Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

De italienske strande er åbnet igen.

Hvad skete der? Over seks millioner mennesker var nu registreret smittet med coronavirus i verden. Ud af dem var 2,5 millioner erklæret raske igen.

Hvad er status? 98 personer var indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf var 20 i intensivbehandling og 10 i respirator. 574 er døde med covid-19.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Ledende læge i Italien: Virussen er ikke så potent og dødelig, som den har været

En af Italiens ledende læger siger, at coronavirussen er ved at miste sine tænder. Virussen er ikke så potent og dødelig, som den har været, siger Alberto Zangrillo. Han er chef på San Raffaele-hospitalet i Milano i det nordlige Italien.

Milano ligger i Lombardiet, der har været et af de værst ramte steder på kloden, når det gælder coronavirus.

- De prøver, vi har taget i de seneste 10 dage, viser, at mængden af virus er uendeligt lille sammenlignet med prøver for en måned eller to siden, siger Zangrillo til tv-stationen RAI.

Coronatestede danskeres dna gemmes i stor biobank flere år frem

Covid-19 testcenter ved Fælledparken.

Tusindvis af de danskere, der de seneste uger er blevet testet i et af landets 16 hvide telte, får gemt deres dna-spor i op til 10 år efter deres død.

Det skriver Jyllands-Posten.

Mens sygehusene kasserer borgernes biologiske materiale efter få dage, gemmer Testcenter Danmark med Statens Serum Institut i spidsen prøverne i Danmarks Nationale Biobank i op til 10 år efter de testedes død.

Det bliver kritiseret af eksperter og politikere.

Oplysningen om, at dna-sporene gemmes i op til 10 år efter ens død, står på side tre i den pdf-fil, man kan læse, når man booker tid på coronaprover.dk.

Nyt studie: Forbud mod store begivenheder er årsag til lav smitte

Genåbningen af Danmark har indtil videre ikke ført til øget smitte med coronavirus i befolkningen. Og nu mener to forskere at have forklaringen.

Det skriver Politiken.

Konkret er de to danske forskere kommet frem til, at det er de såkaldte superspredere, der står for størstedelen af smitten. Og dem er der få af.

Samtidig viser studiet, at smitten i høj grad sker ved store begivenheder, eksempelvis festivaler og koncerter.

Og fordi Danmark fortsat har forbudt større arrangementer, har man også begrænset superspredernes maksimale antal kontakter med andre.

Demonstranter i USA opfordres til at blive testet

Tusindvis af amerikanere har de seneste dage protesteret over en sort amerikaners død i politiets varetægt. Flere af demonstrationerne har udviklet sig voldeligt.

Urolighederne finder sted i et USA, som stadig kæmper med coronavirus-udbruddet, og derfor opfordrer borgmestre i flere storbyer demonstranter til enten at lade sig teste eller at isolere sig selv.

Det skriver BBC.

En af dem er Atlantas borgmester, Keisha Lance Bottoms.  

- Hvis du var med til at protestere i aftes, er du sandsynligvis nødt til at tage en covid-19-test i denne uge, siger hun.

Også Washington DC’s borgmester opfordrer overfor NBC News demonstranterne til at blive testet eller blive hjemme.

Spaniens premierminister vil forlænge undtagelsestilstand

Den spanske premierminister, Pedro Sánchez, og hans regering vil forsøge at forlænge landets undtagelsestilstand i yderligere 15 dage.

Det skriver CNN.

-Vi har brug for 15 dage mere for at afslutte denne sundhedsnødsituation, sagde Pedro Sánchez på et pressemøde søndag.

Undtagelsestilstanden i Spanien går foreløbigt indtil 7. juni.

Pedro Sanchez sagde også, at ansvaret for Spaniens næste fase af genåbningen bliver overdraget til de enkelte regioner 8. juni.

Paven advarer mod at miste håb

Paven under sin prædken søndag.

Pave Frans advarer mod pessimisme under sin gudstjenese søndag. I sin prædken siger paven, at der lige nu er en tendens til at tro, at ingenting vil blive som før. Den tankegang garanterer, ifølge paven, kun at håbet ikke vender tilbage. Samtidig opfordrede den katolske kirkes overhoved til sammenhold og fokus på, hvad der forener os, fremfor det der deler os.

Tre nye dødsfald med coronavirus

Yderligere tre personer er døde med coronavirus det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut. Dermed er 574 personer døde med coronavirus i Danmark. 98 personer er indlagt, heraf er 20 i intensivbehandling og 10 i respirator. 

