Nyheder

Dagens nyheder 27. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Kartel forsĂžger attentat mod sikkerhedschef

En efterforsker i fÊrd med at sikre sig tekniske beviser pÄ stedet, hvor Garcia Harfuch og hendes fÞlge blev beskudt i Mexico City.

Det ultravoldelige Jalisco New Generation kartel i Mexico City har forsøgt at likvidere byens sikkerhedschef Garcia Harfuch på åben gade. Det skriver Reuters. Harfuch selv blev ramt i skulder, kraveben og knæ. To af den 38-årige Harfuchs sikkerhedsfolk blev sammen med uskyldig forbipasserende ligeledes ramt. Kartellet, der stod bag attentatforsøget, kontrollerer store dele af narkohandlen i landet.

ViceprĂŠsident udsĂŠtter valgkampagne

Den amerikanske vicepræsident Mike Pence har måttet udsætte sit besøg i Florida og Arizona som et led i præsidentvalgkampen i november "på grund af forsigtighedshensyn", skriver CNN. Beslutningen fra Trump Campaign er taget i lyset af, at begge delstater er ramt af en stigning i antallet af coronasmittede.

Facebook fjerner trusselsvideoer

Facebook har grebet ind overfor en gruppe med navnet Freedom Angels Foundation, som på portalen har truet fire californiske sundhedsmedarbejdere, der har plæderet for brugen af ansigtsmaske og værnemidler for at forhindre spredning af coronavirus. Inititiativet følger i kølvandet på en række episoder, hvor myndighedspersoner har modtaget trusler. Det skriver CNN.

Universitet fjerner eks-prĂŠsident

Midt i debatten om racisme tager et af USA's mest kendte og velrenommerede universiteter et markant skridt. Princeton University i New Jersey fjerner Woodrow Wilsons navn fra de bygninger, der er opkaldt efter den tidligere præsident. 

Wilson var leder af Princeton University, inden han blev guvernør i New Jersey og derpå blev valgt som USA's præsident fra 1913 til 1921. Ekspræsidentens racistiske holdninger og praksis har været kendt længe.

Tusinder fejrer LGBT-rettigheder i Berlin trods aflyst pride

LBGT-grupper samledes i Berlin ti en lovlig demonstration lĂžrdag.

Omkring 3500 mennesker gik gennem det centrale Berlin lørdag i en demonstration, der var organiseret af LGBT-grupper. Den årlige prideparade, der skulle have fundet sted i juli, er aflyst på grund af coronaudbruddet. I lighed med eksempelvis Danmark er demonstrationer ikke omfattet af det tyske forsamlingsforbud.

FĂŠrgeselskab indstiller Sverige-rute efter grĂŠnseforvirring

Efter bare én dag med delvis grænseåbning til Sverige og færgeoverfart mellem Helsingør og Helsingborg, vender færgeselskabet Sundbusserne om på en tallerken og lukker for overfarten igen.

Der er simpelthen for mange svenskere, der er rejst forgæves på grund af forvirring om de danske regler for, hvorvidt de må rejse ind eller ej. Det fortæller selskabets direktør til TV2 Lorry.

Lukker sag om personeftersĂžgning ved AgersĂž

Forsvaret Operationscenter har lukket sagen om en mulig overbordfalden person ved Agersø. Forsvarets redningshelikopter gik i luften på baggrund af en anmeldelse og flere både deltog i eftersøgningen. Ingen person var dog meldt savnet. Sagen anses dermed for lukket.

Anholdt i sag om stjÄlen gadekunst

VÊrket af den britiske gadekunstner Banksy, som er en hyldest til ofrene for terrorangrebet pÄ det parisiske spillested Bataclan.

Seks personer er blevet anholdt i Frankrig på mistanke om, at de er involveret i tyveriet af et værk af den anonyme britiske gadekunstner Banksy. Det oplyser kilder i politiet og retssystemet lørdag til nyhedsbureauet AFP.
To af de anholdte er sigtet for tyveri, mens fire andre er sigtet for at have dækket over forbrydelsen. De er alle seks varetægtsfængslet, siger kilderne til AFP. Værket, der er en hyldest til ofrene for terrorangrebet i Paris i 2015, blev stjålet i januar sidste år.

Aktivister kĂŠmper for dĂždsdĂžmt bjĂžrn

Aktivistgrupper i Italien har henvendt sig til myndighederne på vegne af en brun bjørn, som i sidste uge angreb en far og søn, som var på vandretur i det bjergrige område omkring Trentino.

Det skriver CNN.

Den 28-årige Christian Misseroni blev skambidt i sit ene ben, inden bjørnen slap sit greb og angreb faderen, som fi sit ene ben brækket tre steder.

Den italienske naturstyrelse mener, at bjørne som angriber mennesker, skal dræbes for at forhindre gentagelsestilfælde.

