Nyheder

Gadekatten Bob reddede hans liv: Nu er den verdenskendte kat død

James Bowen og gadekatten Bob blev verdenskendte, da de fortalte om deres venskab i en bog og en film

- Bob reddede mit liv. Så enkelt er det.

Ordene er James Bowens, og det er hans sidste ord til sin kat Bob, der døde tirsdag i en alder af 14 år. Det oplyser forlaget Hodder & Stoughton.

Hodder & Stoughton and James Bowen are saddened to announce the death of Bob the cat on 15 June at the age of at least...

Posted by A Streetcat Named Bob on Tuesday, June 16, 2020

Bob er nærmere bestemt katten Bob, der inspirerede James Bowen til at skrive bestselleren ’A Street Cat Named Bob’, der handlede om, hvordan mødet med gadekatten forandrede hans liv.

Bogen fra 2012 solgte over fem millioner eksemplarer på verdensplan, og sammen med de to efterfølgere har bøgerne solgt mere end otte millioner eksemplarer og er oversat til 40 sprog.

I 2016 blev bogen filmatiseret med samme titel og med skuespiller Luke Treadaway i hovedrollen.

Narkoman og hjemløs

Historien om James Bowen og katten Bob er en rørende fortælling, der tager sit udspring i 2007.

James Bowen var hjemløs og heroinmisbruger, og forsøgte i mange år at blive stoffri ved blandt andet at komme i metadonbehandling.

Bob med sin ejer James Bowen til premieren af filmen 'A Street Cat Named Bob'.

En aften så han en kat, der var skadet, forladt og syg. Katten opholdt sig samme sted dag og nat, og ingen ville kendes ved den.

Bowen besluttede sig for at tage vare på katten, passede og plejede den. Og pludselig fik han en grund til at stå op om morgenen, han fandt en mening med livet.

Sammen begyndte de at sælge gadeavisen The Big Issue i London, og Bowen spillede på sin guitar på sine faste steder i Covent Garden og Piccadilly Circus med Bob ved sin side - eller siddende på hans skylder. De to blev et velkendt og populært par i den engelske hovedstad og blev hurtigt et fænomen på sociale medier.

Gradvist og langsomt blev Bowden stoffri, fik en lejlighed og begyndte at skrive den bog, der siden blev en bestseller.

James Bowen sammen med Bob ved Covent Garden i London i 2012.

- Bob gav mig så meget mere end venskab. Med ham ved min side fandt jeg en retning og et formål med livet, hvilket jeg havde savnet. Den succes, vi oplevede gennem vores bøger og film, var mirakuløs, siger Bowden.

- Bob har mødt tusindvis af mennesker, rørt millioner af liv. Der har aldrig været en kat som ham, og der vil aldrig være det. Jeg føler, at lyset er slukket i mit liv. Jeg vil aldrig glemme ham.