Thailands parlament godkender hjælpepakke på 400 milliarder

Chatuchak-loppemarked i Bangkok lørdag.

En økonomisk hjælpepakke på 1,9 billion bath, knap 400 milliarder kroner, er søndag blevet vedtaget i Thailands parlament for at afhjælpe konsekvenserne af coronakrisen, skriver Reuters. Pengene skal gå til sundhedsvæsenet, genopbygningen af økonomien og genskabelsen af arbejdspladser. Hjælpepakken skal nu godkendes i senatet, som ventes at stemme for pakken i starten af juni. 

Ingen nye dødsfald i Malaysia

Folks temperaturer bliver tjekket på vej ind i et supermarked i Penang, Malaysia.

Malaysia har registreret 57 nye tilfælde med coronavirus søndag, hvilket bringer antallet af smittede i landet op på 7819. Der er ingen nye dødsfald i løbet af de seneste 24 timer, så derfor forbliver dødstallet 115, oplyser sundhedsmyndighederne i Malaysia.

Over 9000 nye smittetilfælde i Rusland

En coronapatient bliver kørt på hospitalet i Tver, Rusland.

Rusland melder om 9268 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn. Samtidig er 138 døde med coronavirus. I alt er 4.555 døde med coronavirus, mens 396.575 er registreret smittet i landet. 

518 nye smittetilfælde i Singapore

Gåtur i Singapore lørdag.

Singapore har registreret 518 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn, oplyser landets sundhedsmyndigheder søndag. Det samlede antal smittede i landet er nu 34.884. Migrantarbejdere, som bor på sovesale udgør langt størstedele af de nye smittetilfælde, ifølge myndighederne.

Ministerium justerer krav til turister

Justitsministeriet justerer nu på kravet til turisters ophold i Danmark. Grænserne åbner for turister 15. juni, men da det falder på en mandag, får de fleste sommerhusgæster svært ved at overholde kravet om seks overnatninger, da man typisk booker lørdag til lørdag. Derfor bliver det muligt for turisterne at tjekke ind mandag 15. juni til lørdag den 20. juni, selvom det kun giver fem overnatninger. Turister skal stadig kunne fremvise en booking på mindst seks overnatninger. Reglen om fem overnatninger gælder derfor kun for den pågældende uge.

Første dødsfald med coronavirus i Rwanda

Tre robotter er taget i brug i kampen mod coronavirus på Kanyinya behandlingscenter i Kigali, Rwanda.

Rwanda har nu registreret det første dødsfald med coronavirus, oplyser landets sundhedsministerie. Landet har officielt 359 tilfælde med coronavirus.

27 nye tilfælde i Sydkorea

Sydkoreanere fejrer Buddhas fødselsdag i Seoul lørdag.

Sydkorea rapporterer om 27 nye tilfælde af coronavirus i landet - heraf er 21 fundet i det tætbefolkede område omkring hovedstaden Seoul. Dermed er i alt 11.468 personer registreret smittet i landet, mens 270 er døde med covid-19.

Niende dag i træk: New Zealand oplever ingen nye smittetilfælde

New Zealand meddeler søndag, at landet for niende dag i træk ikke har nogen nye tilfælde af coronavirus. Landet har i alt 1504 tilfælde af coronavirus. 22 er døde med coronavirus.

11 nye dødsfald med coronavirus i Tyskland

Protester mod corona-restriktioner i Berlin lørdag.

Tyskland melder om yderligere 286 tilfælde med coronavirus, hvilket bringer det samlede antal smittede i landet op på 181.482. Yderligere 11 personer er døde med coronavirus. Det samlede dødstal i Tyskland er 8500.

Al-Aqsa-moskeen genåbner

Bøn i Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem søndag.

Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem er tidligt søndag morgen genåbnet efter at have været lukket i mere end to måneder på grund af coronapandemien. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Al-Aqsa-moskeen er islams tredjehelligste sted efter Mekka og Medina i Saudi-Arabien.

Seks millioner mennesker i verden er smittet med coronavirus

Et sandsynligt covid-19-offer bliver begravet i udkanten af Lima, Peru, lørdag.

Over seks millioner er blevet registreret som smittede med coronavirus i verden. Det viser en opgørelse klokken 23.59 på Johns Hopkins University. Ud af de seks millioner smittede er 2,5 millioner erklæret raske igen. USA står for langt størstedelen af de smittede med knap 1,8 millioner smittede. Dernæst følger Brasilien med lidt over 465.000 og Rusland med knap 397.000. De er ti dage siden, at smittetallet nåede fem millioner.