Coronavirus

Sådan spreder coronavirus sig i din kommune lige nu

Mere end 12.000 danskere har været ramt af coronavirus, men smitten har ramt meget forskelligt. Se her, hvordan det ser ud i din kommune.

Ser man på koncentrationen af coronasmittede danskere gennem hele pandemien, har hovedstadsområdet, midtjylland og enkelte steder på Sjælland haft den højeste andel af smittede.

Men ser man på udviklingen de seneste to uger, er det dog Vesthimmerlands kommune, der træder frem på landkortet:

Kortet ovenfor er lavet ved at sammenligne de daglige tal, som Statens Serum Institut udgiver klokken 14.00 på hverdage. Med de data kan vi se udsvingene i nye smittede helt ned på kommuneniveau.

De skal dog læses med forbehold, da der er tale om meget små tal. I Vesthimmerland kommune er det officielle antal bekræftet smittede blot steget med 16 personer hen over de seneste to uger.

Graferne herunder viser antallet af nye smittede dag for dag. Her vist per 100.000 indbyggere, så man kan sammenligne andelen af smittede kommunerne imellem.

Fra torsdag eftermiddag bliver disse tal en del af det dagligt opdaterede coronaoverblik på TV2.DK, hvor de vil blive opdateret på hverdage umiddelbart efter klokken 14.