LiveKrimi

Skud affyret i Odense

Hvad sker der? To personer er ramt af skud i Vollsmose i Odense. Den ene er død, den anden hĂĄrdt sĂĄret, oplyser politiet.

Politiet og borgmesteren holder pressemøde 12.15.

Uroligheder i Odense: For en uge siden blev der ogsĂĄ affyret skud i Vollsmose og 18. juni indførte politiet en visitationszone i omrĂĄdet omkring bydelen. 

Demonstration pĂĄ gerningssted

Ifølge TV 2s reporter pĂĄ stedet vil der være en demonstration pĂĄ gerningsstedet fra klokken 15 til klokken 17 i morgen, fredag. 

Politi indfører skærpet strafzone i Vollsmose efter skuddrab

Fyns Politi meddeler, at der oprettes skærpet strafzone i dele af Vollsmose i Odense gældende fra torsdag den 25. juni klokken 20.00 til torsdag den 2. juli 2020 klokken 15.00. Formålet med den skærpede strafzone er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger, og dermed genskabe trygheden i området.

Flere personer lægger blomster ved det sted, hvor en 31-ĂĄrig mand onsdag aften blev skudt i Odense-bydelen Vollsmose. Da politiet kom frem fandt de to 31-ĂĄrige mænd og en hund hĂĄrdt medtaget. Den ene 31-ĂĄrige mand døde pĂĄ den anden side af midnat. Den anden er hĂĄrdt sĂĄret, men hans tilstand er stabil. Hunden er død. 

Bil stĂĄr efterladt pĂĄ gerningssted

TV 2s reporter pĂĄ stedet fortæller, at den bil, som den 31-ĂĄrige mand blev skudt i, stĂĄr efterladt pĂĄ gerningsstedet med et smadret vindue og et skudhul. Desuden er der store mængder af blod i bilen. Ifølge TV 2s reporter har flere uvedkommende været i gang med at tage ting fra bilen. 

Det ved vi om skyderiet

Kort før midnat hørte beboere i Egeparken i Vollsmose flere skud - et vidne fortæller til BT, at hun og hendes mand hørt op cirka ti skud. 

Lidt efter - klokken 23.49 - fik politiet melding om, at der var skudt i den odenseanske bydel. 

Da politiet kom frem fandt de to 31-ĂĄrige mænd og en hund hĂĄrdt medtaget. Den ene 31-ĂĄrige mand døde pĂĄ den anden side af midnat. Den anden er hĂĄrdt sĂĄret, men hans tilstand er stabil. Hunden er død. 

Politiet har sagt, at episoden bliver set som en del af en konflikt mellem to grupperinger i Odense. 

Flere vidner har over for TV 2 FYN og Fyens.dk beskrevet den afdøde 31-ĂĄrige som en person, der ikke har forbindelser til de krimininelle grupper. Det har politiet ikke ville be- eller afkræfte. Politiet fortalte pĂĄ pressemødet torsdag middag, at de fortsat er i gang med at afklare forløbet omkring skyderiet. 

Politi til forældre: - Hold øje med børn og unge

PĂĄ pressemødet opfordrede politiet flere gange forældre i omrĂĄdet om, at have ekstra fokus pĂĄ, hvad deres børn og unge laver.

- Hold øje med børn og unge, især når mørket stunder til. De skal ikke være frivillige eller ufrivillige deltagere i denne konflikt, lyder det fra politidirektør Arne Gram.

Lyn-analyse

Når en væbnet konflikt opstår i bandemiljøet, er det almindeligt, at de pågældende grupperinger opruster og søger nye tilhængere. Det samme må antages at være tilfældet i den verserende konflikt mellem grupperinger fra Vollsmose og Korsløkkeparken, hvor politiet direkte går ud og advarer forældre om, at de ikke skal lade deres unge blive det af opgøret.

Samtidig står det klart, at det ikke nødvendigvis er grupperingerne som sådan, der er i konflikt – men at der er tale om personer på begge sider, som ifølge politiet ”har nogle uoverensstemmelser”.

Om konflikten handler om personlige relationer, narkomarkedet, hævn eller andre motiver, er endnu uvist. Ofte er opgør i bandemiljøet en blanding af mange ting

Borgmester: Et uhørt lavpunkt

Peter Rahbæk-Juel bliver forholdt, at flere medier skriver, at der er tale om en person uden relation til kriminelle grupperinger i Vollsmose.

Hvordan har du det som borgmester, hvis det er tilfældet, at et uskyldigt menneske er blevet dræbt?

- Det vidner noget om det vanvid, der er i de her kriminelle grupperinger og deres gebærden og laden og den voldsparrathed, der er. Og den tager jo et uhørt lavpunkt, hvis det er et helt uskyldigt menneske, der har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Den tanke er næsten ikke til at bære.