Travl rejsedag med kĂždannelser

Det har været en travl rejsedag på vejene med tæt trafik og kødannelser.
Til tider har der været køer på op mod en times varighed ved den dansk-tyske grænse.
Trods mange biler på vejene har man været forskånet for større ulykker, lyder det fra Vejdirektoratets Trafikcenter.

Forsvaret leder efter person i vandet ved AgersĂž

Forsvarets Operationscenter har siden klokken 13.42 lørdag haft flere fartøjer i både vandet og luften mellem Storebælt og Agersø. Det oplyser Søren Lindhardt, der er presseofficer i Forsvarskommandoen.

Det skriver TV Øst.

Anmeldelsen har sat en større eftersøgning i gang, hvor både Forsvarets redningshelikopter fra Roskilde samt i alt 14 skibe har deltaget. Ifølge politiet er ingen meldt savnet, og man har ikke fundet noget derude.

Kosmetikgigant dropper "lyse" ord

L'Oreal vil nu fjerne bÄde egenskaber og ord i nogle af deres produkter, som kan vÊre "lysnende".

Den franske kosmetikgigant L'Oreal vil ikke længere bruge ord som "blegning" - på engelsk "whitening" - eller "lys"/"fair" på sine produkter. Det meddeler selskabet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beslutningen kommer i kølvandet på de omfattende antirascistiske protester, der har fundet sted i USA og en lang række andre lande.

Peru forbereder genÄbning

I Peru forbereder man sig nu på de første tiltag i en genåbning af landet, herunder også hovedstaden Lima, som med sine 33 millioner indbyggere ellers har været hårdt ramt under coronakrisen. Det skriver Reuters. Myndighederne vurderer, at faldende smittetal giver grobund for forsigtig optimisme. Det sydamerikanske land holder dog grænserne lukket. Peru vil også opretholde et natligt udgangsforbud, ligesom brug af ansigtsmasker er obligatorisk.
 

USA melder om hĂžjeste coronatal

USA har fredag med mindst 40.173 coronasmittede registreret det højeste antal tilfælde på en enkelt dag, siden udbruddet begyndte. Det skriver det amerikanske medie CNN. Det er anden dag i træk, at antallet af smittede med coronavirus når nye højder.
Torsdag blev der også registreret en ny dagsrekord i USA, skriver CNN med henvisning til Johns Hopkins University, der løbende laver opgørelser over antallet af smittede og døde verden over.

Dylan til tops i Storbritannien

Bob Dylan optrĂŠder i Frankrig i 2012.

Bob Dylans nye album "Rough and Rowdy Days" stryger til tops på den britiske albumhitliste.

Den 79-årige amerikaner er dermed den ældste musiker nogensinde til at have en førsteplads på listen med et nyudgivet album. Det skriver BBC.

Det er samtidig 56 år efter, at Dylan første gang toppede den britiske albumhitliste.

Merkel: Storbritannien mÄ leve med konsekvenser af Brexit

Tysklands kansler, Angela Merkel, sætter spørgsmålstegn ved Storbritanniens oprigtige interesse i en Brexit-aftale, der sikrer en ordentlig afsked. Det skete i et interview offentliggjort lørdag i flere internationale aviser blandt andet tyske Süddeutsche Zeitung.

Kansleren siger, at hvis premierminister Boris Johnsons regering ønsker at definere sit eget forhold til EU, må "den leve med konsekvenserne"

Coronalukning giver problemer for svineproducenter

Coronalukning af et tysk slagteri giver problemer for danske svineproducenter.
Det skriver Landbrugsavisen.
Problemet skyldes, at et slagteri i Rheda, der drives af slagterikoncernen Tönnies, er karantænelukket.
Det sker, efter at over 1300 medarbejdere er testet positiv for coronavirus.

Nu frarÄdes badning i endnu en sÞ

I Ring Sø er ved Brædstrup er der konstateret blågrønne alger, så vandet kan være usundt for mennesker og dyr at bade i, skriver TV 2 Østjylland. I sidste uge blev de blågrønne alger konstateret i Blidsø ved Sønder Vissing, så badning frarådes også der. Algerne kan give forgiftning, irritationer og udslæt. 

Miami lukker strande op til UafhĂŠngighedsdag

Folk pÄ Miami Beach 26. juni.

I takt med, at smittetallene stiger i delstaten Florida, har myndighederne i Miami besluttet at lukke byens strande i næste weekend, hvor landet fejrer Uafhængighedsdagen. Det skriver ABC News. Borgmester Carlos Gimenez sagde, at lukningen foreløbigt var en weekend, men kan blive forlænget, hvis folk ikke følger retningslinjerne om masker og afstand.

Alternativet mister sit eneste byrÄdsmedlem i Aarhus

Liv Gro Jensen skifter til SF, oplyser SF Aarhus i en pressemeddelelse. Dermed mister Alternativet sit eneste byrådsmedlem i landets andenstørste by. - Jeg har igen og igen prøvet at rejse mig oven på de velkendte udfordringer i partiet, men særligt de seneste konflikter har gjort, at jeg ikke kan rejse mig igen, lyder det fra Liv Gro Jensen.