Nyheder

Dagens overblik: Politi indsamler igen dna fra lokale mænd i Meng-sag

Naser Khader kan ånde lettet op, sommerhussalget eksploderede i maj og så har en hedebølge ramt Danmark.

Tjek lige lottokuponen en ekstra gang, vil du ikke?

En gevinst på seks millioner kroner er endnu ikke blevet indløst, og det får nu Danske Spil til at efterlyse den heldige millionær. Vedkommende har spillet ti enkeltrækker uden joker og har købt sin kupon i Føtex Friheden i Hvidovre.

Knæk og bræk og velkommen til dagens overblik.

Ekspertgruppe skal granske coronaforløb

En ekspertgruppe skal undersøge regeringens coronahåndtering. Det har et bredt politisk flertal besluttet.

Eksperterne skal se nærmere på sundhedsvæsenets beredskab, men også regeringens beslutninger, der lå til grund for nedlukningen af landet 11. marts.

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, siger, at udredningen skal bidrage til, at Danmark kan være bedre rustet, hvis en pandemi rammer igen.

- Det skal først og fremmest gøre os klogere på, hvordan situationen omkring corona og nedlukningen blev håndteret. Dermed kan vi være bedre rustet, hvis den situation skulle gentage sig, hvilket vi selvfølgelig ikke håber på, siger han.

Resultaterne bliver efter planen fremlagt i januar 2021.

Sommerhussalget eksploderede i maj

I maj nåede det samlede boligsalg for en enkelt måned det højeste niveau i de seneste 10 år.

Det viser Boligsidens opgørelse af bolighandlerne for maj.

Her blev solgt i alt 8682 boliger, hvilket er 15 procent mere end i samme måned sidste år.

Det er særligt sommerhuse, som danskerne har shoppet med hele 2132 i maj.

Landsret afviser sag mod Khader, Knuth og Henriksen

En regel om beskyttelse af folketingspolitikere fik tirsdag Østre Landsret til at afvise en sag mod politikerne Naser Khader (K), Marcus Knuth (K) og Martin Henriksen (DF).

Sagen var anlagt af Sherin Khankan, der er imam og direktør for Exitcirklen. Hun havde sagsøgt de tre politikere for injurier på grund af en mail, hvor de skrev, at hun havde ekstreme holdninger.

- De gemmer sig bag immunitetsreglen. Så jeg synes, at det er en sort dag for demokratiet, siger Sherin Khankan efter dommen.

I mailen forsøgte de tre politikere at få stoppet en bevilling på 680.000 kroner til Exitcirklen til arbejdet med æresrelaterede konflikter.

Politi indsamler dna fra lokale mænd i Emilie Meng-sag

Patruljer har i de seneste to uger indsamlet dna fra mandlige borgere i Borup som led i efterforskningen af drabet på Emilie Meng.

Det bekræfter fungerende politidirektør for Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Lars Harvest over for DAGBLADET Køge.

Ifølge lokalavisen har betjente ringet på hos et ukendt antal mandlige borgere, som alle bor i området nær Regnemarksbakke i Borup, hvor liget af Emilie Meng blev fundet juleaftensdag 2016.

Han understreger, at det ikke er alle borgere, som bliver afkrævet en dna-prøve. Derudover forsikrer han om, at borgerne er "glade og trygge", selvom politiet stemmer dørklokker.

Den fungerende politidirektør vil ikke kommentere på, om politiet i forbindelse med de seneste ugers efterforskning har fundet noget brugbart.

Hedebølge har ramt Danmark

Det har været dejlig varmt i Danmark i dag. Kegnæs og Tirstrup blev dagens varmetopscorer med 24,2 grader, og vi har fortsat mange varme dage i udsigt.

Varm luft strømmer op over det nordlige Europa fra sydvest de kommende dage, og det vil få temperaturen til at stige dag for dag - indtil lørdag, hvor varmen foreløbigt ser ud til at kulminere.

Onsdag kan vi se frem til årets ottende meteorologiske sommerdag. Her vil temperaturen nå 26-27 grader, hvor det bliver varmest.

Både torsdag og fredag vil temperaturen kunne nå 28 grader, og dermed er det overordentligt sandsynligt, at vi får årets hidtil varmeste dag - hvis vi overskrider 27,2 grader, som blev målt 16. juni i Kastrup.

***

Nyd det herlige sommervejr, vi skrives ved i morgen.