Nyheder

Dagens nyheder 1. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Følg coronavirussens udvikling minut for minut her. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Analyse: 1300 elever vil gå børnehaveklassen om

1300 af de børn, som kan se frem til at begynde børnehaveklasse i august, vil skulle gå et år om, når vi når 2021. Det viser en analyse fra Tænketanken DEA, skriver Politiken. Af en årgang på omkring 60.000 elever, der starter i børnehaveklasse, er der altså i gennemsnit 2,1 procent, der skal tage 0. klasse igen, viser analysen.

Udgangsforbud indført i New York for at undgå sammenstød

Et udgangsforbud er blevet indført i New York City gældende fra mandag aften klokken 23 til klokken 5 tirsdag morgen. Det sker for at undgå yderligere sammenstød mellem demonstranter og politi i kølvandet på drabet på George Floyd i Minneapolis.  

Obduktion: Floyd døde af kvælning

George Floyd døde af kvælning umiddelbart efter sin anholdelse. Det er konklusionen fra en obduktion foretaget af to læger, som Floyds familie bestilte til at foretage ligsynet. Ifølge rapporten lå Floyd i en position, der forhindrede blodomløb til hjernen og det førte til kvælningen. Det var George Floyds familieadvokat, der fremlagde konklusionerne i rapporten, skriver USA Today.

Regeringen hjælper Tunesien med at stoppe flygtninge mod Europa

Danmark og Østrig går nu sammen om at støtte Tunesien med 26 millioner kroner for at hjælpe det nordafrikanske land med at forvalte og kontrollere landets grænser. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse. Pengene går til at bygge et træningscenter for grænseforvaltning i den sydcentrale del af landet. Samtidig skal den økonomiske håndsrækning støtte et tilhørende uddannelsesprogram. Målet er at bekæmpe menneskesmuglere og bremse såkaldte irregulære migranter. Det er personer, som rejser mod et land uden opholdstilladelse.

Trudeau siger nej til Trump-invitation

Canadas premierminister, Justin Trudeau, er imod den amerikanske præsident Donald Trumps plan om at invitere Rusland med til det næste G7-topmøde. Det skriver dpa. - Rusland blev udelukket fra G7, efter at det invaderede Krim for nogle år siden, og de fortsætter med ikke at vise respekt for internation ale regler og normer. Derfor er de ikke med i G7, siger Trudeau.
 

Det Hvide Hus: Beviser på, at Antifa står bag vold

Ifølge en talsmand fra Det Hvide Hus er der "rigeligt med beviser" på, at aktivistbevægelsen Antifa står bag volden ved de demonstrationer, der har været i adskillige amerikanske byer i kølvandet på drabet på George Floyd.

Facebook-ansatte utilfredse med Zuckerberg

Facebooks grundlægger Marc Zuckerberg møder modstand i egne rækker over sit sociale medies politik.

Der er utilfredshed blandt ansatte i Facebook over det sociale medies chef, Mark Zuckerberg, der ikke vil gribe ind mod indlæg med forkerte informationer fra USA's præsident, Donald Trump. Det skriver AFP. Utilfredsheden er opstået, efter at Twitter forleden greb ind over for et indlæg fra Trump, hvor han skrev, at der kan blive svindlet med brevstemmer. Siden har Zuckerberg sagt, at sociale medier ikke skal være "sandhedens mæglere", hver gang folk siger noget.

Hjælpepakke til Lufthansa godkendt

Lufthansas bestyrelse har godkendt den store hjælpepakke på ni milliarder euro, som Tysklands regering stiller til rådighed for at hjælpe flyselskabet igennem coronakrisen. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og dpa. Den endelige godkendelse af pakken skal ske den 25. juni på et ekstraordinært møde blandt selskabets aktionærer. - Vi anbefaler, at aktionærerne følger denne vej, siger Karl-Ludwig Kley, bestyrelsesformand, i en erklæring

Mindre brand ved Skuespilhuset

Hovedstadens Beredskab er tilstede ved Sankt Annæ Plads efter melding om en mindre brand i selve gangbroen i træ ud for Skuspillerhuset. Branden er slukket og Københavns Kommune er tilkaldt for at sørge for den nødvendige afspærring, skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

DR Congo ramt af ny ebola-epidemi

Den Demokratiske Republik Congo er blevet ramt af en ny ebola-epidemi. Den farlige sygdom har ramt byen Mbandaka i den vestlige del af landet og indtil nu er fire personer døde af ebolaen her. DR Congo er flere gange blevet ramt af ebola-udbrud de seneste to år og ifølge WHO er i alt 2243 døde i landet siden 1. august 2018.

Afstemning om Putins fremtid 1. juli

Præsident Vladimir Putin siger, at Rusland holder folkeafstemning den 1. juli for at sige ja eller nej til forfatningsændringer, der betyder, at han kan blive siddende i yderligere to perioder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Folkeafstemningen skulle oprindeligt have fundet sted 22. april, men blev udskudt på grund af coronaudbruddet.

Officielt: Mandag er første sommerdag i Danmark

Mandag er officielt årets første sommerdag. På DMI's målestation i Thisted er der blevet registreret 25,4 grader ved 15-tiden. Det gode varme vejr skulle ifølge prognoserne fortsætte til torsdag.

Helikopter med to personer ombord styrtet ned på mark

En helikopter styrtede mandag formiddag ned på en mark ved Give i forbindelse med en manøvre tæt på jorden. De to personer, der var i helikopteren, er ikke kommet til skade, skriver TV Syd

Argentina vil undgå statsbankerot - beder om henstand igen

Argentina er truet af statsbankerot, da det kniber med at betale en gæld på 68.000 millioner dollars. Det økonomisk plagede sydamerikanske land, har allerede fået udskudt betalingsfristen to gange den seneste måned og nu vil regeringen forsøge at overtale de udlandske kreditorer igen, skriver El País.

Hongkongere må ikke mindes massakren på Den Himmelske Freds Plads

Borgerne i Hongkong får for første gang i 30 år ikke lov til at gennemføre en årlig nattegudstjeneste til minde om ofrene for massakren på Den Himmelske Freds Plads i Beijing 4. juni 1989. Det skriver CNN. Politiet vil på grund af coronavirus ikke tillade en større forsamling, lyder forklaringen, fire dage efter at Kina vedtog en kontroversiel 'sikkerhedslov' for Hongkong.

4000 anholdt under optøjer i USA

Protester i Minneapolis.

Siden tirsdag er omkring 4000 personer i USA blevet arresteret under de protester, der er opstået, efter at en sort mand ved navn George Floyd døde i forbindelse med en brutal anholdelse i Minneapolis mandag. Det viser en opgørelse lavet af CNN.

Dement mand fundet i god behold

Østjyllands Politi efterlyste søndag en 70-årig dement mand, der var gået fra et plejehjem i Aarhus klokken 18. Politiet har ledt hele aftenen, natten og formiddagen og oplyser, at manden nu er fundet i god behold.

Norsk prinsesse hacket

Det norske kongepars ældste barn, prinsesse Märtha Louise, har fået en af sine to Instagram-konti hacket. Det oplyser hendes sekretær til VG. Kontoen er nu deaktiveret, mens prinsessens folk arbejder på at rette problemet.