Nyheder

Gratis overnatning kan blive sommerens store hit

Voldsom udvidelse i mulighederne for at slå telt op i naturen uden for de officielle pladser.

Danskerne får denne sommer flere muligheder for at overnatte i det fri.

I Herning har kommunen besluttet at en række kommunale skovområder kan benyttes til fri campering. I forvejen har Naturstyrelsen tidligere på året bebudet, at 77 af statens skove åbner skovbunden for campister, der er indstillet på at slå teltet op under primitive forhold. Man slår simpelthen bare sit telt op i de frigivne arealer, men til gengæld er der ingen faciliteter af nogen art.

På den måde adskiller den ny campingform sig fra shelters, som også er blevet populære i de senere år. Der er områderne omkring træskjulene typisk udstyret med bålplads og ofte også en vandhane og et toiletskur.

Se skovene hvor du kan campere her.

Ingen konkurrent

Hos Dansk Campingunion, som organiserer de mere officielle campingpladser, er der ingen surhed over, at der nu bliver muligt at campere uden at hive hverken dankort eller kontanter op af lommen.

- Nogle synes, det er en konkurrent, det synes vi ikke. Vi regner med, at det er med til at få flere til at holde ferie i telt, siger Anne-Vibeke Isaksen, formand for Dansk Camping Union

- Så skal de nok sidenhen vælge en rigtig campingplads, hvor der er toiletter og andre faciliteter.

Muligheden for at slå teltet op i skoven sker indenfor visse rammer. Man må eksempelvis kun opholde sig på et sted et enkelt døgn, før man skal rejse videre. I Herning har de endvidere begrænset retten til at slå telt op i perioden frem til 2. august - altså frem til afslutningen på skolernes sommerferie. Til gengæld kan man også vælge at overnatte i medbragt hængekøje, fremgår det af regelsættet.

I den officielle del af campingbranchen venter man en særdeles travl juli måned, fordi mange danskere bliver hjemme, og heraf vil en del lade sig friste af teltferie. Der er dog stadig ledigt græs rundt omkring, fastslår Anne-Vibeke Isaksen.

TV 2 Nyhederne efterlyser folk, der onsdag er ude i naturen i telt i nogen af de skove, hvor det nu er blevet muligt at campere. Ring til journalist Morten Hansted, tlf. 30100041 eller skriv på mhan@tv2.dk.