Coronavirus

Matas betaler hele lønkompensationen tilbage

Fra 1. april til 17. maj 2020 voksede salget hos Matas med over syv procent i forhold til året før.

Matas har modtaget hele 13 millioner kroner i lønkompensation, men dem betaler de nu tilbage, meddeler kæden.

Matas var ellers hårdt ramt af krisen de første uger, efter statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

Men senere steg kædens omsætning igen, og i perioden fra 1. april til 17. maj 2020 voksede salget hos Matas med over syv procent i forhold til året før.

En af forklaringerne er, at onlinesalget på matas.dk steg under krisen og var tre gange så højt som normalt.

Derudover har Matas under hele krisen holdt åbent i sine butikker. Det har været lovligt, fordi kæden blandt andet sælger håndkøbsmedicin.

Hjælp har reddet hundredvis af jobs

Og Matas fortryder ikke, at de har taget imod hjælp fra staten, selvom de har holdt åbent i løbet af krisen og er endt med grønne tal på bundlinjen.

- Der er ingen tvivl om, at lønkompensationen har reddet hundredvis af jobs i Matas, da krisen var på sit højeste i marts.

- Men når vi kom så hurtigt tilbage, synes vi, at det ville være forkert, hvis vi sendte regningen videre til staten for de dårlige uger, samtidig med vi selv skummede fløden for de gode uger, siger Gregers Wedell-Wedellsborg, topchef for materialistkæden, til TV 2.

Det er ikke et korstog

At Matas har besluttet at tilbagebetale den hjælp, de har fået af staten, er dog ikke en opfordring til, at andre virksomheder skal gøre det samme.

- Det er slet ikke noget korstog for os. Vi gør det ikke, fordi vi synes, det er forkert at tage imod hjælp. Tværtimod er vi ekstremt glade for den hjælp, vi fik.

- Selvom vi har valgt at betale alle pengene tilbage nu, skal man huske på, at ingen vidste hvordan krisen ville udvikle sig, da landet lukkede ned i midten af marts, siger topchefen.

Afstemning

Har du været i Matas under coronakrisen?

Flot regnskabsår

Matas har også benyttet sig af den såkaldte likviditetshjælpepakke.

Det vil sige, de har fået mulighed for at fået udskudt betalingen af skat og moms.

- Det er igen noget, vi skal betale tilbage, men det har givet os og resten af branchen et råderum, da krisen var på sit højeste, siger topchefen.

Alt i alt havde Matas i seneste regnskabsår en omsætning på 3,69 milliarder kroner. Det er en stigning på 4,2 procent i forhold til det foregående år.