigeria, oplyser militære kilder ifølge det norske nyhedsbureau NTB. 

Seouls borgmester fundet død

Seouls borgmester Park Won-soon er fundet død, skriver det sydkoreanske medie Yonhap, der citerer det lokale politi. Tidligere torsdag blev han efterlyst, og han efterlod sig noget, der kunne minde om et testamente.

Undvegen patient er anholdt

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en 28-årig mand, der onsdag formiddag stak af fra en ledsaget udgang fra den psykiatriske afdeling Søndersøparken i Viborg.

68-årig fritidsfisker fundet i vandet er død

En 68-årig fritidsfisker, der torsdag eftermiddag blev fundet i vandet i Nyrup Bugt, er afgået ved døden.Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Trump skal udlevere skatteoplysninger

I en afgørelse fra USA's højesteret er det blevet fastslået, at Donald Trump ikke kan nægte at udlevere sine skatteoplysninger, hvis en domstol kræver det. Det skriver nyhedsbureauet AP.

To svenske mænd får fængsel og udvises for eksplosion ved Skattestyrelsen

To svenske mænd idømmes henholdsvis fire og fem års fængsel for sprængning ved Skattestyrelsen i København. De udvises desuden af Danmark for bestandig.

68-årig fritidsfisker fundet i vandet og fløjet til Rigshospitalet

En redningshelikopter har fundet en 68-årig fritidsfisker i vandet ud for Rørvig i Odsherred og fløjet ham til Rigshospitalet.

Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi, der ikke kan sige noget om hans tilstand.

1,3 millioner amerikanere har meldt sig ledige på en uge

1,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge, oplyser USA's beskæftigelsesministerium ifølge Reuters. Forrige uge lå antallet af nytilmeldte ledige på lidt over 1,4 millioner.

Mand savnes efter fisketur - stor eftersøgning i gang

Politiet leder lige nu med helikopter efter en mand, der er forsvundet. Manden tog ud for at fiske i morges 7.15. Hans båd er siden blevet fundet drivende ved Rørvig, siger Midt- og Vestsjælland Politi.

Yderligere 16 er blevet smittet med coronavirus i Danmark

Antal indlagte med coronavirus i Danmark er forsat 18, viser tal fra Statens Serum Institut. Der er ikke registreret dødsfald. Yderligere 16 er smittet.

Arrangørerne bag ungdomsfestival lægger sag an mod politiet

Skyland Beach Camp i Øster Hurup, inden den blev lukket.

Arrangørerne bag ungdomscampen Skyland Beach Camp i Nordjylland har valgt at lægge sag an mod politiet, efter campen er blevet lukket. Det skyldes, at arrangørerne mener, at det er forkert, at man i første omgang fik lov til at afholde festivalen, og at det senere blev ændret, skriver DR.