Mette Frederiksen om forsamlingsforbuddet: - Vi tør ikke bare at give los

Statsministeren udelukker ikke, at man kan fremrykke noget af genĂĄbningen.

Mandag blev loftet for forsamlinger hævet fra ti til 50 personer.

Og nu er Folketingets partier desuden blevet enige om, at forsamlingsforbuddet skal hæves til 100 personer per 8. juli og til 200 per 8. august for visse arrangementer.

Den langsomme, trinvise øgning fra 50 til 100 til 200 skyldes, at man vil holde smitten nede, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) til TV 2.

- Vi har haft den samme logik i hele åbningen - vi åbner i faser, vi gør det kontrolleret, så vi kan følge med, siger Mette Frederiksen.

- Vi ved, at mange mennesker er noget af det, der kan give supersmitte, og derfor tør vi ikke bare give los.

MĂĄske hurtigere genĂĄbning

Mette Frederiksen udelukker ikke, at man kan fremrykke noget af genåbningen, hvis den positive udvikling i forhold til coronavirussen fortsætter.

- Indtil nu er det lykkedes os at fremrykke yderligere genåbning ad nogle omgange. Om vi også får mulighed for det i dette tilfælde, vil jeg ikke afvise på forhånd, for hvis tingene bliver ved med at gå godt, kan vi også åbne mere, siger hun.

Statsministeren understreger dog, at man som udgangspunkt skal regne med de tal, som ”partierne er blevet enige om, og som situationen er nu”.

Lørdag blev Folketingets partier enige om genåbningens fase 3, der fra mandag åbner svømmehaller, træningscentre, sportshaller samt bade- og legelande.

Samtidig blev loftet over forsamlinger hævet fra 10 til 50.

Der blev desuden givet mulighed – under særlige forhold - for at samle op til 500 personer til bryllupper og fester, konferencer og generalforsamlinger og til Superligaen i fodbold.