Coronavirus

Dansk hund smittet med coronavirus

Hunden hører til på en nordjysk gård, hvor der også er konstateret covid-19 blandt mink.

Fødevarestyrelsen har konstateret det første danske tilfælde af smitte med covid-19 i en hund.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Hunden hører til på en nordjysk minkfarm, hvor der samtidig er bekræftet smitte blandt enkelte af husdyrene.

- Derfor har ejeren af minkfarmen fået besked på, at de skal behandle hunden efter de samme anbefalinger, som de selv har fået i forhold til covid-19. Det betyder, at de og hunden skal undgå tæt kontakt til andre dyr og mennesker uden for husstanden og være opmærksomme på god hygiejne, og at hunden udelukkende må luftes på matriklen, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Skal følge menneskelige retningslinjer

Det er første gang, det konstateret coronasmitte ved et kæledyr i Danmark, men der findes enkelte tilfælde på verdensplan.

Kortet herunder viser både smitte blandt hus- og kæledyr.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er der dog ingen tegn på, at kæledyr spiller en større rolle i spredningen af coronavirus. Derfor har kæledyrsejere ingen grund til at blive bekymret - hvis blot de følger samme retningslinjer, som gør sig gældende for mennesker.

- Vi ved ikke, om hunden kan sprede sygdommen. De kommer sig over sygdommen ligesom mange mennesker. Men vi skal holde den væk fra syge i familien, ligesom vi holder familiemedlemmer væk fra smittede personer, siger Peter K. Embarek, ekspert i fødevarebårne sygdomsudbrud.

Smitte på to minkfarme

Minkfarmen, hvor hunden hører hjemme, er den anden, hvor der nu er konstateret smitte med covid-19.

TV 2s journalist på stedet, Michael Kragelund, fortæller, at ejeren af gården selv insisterede på, at hunden skulle testes for covid-19.

Den første smitte blandt danske mink blev bekræftet onsdag.

For begge minkfarme gælder, at ingen dyr og kun ganske få mennesker må komme ind og ud fra besætningerne.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.