Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Lufthavnen i Aarhus genåbner.

Hvad var status? 103 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 20 i intensivbehandling og 11 i respirator. 576 er døde med covid-19.

Find de senest opdaterede tal her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Øget trivsel hos plejehjemsbeboere

Manglende besøg har gjort coronakrisen særlig vanskelig for de godt 40.000 beboere på plejehjem. Men paradoksalt nok oplever flere plejehjem også, at den generelle trivsel blandt de ældre vokser, trods besøgsrestriktioner. De ældre sover bedre, bruger mindre medicin og sygefraværet blandt personalet er det laveste i mange år, skriver Kristeligt Dagblad. Meldingen kommer fra to fynske plejehjem samt Selveje Danmark og Danske Diakonhjem, der samlet repræsenterer godt 100 selvejende plejehjem

Lufthavn genåbner med afgange til København

Lufthavnen i Aarhus genåbner tirsdag med afgange til København. Det sker, efter at lufthavnen i omkring to måneder har været midlertidigt lukket på grund af udbruddet med coronavirus. Det er fire afgange mellem Aarhus og København, som flyselskabet SAS genoptager.

Ingen døde med corona i Spanien det sidste døgn

Corona-virussen er på tilbagetog i Spanien, hvor ingen er blevet registreret døde med coronavirus de sidste 24 timer. Det meddeler landets sundhedsmyndigheder. Kun 96 er smittet det senesete døgn. Det mindste antal siden 6. marts.

Laveste antal indlagte med corona i Skåne i to måneder

I Skåne er tolv patienter indlagt med coronavirus på intensiv-afdelinger i regionen. Det skriver Sydsvenskan. Det er det laveste antal indlagte i to måneder.

Otte døde med corona i Sverige de sidste 24 timer

De svenske sundhedsmyndigheder har registreret otte nye coronarelaterede dødsfald det sidste døgn. Dermed er i alt 4403 døde med coronavirus i Sverige.

Sydafrikanere i kø for at købe alkohol

Ophævelsen af alkoholforbuddet i Sydafrika har mandag givet lange køer.

Mandag har budt på lange butikskøer og jublende kunder i Sydafrika, efter at regeringen igen har tilladt salg af alkohol efter to måneders forbud. Det skriver BBC.

Sydafrika har store problemer med alkoholrelateret vold, så forbuddet blev indført for at give politi og hospitaler bedre muligheder for at håndtere coronakrisen.

Ophævelsen af alkoholforbuddet sker som led i Sydafrikas genåbning. Det er dog kun tilladt at sælge alkohol mandag til torsdag fra klokken 9 til 17, og det må ikke drikkes på salgsstedet.

Højeste antal nye smittede i to måneder

Iran melder mandag om næsten 3000 nye tilfælde af coronasmitte.

Det er det højeste antal nye smittetilfælde, der er registreret på en enkelt dag i de seneste to måneder.

Den iranske sundhedsminister advarer om "endnu en farlig top", der kan være på vej. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Storbritannien genoptager sport med duekapflyvning

Fra i dag kan der igen afvikles sportsbegivenheder i Storbritannien, og den første sportsgren til at genoptage aktiviteterne er duekapflyvning. Det skriver BBC

Den første kapflyvning er arrangeret af Barnsley Federation of Racing Pigeons og har deltagelse af 4000 duer, der skal flyve cirka 120 kilometer fra Leicester til Barnsley.

Derefter følger andre sportsgrene efter, når der senere mandag afvikles både snooker og hestevæddeløb.

Premierminister smittet

Nikol Pashinyan.

Armeniens premierminister, Nikol Pashinyan, er testet positiv for coronavirus. Det oplyser han ifølge Reuters mandag i en liveudsendelse på Facebook.

Han havde ingen symptomer, men besluttede at tage en test, da han planlagde at besøge "frontlinjen", siger han og oplyser, at hele hans familie også er smittet.

Danskere er nu velkomne i Estland

Fra og med i dag åbner Estland sine grænser for alle EU- og EØS-lande. Det skriver ERR News. Personer fra lande med 15 eller færre smittede per 100.000 indbyggere kan frit rejse ind i landet. Den liste er Danmark og blandt andet også Italien på.

Rejsende fra lande, der har flere smittede, er også velkomne i Estland, men de bliver sat i 14 dages karantæne. Det gælder blandt andre folk fra Sverige, Belgien og Storbritannien.

Ud fra et forsigthedsprincip fraråder Danmark fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Estland og de fleste andre lande til og med 31. august.

Coronakrisen har ramt bilsalget hårdt

Bilsalget bliver normalt hårdt ramt under en økonomisk krise, og det er også, hvad der er sket under coronakrisen.

I maj faldt bilsalget med 40 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og de første fem måneder af året er bilsalget nede med 30 procent.

- Coronakrisen gav mørke skyer over bilsalget, men med genåbningen af samfundet så vi en stabilisering af salget, og med de gode forbrugertillidstal ser vi fortrøstningsfuldt på bilsalget i sommermånederne, siger Mads Rørvig, der er direktør for De Danske Bilimportører.

I en undersøgelse udført af Autobranchen Danmark svarer hver femte bilforhandler, at deres virksomhed risikerer at gå konkurs inden for et år.

USA sender to millioner doser tvivlsom medicin til Brasilien

USA har sendt to millioner doser af malariamidlet hydroxyklorokin til Brasilien. Det oplyser Det Hvide Hus.

Midlet er blevet forsøgt på patienter med covid-19, men for en uge siden suspenderede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, alle forsøg. Effekten af medicinen er usikker, og det kan måske ligefrem øge risikoen for at dø.

USA's præsident, Donald Trump, har dog talt varmt om hydroxyklorokin og fortalt, at han selv brugte det forebyggende mod coronavirus.

Hans brasilianske kollega Jair Bolsonaro er også fortaler for præparatet og har ifølge Reuters fortalt, at han har en æske af medicinen i tilfælde af, at hans 93-årige mor får brug for det.

Australien åbner yderligere

Australien er igang med genåbningen af samfundet efter coronanedlukningen og lemper nu restriktionerne yderligere.

Det betyder blandt andet, at restauranter og barer og cafeer i den folkerigeste delstat, New South Wales, hvor storbyen Sydney ligger, fra mandag må have 50 gæster ad gangen. I delstaten Victoria må der være 20.

Attraktioner som Sydneys Taronga Zoo, kunstgallerier, museer og biblioteker er også genåbnet mandag.

Myndighederne har iværksat en tretrins-plan for genåbningen af landet. Målet er, at hovedparten af restriktionerne skal være fjernet inden juli.

Dronning Elizabeth viser sig for første gang siden nedlukning

Dronning Elizabeth er ifølge det britiske medie Mirror en passioneret hesteavler og ynder ofte at ride.

Det britiske kongehus har offentliggjort det første officielle billede af dronning Elizabeth siden nedlukningen af Storbritannien.

På billedet fra Windsor Castle uden for London ses den 94-årige dronning ride på en pony ved navn Balmoral Fern, skriver nyhedsbureauet dpa.

Dronning Elizabeth har befundet sig på slottet, siden det britiske samfund på grund af coronavirus lukkede ned 19. marts.