Kommune har udfordring med kriminelle grupperinger

Pressemødet er reelt slut. Politiet har fortrukket fra pressen, og har ikke ville tage spørgsmĂĄl fra pressen. Til gengæld svarer borgmesteren nu pĂĄ spørgsmĂĄl fra de fremmødte medier. 

Peter Rahbæk-Juel erkender, at kommunen har en udfordring i forhold til kriminelle grupperinger. 

- Der er ingen tvivl om, at vi som kommune skal presse pĂĄ, politiet skal presse pĂĄ og Skat skal presse pĂĄ.

Borgmester: Beboere er rystet

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel kalder skyderiet i Vollsmose for 'vanvittigt'.

- Jeg har talt med mange beboere, der er meget berørt af denne her voldsomme episode. 

Han beskriver de grupper, der har skudt, som hensynsløse.

- Denne her episode vidner om det her fuldstændige vanvid og voldsparrathed, der er i nogle miljøer, siger borgmesteren.

Overvejer skærpet strafzone

Politidirektør Arne Gram fortæller, at politiet overvejer at lave en skærpet strafzone som tillæg til visitationszonen. Om det ender med det, kan han ikke sige endnu.

Fokus pĂĄ grupperinger

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj redegør nu for forløbet omkring skudepisoden i Vollsmose. Han fortæller, at den 31-årige blev erklæret død kort efter midnat. Han fortæller, at en hund er blevet skudt og død i forbindelse med skudepisoden.

Han beskriver ogsĂĄ, at politiet har fokus pĂĄ nogle grupperinger i omrĂĄdet. 

Hvordan forløbet helt præcist har været, kan Lars Bræmhøj ikke fortælle på nuværende tidspunkt.

- Så snart vi har fået varificeret oplysninger i sagen, vil vi dele dem med jer, siger Lars Bræmhøj.

Politidirektør: - Dyb tragisk situation

Politidirektør Arne Gram tager ordet til en begyndelse. Han fortæller lidt om situationen i Vollsmose, der har udviklet sig negativt den seneste ud.

- Det er en vanskelig og dyb tragisk situation.

Han opfordrer beboere til at holde ekstra øje med deres børn og unge i denne periode.

Om lidt holder politiet pressemøde

Fyns Politi holder pressemøde klokken 12.15. Politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, deltager. Følg pressemødet her.

Offer var på vej hjem, da han blev dræbt, siger beboere

TV 2 FYN har talt med tre unge mænd fra omrĂĄdet, der fortæller, at det 31-ĂĄrige offer var pĂĄ vej hjem fra moskĂ©en, da der blev affyret skud foran hans bopæl. Skuddene kom fra en bil og ramte ham i hovedet.

Politiet vurderer, at skyderiet er en udløber af en igangværende konflikt mellem personer fra flere grupperinger.

De tre unge beboere mener ikke, at den dræbte var involveret i opgøret, men at han uheldigvis gik forbi pĂĄ det forkerte tidspunkt. 

TV 2 har været i kontakt med en kilde, som bekræfter forløbet i grove træk.

Død hund båret væk

Billeder fra gerningsstedet viser, at en hund er fundet død. Helt stiv er hunden blevet lagt i en hvid plastikpose og båret væk af to betjente. Hunden blev skudt, fortæller politiet på pressemøde.

Ingen meldinger om anholdte

I politiets pressemeddelelse fremgĂĄr det ikke, om der er blevet anholdt nogen for skuddrabet onsdag aften.

Politiet holder pressemøde sammen med borgmester

Fyns Politi holder pressemøde klokken 12.15, hvor politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, deltager. Pressemødet bliver holdt på Politigården i Odense.

Konflikt mellem to grupper

Det er Fyns Politis vurdering, at skyderiet er en udløber af en igangværende konflikt mellem personer fra flere grupperinger i byen.

- Vi har på stedet fundet flere patronhylstre, ligesom der er gjort en række andre fund. Vi kan ikke sige yderligere nu, men efterforskningen går i flere retninger og fortsætter på fuld kraft, skriver politiet videre i pressemeddelelsen.

Politiet bekræfter: En person er død

En mand på 31 år er død efter at være blevet ramt af skud i Egeparken i Vollsmose onsdag aften. En anden 31-årig mand er også ramt og hårdt såret. Det oplyser Fyns Politi.

Den sĂĄrede mands tilstand er stabil. 

Beboere bedt om at blive i lejlighederne

Beboere i omrĂĄdet omkring gerningsstedet er blevet bedt om at blive i deres lejligheder, mens politiet er i gang med deres undersøgelser. 

Det oplyser vagtchef Peter Vestergaard til TV 2.

- Vi har bedt folk om at blive inde af hensyn til vores undersøgelser på stedet, fortæller vagtchefen.