Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

En mand sælger masker i Sao Paulo i Brasilien.

Livebloggen opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen.

Hvad sker der? Finansministeriet forventer, at dansk økonomi skrumper med 5,3 procent i år grundet coronakrisen, og at den danske eksport vil falde med 8,9 procent i år. Det fortalte finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde tirsdag middag.

Hvad er status? 112 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 23 personer indlagt på intensiv - af dem er 16 i respirator. 563 er døde med covid-19 i Danmark.

Virksomheder kan spare på rejsebudgettet

Flere store virksomheder regner med at kunne skære betydelige beløb af deres rejsebudgetter i fremtiden. Det skriver Børsen onsdag.

Under coronakrisen har det nemlig vist sig, at møder over skærmen i mange tilfælde kan erstatte rejserne, lyder det. Danfoss forventer at kunne spare 20-25 procent af virksomhedens rejsebudget, der lyder på 134 millioner kroner. Hos konsulentvirksomheden Deloitte Nordic regner man med at kunne skære 30 procent af rejsebudgettet.

Igen tilladt at løbe i populær park

Nu er det igen tilladt at løbe en tur i Frederiksberg Have i København. Det har Slots- og Kulturstyrelsen besluttet, skriver TV 2 Lorry.

- Der blev åbnet for løb i Frederiksberg Have tirsdag morgen, hvor skiltene også blev fjernet i Frederiksberg Have. Mandag blev legepladser og motionspladser genåbnet efter dialog med myndighederne, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen til TV 2 Lorry.

Det har ikke været tilladt at løbe i parken siden slutningen af marts. I perioden med forbuddet blev løbere henvist til naboparken Søndermarken. 

Ny rapport: Dødstal i Brasilien kan overstige 125.000 i august

Antallet af døde med coronavirus i Brasilien kan overstige 125.000 i august. Det viser et nyt amerikansk studie, som nyhedsbureauet Reuters har kigget nærmere på.

Det daglige dødstal topper listerne disse dage, og Verdenssundhedsorganisationen, WHO, peger på Sydamerika som et nyt epicenter for virussen.  

Brasilien har på nuværende tidspunkt 23.473 døde med coronavirus ifølge tal fra Johns Hopkins University. 

11 personer sigtet for at overtræde forsamlingsforbud

11 personer er blevet sigtet tirsdag aften for at overtræde forsamlingsforbuddet i Munke Mose i Odense. Det skriver Fyns Politi på Twitter. 

Sverige: Danmark bør åbne grænsen

Den svenske udenrigsminister opfordrer Danmark til helt at åbne grænsen til Sverige. Det siger hun til det svenske nyhedsbureau TT. Udenrigsministeren, Ann Linde, siger, at hun forstår, hvis folk i Skåne er frustrerede over, at Danmark fortsat holder grænsen lukket.

- Jeg synes, at de i Danmark bør kigge på, hvordan situationen ser ud i Skåne. Er det virkelig sådan, at man risikerer at få mere smittespredning i Danmark, hvis der kommer folk fra Skåne ind i landet?, siger hun.

17 unge fynboer overtrådte forsamlingsforbud

17 unge overtrådte forsamlingsforbuddet på Nordstranden i Kerteminde tirsdag aften. Det skriver Fyns Politi på Twitter. 

11 personer stak af fra politiet, så de resterende seks fik en bøde på 2500 kroner. 

Colosseum åbner 1. juni

Colosseum har været lukket i tre måneder.

Colosseum i den italienske hovedstad, Rom, åbner for turister 1. juni. Det oplyser Parco archeologico del Colosseo, der står for driften af den populære turistattraktion, i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet dpa. Besøgende skal bestille tid i forvejen og bære ansigtsmaske.

Colosseum har været lukket ned i næsten tre måneder under coronakrisen, der har ramt Italien særlig hårdt.

Advarsel mod nedlukning blev pillet ud af risikovurdering

Kort før statsministeren lukkede Danmark ned i marts, forsvandt advarsler om konsekvenserne ved en nedlukning fra en central rapport. Det skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i et udkast til den rapport. 

- Der er generelt ikke god dokumentation for den smitteforebyggende effekt ved disse tiltag, stod der i udkastet ifølge avisen. Udkastet blev delt mellem Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut og Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen. 

Der blev advaret om, at en nedlukning af samfundet kunne være mere skadelig end gavnlig. Men de advarsler var altså ikke med i den endelige rapport, der udkom dagen før, Danmarks nedlukning blev iværksat. 

