Ulrikke uden skam

Ulrikke Falch fortalte om selvmordsforsøg, angst og spiseforstyrrelser - sådan går det hende i dag

Der er sket forandringer både omkring og indeni Ulrikke Falch.

Vi har set Ulrikke Falch hulke ned i sine hænder i et voldsomt angstanfald, og vi har fulgt hende kæmpe mod sexvideoer og dødstrusler.

I dokumentarserien 'Ulrikke uden skam' åbnede Ulrikke Falch op omkring nogle af de mest sårbare stunder i sit 23-årige liv.

Hun tog seerne med igennem en af de hårdeste perioder af sit liv og ultimativt sletningen af sin Instagramkonto, der havde over en million følgere. En beslutningen som hun traf, efter hun indså, at den var en stor modspiller, når det kom til hendes mentale helbred.

Optagelserne til 'Ulrikke uden skam' sluttede foråret 2020. Og siden da er der sket meget for den tidligere 'Skam'-stjerne.

Både omkring hende og indeni.

Spiller med i ny serie

Professionelt er hun et sted, hvor hun længe har drømt om at være. Nemlig i gang med en nyt skuespilprojekt.

- Jeg blev tilbudt en rolle som en af hovedrollerne i en svensk serie. Det er en serie der, lidt ligesom 'Skam', udfordrer de medier, hvor den udkommer. Denne serie bliver nemlig primært udgivet på Instagram og Youtube, fortæller hun.

Præcis hvad serien handler om, må hun ikke komme nærmere ind på, men optagelserne foregik i juni 2020, og serien har premiere i efteråret 2020.

Hun drømmer om at få flere roller og fortsætte sin skuespilkarriere, men hun er samtidig opmærksom på det spændingsfelt, som hun bevæger sig i.

- Jeg tror ikke, at jeg har godt af at være kendt, for det kan være svært for mig at håndtere, at andre kan mene negative ting om mig. Og det er jo en del af det at være en offentlig person. Så der er nogle overvejelser, jeg skal gøre mig i forhold til erhvervet som skuespiller, siger Ulrikke Falch.

- Jeg tror dog også på, at det kan være muligt at være skuespiller og leve et liv udenfor mediernes søgelys, og på den måde skåne mig selv en smule.

Indeni Ulrikke Falch er der også sket et stort skift, siden programmet sluttede.

Stadig meget smerte

I programmet følger vi Ulrikke i begyndelsen af et terapiforløb. Et forløb hun har været i gang med i lidt over et år. Og selvom hun deltager i terapi to gange om ugen, har hun stadig mørke stunder.

- Jeg har fortsat meget smerte indeni og kæmper med at håndtere mine følelser, siger hun.

Ulrikke Falch forklarer, at særligt corona-lockdown-perioden var en svær periode. Hun følte sig enormt alene og ensom. En ting, som tidligere har været det værste, hun kunne forestille sig.

Men terapien bærer også frugt. For Ulrikke Falch klarede lockdown-perioden bedre, end hun hidtil ville have gjort.

- Jeg arbejder med at ændre den måde, som jeg håndterer ting på. Mine forsvarsmekanismer. Det er enormt hårdt arbejde, men det virker, forklarer hun.

Ligesom at terapi har hjulpet Ulrikke meget, har sletningen af Instagram også betydet en del for, at hun har fået det bedre.

- Det giver mig en ro. Jeg føler, at jeg er mere fri til at leve nu, siger hun.

- Jeg er blevet mere positiv. Selvom jeg fortsat kan have det svært, så kan jeg begynde at se længere frem i tid, og det er helt nyt for mig.

Og hun savner ikke Instagram. Hun vil derimod bruge de næste måneder til at gøre ting, som hun ved er mentalt gode for hende.

- Her i sommeren skal jeg bare hvile, løbe og bade. Gå ture i skoven og være med mine venner, siger hun.

Se sidste afsnit af 'Ulrikke uden skam' på TV 2 PLAY.