Mette F.: Bryllupsfesten skal slutte klokken 24

Venstre kritiserer regeringen for at fastholde, at bryllupper og fester stadig skal slutte klokken 24.

Den gode nyhed er, at der nu er givet mulighed for at samle op til 500 mennesker til bryllupper og private fester.

Den dårlige er, at festen slutter klokken 24. I hvert fald hvis det står til statsministeren.

Det fremgår af både genåbningens fase 3 og af et svar fra statsminister Mette Frederiksen (S) til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som TV 2 er i besiddelse af.

- Private arrangementer på restauranter og andre serveringssteder kan ikke finde sted i tidsrummet mellem klokken 24 og klokken 5, idet det følger af den gældende forsamlingsbekendtgørelse, at serveringssteder skal holde lukket for offentligheden i dette tidsrum, dog med mulighed for at sælge take away.

Årsagen til, at lyset slukkes så tidligt er, at genåbningens fase 3 ikke giver nattelivet lov til at åbne – dét sker først i genåbningens fase 4, lyder det fra statsministeren..

- Baggrunden for lukkereglen er bland andet, at natteliv først åbner i fase 4. Hvis der blev indført mulighed for at holde lukkede fester på restauranter, cafeer, værtshuse osv. efter kl. 24, ville det kunne medføre en de facto-åbning af nattelivet, står der i svaret.

Af svaret fremgår det, at reglerne om forsamlingsforbuddet ikke gælder, hvis man holder bryllup eller fest i private boliger og haver, som kun beboerne råder over.

Forsamlingforbud hævet

Mandag blev genåbningens fase 3 iværksat.

En fase, der åbnede en række kulturelle og sportslige aktiviteter, og som hævede forsamlingsforbuddet fra 10 til 50 personer, men som fastholdt diskoteker og det øvrige natteliv lukket.

Samtidig gav man mulighed for at afholde bryllupper og større fester med op til 500 personer, hvis det foregår i en restaurant, der står for mad og lokaler.

Det er derimod ikke tilladt at leje et forsamlingshus eller lignende og samle 500 personer.

Svaret fra statsministeren til Venstre kommer, efter at regeringen i sidste uge foreslog, at private arrangementer kunne blive undtaget forsamlingsforbuddet, der siden mandag altså har været på 50 personer.

Det fik Venstre til at spørge, om arrangementer som bryllupper også ville kunne blive undtaget blandt andet reglerne om, at der skal lukkes ved midnat.

V: Regeringen bremser fester

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, skriver i en kommentar til Ritzau, at partiet har meget lidt forståelse over for udfaldet af svaret.

- Jeg tror, at mange danskere har glædet sig til, at de nu kan holde bryllupper og runde fødselsdage sammen med venner og familie, mener ordføreren.

- Men reelt bremser regeringen mange af de fester ved, at de ikke må fortsætte efter klokken 24, hvis det foregår i lejede lokaler eller på restauranter og hoteller, skriver Sophie Løhde.