Nyheder

Mand skudt ved Paludan-demonstration

En 52-årig mand er kommet på sygehuset og er uden for livsfare.

En demonstration anført af Rasmus Paludan, formand for partiet Stram Kurs, udviklede sig fredag eftermiddag dramatisk i Aarhus, da politiet affyrede skud mod en mand, der truede med en kniv.

Det fremgår af billeder og videoer, som personer, der var til stede under demonstrationen, har sendt til TV 2.

Demonstrationen fandt sted tæt ved Gellerupparken i Aarhus, hvor en mand i hvid jakke, hvide bukser og rød bluse løb mod Rasmus Paludan og viftede med en kniv.

Billeder fra stedet viser, at der var en del politi til stede under demonstrationen, og flere trak deres pistoler mod manden. Kort efter skød en betjent manden i benet, hvilket man kan se på optagelser derfra. Derefter ankom en ambulance.

- En 52-årig mand kommer ind bag en afspærring, og vi konstaterer, at han er bevæbnet med en kniv. Han bliver råbt an og reagerer ikke, fortæller Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, på et pressemøde fredag aften.

Politiet affyrede derefter er varselsskud, men det fik heller ikke manden til at lægge våbnet. Derefter blev han skudt i benet.

Efterforsker motiv

Den knivbevæbnede mand er 52 år og kommer fra det vestlige Aarhus.

- Han er indlagt på sygehuset, og den sidste melding er, at han er uden for livsfare, fortæller Klaus Arboe Rasmussen.

Han kan ikke sige noget om, hvad mandens motiv var endnu.

- Efterforskning er kun ganske få timer gammel, så jeg kan ikke sige noget om detaljerne i det. Mange af vores medarbejder er kun lige kommet tilbage nu og i fuld gang med at skrive rapporter.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger forløbet, som det skal ske, når politiet har affyret deres våben.

Abdul Wahid var øjenvidne til forløbet, og han blev forskrækket, da politiet affyrede skud.

- En anden kunne være ramt. Jeg havde mine yngre brødre med, og det var ikke sjovt for dem, siger Abdul Wahid.

Varslede koran-afbrænding

Rasmus Paludan skriver på sin Facebook-profil, at han er uskadt.

Han fortæller til TV 2, at han hurtigt blev hjulpet ind i en bil og kørt væk, da manden begyndte at true med en kniv.

- Jeg blev da noget ked af det. Det er da trist. Han fik sørget for, at jeg ikke kunne holde demonstrationen, siger Rasmus Paludan.

Tidligere fredag eftermiddag delte Stram Kurs et opslag på Facebook om, at koranen ville blive afbrændt ved en demonstration i Gellerupparken klokken 15 fredag eftermiddag.

Politiet har efterfølgende oplyst i et andet tweet, at personer i området har taget masker på, kastet med sten og affyret fyrværkeri mod politiet. Der vil fortsat være politi "massivt til stede" i området omkring Gellerupparken resten af aftenen og natten.

- Vi vil være der med lokalbetjente og med egne betjente, så der vil være en øget synlighed de kommende dage, siger Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør.