Nyheder

Jeffrey Epstein-partner anholdt af FBI

Ghislaine Maxwell er torsdag anholdt. Hun skal angiveligt have hjulpet Epstein til at begå overgreb.

Den britiske jetsetter Ghislaine Maxwell, som er tidligere kæreste og langvarig partner med den afdøde Jeffrey Epstein, er torsdag blevet anholdt.

Det bekræfter en talskvinde for det amerikanske forbundspoliti, FBI, ifølge Reuters.

Sigtelserne mod Maxwell "for hendes rolle i den seksuelle udnyttelse og misbrug af adskillige mindreårige piger af Epstein" bliver offentliggjort senere. Det oplyser statsanklagerkontoret i New York ifølge Reuters.

Den afdøde milliardær Jeffrey Epstein var anklaget for sexforbrydelser mod mindreårige.

Maxwell har holdt lav profil, siden Epstein døde i august.

58-årige Ghislaine Maxwell er blevet beskyldt for at have lokket kvinder ind i Epsteins omgangskreds, hvor de angiveligt er blevet udsat for seksuelle overgreb af ham og hans magtfulde venner.

Hun har tidligere afvist at have noget at gøre med Epsteins påståede forbrydelser.

Ekskæreste til Epstein

Maxwell har igennem mange år været ven med britiske prins Andrew. Hun skal have introduceret ham til Epstein, hvorefter de to blev venner, skriver nyhedsbureauet AFP.

Prins Andrew har gentagne gange afvist at have haft sex med en 17-årig pige fremskaffet af Epstein. Amerikanske anklagere har uden held forsøgt at få ham i tale med bekendtskabet med Epstein.

Maxwell var ekskæreste til Epstein og blev en langvarigt medlem af hans indercirkel. I en artikel i magasinet Vanity Fair fra 2003 beskrev Epstein hende som "sin bedste ven".

Epsteins sag drejer sig om menneskehandel og seksuelt misbrug af mindreårige.

Epstein tilstod i 2008 at have betalt en mindreårig pige for seksuelle tjenester. Han blev dømt til 13 måneders fængsel ved en omstridt retssag, hvor mange mente, at han slap med en alt for mild dom.

Epstein blev fundet død i sin fængselscelle i august. Det skete, mens han afventede en ny omfattende retssag om menneskehandel og overgreb på mindreårige. Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.