Italiens aktive coronatilfælde halveres, siden antallet toppede

Antallet af aktive tilfælde af coronavirus i Italien er på 52.942. Det er halvdelen af, hvad det var, da pandemien toppede i landet. Dengang lød antallet på 108.257 aktive tilfælde. Det skriver CNN. 

78 personer er døde med coronavirus i landet det sidste døgn. I alt er knap 33.000 personer døde med virussen. 

Danskernes forbrug nærmer sig normalen

Genåbningen af den danske økonomi har en tydeligt effekt, og forbruget nærmer sig et mere normalt niveau. Det skriver Danske Bank i sin seneste opgørelse over danskernes forbrug. Særligt forbruget på restauranter steg stødt i løbet af sidste uge.

I kristihimmelfartsferien fra onsdag til søndag brugte vi 30 procent færre penge på at gå ud at spise i forhold til sidste år.

78 flere døde i Italien

78 personer er det seneste døgn døde med coronavirus i Italien. Det skriver Reuters. 

I alt er 32.955 personer døde med virussen i landet, siden den brød ud. 

25.000 er blevet testet for coronavirus

25.000 personer er blevet testet for coronavirus i den forgangne uge, hvor det har været muligt at få en test uden henvisning fra lægen. Det viser et notat fra Sundheds- og Ældreministeriet ifølge Ritzau.

Det er halvdelen af det, der er kapacitet til. 

Fransk bilindustri får stor hjælpepakke

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har tirsdag præsenteret en hjælpepakke til en værdi af over otte milliarder euro til den franske bilindustri. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Verdenskendt operasanger rask efter coronavirus

Operasangeren Andrea Bocelli sang i april til en koncert uden publikum ved Piazza del Duomo i Milano, mens landet var under strenge corona-restriktioner.

Den italienske tenor og operasanger Andrea Bocelli har haft coronavirus, og er nu helt rask. Det skriver CNN. Ifølge mediet har han besluttet at fortælle det nu, fordi han deltager i et eksperiment, hvor hans blodprøver forhåbentlig skal være med til at finde en kur for coronavirus. 

Minkarbejdere måske første tilfælde af smitte mellem dyr og mennesker

Nogle hollandske minkarbejdere er øjensynligt blevet smittet med coronavirus fra mink, og er dermed ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, nogle af de første kendte tilfælde af smitte fra dyr til mennesker. Det skriver nyhedsbureauet AFP. 

- Dette vil være det første kendte tilfælde af transmission af virus fra dyr til mennesker. Men vi samler fortsat mere data for at finde ud af, om dyr og kæledyr kan sprede sygdommen, skriver WHO i en mail til nyhedsbureauet. 

To måneder mere til at køre hjem udenlandske biler uden afgift

Regeringen giver danskere strandet i udlandet under coronakrisen med en udenlandsk bil yderligere to måneder til at køre hjem uden at blive ramt af afgifter. Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Flere end 37.000 personer døde i Storbritannien

Antallet af døde med coronavirus i Storbritannien stiger fra 36.914 til 37.048 personer i dag.

Det er en stigning på 134 dødsfald siden i går. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Ungarsk nødretstilstand stopper muligvis 20. juni

Ungarn forventer den 20. juni at stoppe en omstridt nødretstilstand, der har været indført under coronakrisen. Det skriver landets justitsminister, Judit Varga, på sin Facebook-side ifølge nyhedsbureauet Reuters. Loven, der blev indført i coronakrisens første tid, har givet Ungarns premierminister, Viktor Orbán, magt til at regere uden om parlamentet. Amnesty International har kritiseret den ungarske lov for, at den ville skabe en ubegrænset og ukontrolleret nødretstilstand.

Alle forsøg med malariamiddel stoppes

Fem kliniske forsøg, som tester hydroxyklorokins effekt mod covid-19, bliver standset indtil videre. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. Ifølge styrelsen er det samtlige forsøg med det middel, der er i gang i Danmark, der nu sættes i bero. 

Standsningen sker, da en international undersøgelse indikerer, at midlet ikke har en gavnlig effekt på coronapatienter. Det øger derimod risikoen for at dø. 

Hydroxyklorokin er et middel, man bruger til behandling af blandt andet malaria. 

Svensk økonomi bliver ramt hårdere end den danske

Selv om Sverige har en langt mere åben strategi under coronakrisen end Danmark, forudser landet et større økonomisk tab for 2020, end regeringen gør herhjemme. Det lyder mærkeligt, siger Kim Blindbæk, seniorøkonom i Sydbank, til Ritzau. Men det skyldes blandt andet, at den svenske økonomi er langt mere afhængig af industriel eksport til verdensmarkedet, hvor mange andre lande har lukket helt ned for modtagelse.