WHO: Coronavirussen muterer ikke på en farlig måde

WHO betegner stadig pandemien som farlig, selvom virussen ikke muterer til en farligere virus.

Coronavirussen ser ikke ud til at mutere til at blive en farligere virus.

Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, efter at forskere verden over har undersøgt og forsket i virussen.

- Selvom coronavirussen har muteret til flere end 40.000 slags, er det ikke sket på en farlig måde indtil nu, siger epidemiolog fra WHO Maria Van Kerkhove på et pressemøde.

Forskerne har fastslået, at virussen ganske vist muterer, men det er normale forandringer i de såkaldte RKA-virusser såsom corona og influenza, lyder det fra WHO.

- Ingen af disse mutationer indikerer, at coronavirussen ændrer sig i forhold til styrke eller smitte, siger Maria Van Kerkhove.

Stadig farlig

Samtidig med denne relativt gode nyhed advarer WHO alligevel mod pandemien. For spredningen af virussen er stadig farlig, lyder det.

Maria Van Kerkhove peger på, at i takt med at lande verden over letter på eller helt fjerner restriktionerne, vil folk tage lettere på retningslinjer som social afstand og hygiejne.

Det kan få lande til at genindføre restriktionerne, hvilket vil frustrere folk, når de nu skal efterleve dem for anden gang, lyder det.

- Dét vil gøre virussen farligere, fordi folk vil tage lettere på det. Det må ikke ske, for dette er langtfra ovre.

Laveste antal smittede i Europa

WHO kunne på samme pressemøde oplyse om, at Europa tirsdag havde det laveste rapporterede antal af coronasmittede siden 22. marts.

Det oplyste generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Han pegede samtidig på, at WHO især er bekymret for Central- og Sydamerika, hvor mange lande oplever "eskalerende epidemier".