Nyheder

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

"Fremadrettet vil vi skabe endnu mere gennemsigtighed omkring Lagkagehuset", står der blandt andet i annoncen. Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

Lagkagehuset har torsdag indrykket en helsidesannonce i flere danske aviser, hvor firmaet forsikrer kunderne om, at man kan handle hos dem med god samvittighed.

Det sker, efter at Lagkagehuset har været i modvind, fordi firmaet har modtaget økonomisk statshjælp, samtidig med at det har investorer med base i kendte skattelyområder som Jersey og Luxembourg.

På sociale medier har brugere opfordret til at boykotte Lagkagehuset, og SF-politiker Karsten Hønge har kaldt Lagkagehuset for "kolde kælderkapitalister".

Direktør: - Det har været overvældende

Ifølge direktøren for Lagkagehuset, Jason Cotta, har det været overvældende, hvor stærke følelser og holdninger der er til Lagkagehuset.

- Desværre har nogle holdninger været drevet af misforståelser omkring vores skatteforhold og ejerskab, står der blandt andet i annoncen, der er underskrevet af Jason Cotta.

- Fremadrettet vil vi skabe endnu mere gennemsigtighed omkring Lagkagehuset, står der videre.

Annoncen er blandt andet trykt i Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken.

Mellemfolkeligt samvirke ikke imponeret

Men trods den forsonende tone er politisk chef i Mellemfolkeligt Samvirke Lars Koch ikke imponeret.

- Det er vel ment, men det kan ikke rigtig bruges til noget. Vi bliver ikke klogere på, om investorerne i sidste ende putter pengene i skattely frem for at tage dem hjem til beskatning, siger Lars Koch til Politiken.

Lagkagehuset har ikke gjort noget ulovligt ifølge Lars Koch.

Problemet er heller ikke den del af Lagkagehuset, der udgøres af de danske medarbejdere.

Det er ejerne, der har mulighed for at gemme overskuddet af et eventuelt salg af Lagkagehuset, der udgør et problem, skriver Politiken.

Lagkagehuset svarer per mail

TV 2 ville meget gerne have lavet et personligt interview med Lagkagehusets direktør, Jason Cotta. Men det var ikke muligt, oplyste en repræsentant for Lagkagehuset gennem virksomheden PressConnect. I stedet fik TV 2 lov til at sende spørgsmål via mail. Her er svarene, TV 2 har fået torsdag eftermiddag:

Betyder gennemsigtigheden, at Lagkagehuset vil åbne op for detaljer, som hidtil har været hemmeligholdte, vedrørende ejerstrukturer, transferpricing, etc?

- Lagkagehuset vil på det nye corporate website offentliggøre relevante informationer. Og vi vil så vidt muligt besvare de spørgsmål, der måtte komme til Lagkagehuset. Men det er klart, at vi af konkurrencemæssige- og andre hensyn ikke kan offentliggøre alle oplysninger om virksomheden.

Kan I uddybe, hvordan I sikrer ejerskabet på Jersey eller Luxembourg en korrekt beskatning af gevinster?

- Dette er et anliggende mellem vores ejere og deres investorer. Investorer i investeringsfonde, herunder danske pensionskasser og institutionelle investorer, er hjemhørende i forskellige lande, og ejerskabets placering på Jersey og Luxemburg sikrer, at disse investorer undgår dobbeltbeskatning, når de investerer i virksomheder udenfor deres hjemlande. Dette betyder, at investorer skal betale den skat, de er underlagt, i det land, de er skattepligtige.